Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener vakıfbank ihracat gündem özel vodafone

Bahçeli: Afrin’e Girmeyin Demek PKK’yı Ellemeyin Demektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ne derse desin, nasıl kıvranırsa kıvransın, Afrin’e mutlaka girilmeli, Afrin mutlaka teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır. Unutulmasın ki Menbiç’te PKK/PYD durduğu müddetçe terör koridoru riski bertaraf edilmiş olmayacaktır. Afrin’e girmeyin demek, PKK’ya ellemeyin, PYD’ye yanaşmayın, Türkiye’ye saldırın demektir ve terör işbirlikçiliğidir. Peki, Afrin’e girmeyeceksek, Zeytin Dalı Harekâtı’nı niye başlattık?” dedi.

Bahçeli, Antalya’da partisinin düzenlediği İl ve İlçe Başkanları İstişare ve Çalışma toplantısının kapanış konuşmasını yaptı. Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatı’na değinerek, Türkiye’nin ağır bir beka sorunu yaşadığına dikkat çekti. Bahçeli, “Türkiye’yi nasıl bir geleceğin beklediği, bölgemizdeki gelişmelerin nasıl seyredeceği, terörizmin ve küresel güçlerin hangi oyunları sahneleyeceği, milli bekaya yönelik tehditlerin hangi yönde ilerleyeceği, siyasi gelişmelerin nasıl şekilleneceği, milletimizin kardeşliğinin nasıl sürdürüleceği ve toplumun bu süreçten nasıl etkileneceği hepimizin düşünmesi gereken hayati konulardır” dedi. Devlet Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’nin güney sınırları boyunca mazisi bir asrı bulan iğrenç bir kumpas tedavüldedir. Fırat’ın doğusunda 700 kilometrelik PKK/PYD kuşağı oluşmuştur. Afrin, Kobani ve Cezire’yle, kanlı ve bölücü terör örgütünün üç sözde kantonundan birisidir. Suriye’nin kuzeyine yuvalanmış hainler, bulundukları yerlerden, tutundukları alanlardan teker teker sökülüp atılmazlarsa, vatan tehlikede, beka ateş altındadır. Bu itibarla Zeytin Dalı Harekâtı haklı, meşru ve milli bir duruşun sahaya yansımış, Afrin’e odaklanmış hali ve şeklidir. Nereye kadar gidiyorsa oraya kadar sürdürülmelidir. Zeytin Dalı Harekâtı’nın 21’nci gününde, PKK/PYD’nin saklandığı Eşkan bölgesinde önemli hedefler imha edilmiştir. PKK-PYD’nin mevzi ve kontrol noktalarıyla, sığınak, barınak, silah, araç ve gereçleri kademe kademe yok edilmektedir.”

ŞEHİT HABERLERİ

Afrin’den peş peşe gelen şehit haberlerinin yarattığı derin üzüntüye de işaret eden MHP Genel Başkanı, düşürülen helikopteri anımsatarak, şöyle dedi:

“Devam eden harekât kapsamında, ATAK tipi bir helikopterimiz dün öğle saatlerinde kırıma uğramış, maalesef iki kahramanımız şehit olmuştur. Helikopterimizin düştüğü anda yaşanan patlama akıllara pek çok ihtimali getirmiştir. Doçka saldırısından mı, yoksa teknik bir sorundan mı düştüğü sanıyorum kısa zaman içinde netlik kazanacaktır. Helikopterimizin düşüşünden hemen sonra, Hatay’daki sınır birliklerinde konuşlu fırtına obüsleri ve çok namlulu roket atarlar Afrin’deki terör hedeflerini ateş altına almışlardır. Reyhanlı ilçemizdeki Oğulpınar Hudut Karakolu’ndan Afrin bölgesindeki Cinderes kırsalı yoğun şekilde vurulmuştur. Sınırlarımızda büyük bir hareketlilik ve askeri sevkiyat vardır.”

Bahçeli, ABD’nin, teröristlerle suçüstü yakalandığını belirterek, Amerika’nın, Türkiye’ye yapılan saldırıları teşvik ve tahrik ettiğini söyledi.

“PKK’YI ELLEMEYİN DEMEKTİR”

MHP Genel Başkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “TSK Afrin’in merkezine girmesin” açıklamalarına tepki göstererek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ne derse desin, nasıl kıvranırsa kıvransın, Afrin’e mutlaka girilmeli, Afrin mutlaka teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır. Hitamında da Münbiç’i insanlık mikroplarından ayıklamak boynumuzun borcudur. Unutulmasın ki Menbiç’te PKK/PYD durduğu müddetçe terör koridoru riski bertaraf edilmiş olmayacaktır. Afrin’e girmeyin demek, PKK’ya ellemeyin, PYD’ye yanaşmayın, Türkiye’ye saldırın demektir ve terör işbirlikçiliğidir. Peki, Afrin’e girmeyeceksek, Zeytin Dalı Harekâtı’nı niye başlattık? Niye bunca emek ve şehit verdik? Dağda taşta terörist ararken, bunların kaçıp şehir merkezine sığınacağını, oradan da yeni kanlı eylemlerini planlayacağını Sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? Hadi bilmiyor olsun, bölgeyi tanıdığını her fırsatta ima ve ifade eden Muhasebeci Kenan da mı bilmiyor? Alın PKK’yı, vurun CHP’ye.”

CUMHUR İTTİFAKI

Devlet Bahçeli, bir kez daha AK Parti ile MHP’nin birlikte yapacağı seçim ittifakına vurgu yaptı.  “Biz Cumhurun ittifakıyla, milletin mutabakatıyla geleceğimize sahip çıkacağız, bekamıza ve istiklal haklarımıza Allah’ın izniyle leke düşürmeyeceğiz” dedi.

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Karşımızda, CHP, İP, HDP, PKK, YPG, PYD, FETÖ, DHKP-C olursa olsun, bizim de milletimiz vardır, bizim de rahmetine sığındığımız bir tek Allah’ımız vardır. Ege ve Akdeniz’de gerilim politikası uygulayanlar, sabrımızı zorlayanlar hata ve gaflettedir. Bu tehlikeli sürece göğüs germek ve milli dayanışma ruhuyla Türkiye’yi birlik, bütünlük ve huzur içinde onurlu ve aydınlık bir geleceğe taşımak siyaset kurumunun, milli mutabakat ruhunun en yakın ve öncelikli görevidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.