Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan sgk iata kastamonu deprem chp Bala Konyada Askeri Uçak Düştü KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları

Bahçeli: Anayasa'yı Okumadan "Hayır" Turuna Çıkan Anlayıştan Kurtulmak İçin "Evet"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Geçmişi unutacak kadar hafızasız, geleceği tasavvur edemeyecek kadar hayalsiz bir millet yaşayamaz. Bu nedenle 16 Nisan’da evet diyoruz. Anayasa’yı okumadan hayır turuna çıkan, yeni sistemi hiç bilmeyen zavallı siyaset anlayış ve savruluşundan kurtulmak için evet diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli, “Birisi dümenden kürsüye saldırtır, birisi ışıkları söndürtür, diğerleri küçücük salonu sabote ettirir. Her yer oyun, her yer tiyatro. Dedim ya, ülkücü yaparsa yarım bırakmaz. Yine aynı görüşteyim, yine aynı noktadayım. Uyarıyorum, sabırları zorlamanın sonu iyi değildir” değerlendirmesinde bulundu.

MHP lideri Bahçeli, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda, Sinan Oğan’ın, Meral Akşener’in Ümit Özdağ’ın ve Yusuf Halaçoğlu’nun ayrı ayrı saldırılara uğramasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli’nin paylaşımları şöyle:
“Davamız ucuz değildir, siyasi uyuşma ve uydulaşmanın son evresinde bulunan çapsızların mütecaviz tertiplerine karşı sahipsiz hiç değildir. Birisi dümenden kürsüye saldırtır, birisi ışıkları söndürtür, diğerleri küçücük salonu sabote ettirir. Her yer oyun, her yer tiyatro. Dedim ya, ülkücü yaparsa yarım bırakmaz. Yine aynı görüşteyim, yine aynı noktadayım. Uyarıyorum, sabırları zorlamanın sonu iyi değildir.

“KİMİN NE DÜŞÜNCESİ VARSA SINIRLAR DÂHİLİNDE YAPABİLECEKTİR ANCAK BUNLAR MHP’DEN UZAK DURMALIDIR”
Partimizle uzaktan yakından ilgisi, ilişkisi, bağı, bağlantısı olmayan kişilerin, ayağımıza dolaşıp tahrike yeltenmeleri kalleş bir kumpastır. Kimin ne düşüncesi varsa, kim neyi, nerede, nasıl savunacaksa; kanuni sınırlar dâhilinde yapabilecektir. Ancak bunlar MHP’den uzak durmalıdır. Yüzsüzlüğün âlemi yoktur. Utanmazlığa sığınıp fitne dümenini çevirmenin, rezilce yol almanın maliyeti çoktur, mazereti de zaten yoktur.”

MHP lideri Bahçeli, Twitter’dan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin siyasi ve toplumsal tansiyonunun henüz normal sınırlara inmediğini, hala kanama riskinin ve felç ihtimalinin görüldüğünü belirten Bahçeli, şunları kaydetti:
“Karışıklıktan nemalanmaya çalışan, huzurumuza kaynak yapan, kendilerini gizleyip meydanı taşa tutan ilkesiz ve çıkarcılara da sık rastlanıyor. Ümitle bekledikleri kaos için el ovuşturan, kavga çıkması için el sallayan, karanlığa alkış tutan odaklar 16 Nisan’da tamamen kaybedecekler. Bir tohumu düşünün, güneşe ulaşmak için yolundaki taşları nasıl da iter, üzerindeki taşları nasıl da geçer. İşte,16 Nisan’a böyle ulaşacağız. Yüksek bir ülküye bağlanmanın manevi mükâfatı eşsizdir. Bunu ancak davasında erimiş, yüreğiyle mücadele etmiş üstün şahsiyetler bilir.

“BAKIYORLAR DAM KARLA ÖRTÜLÜ SANIYORLAR İÇERİ GAM YÜKLÜ”
Aklımızdan bir an çıkarmayalım, yürüdüğümüz yolda engel yoksa o yol bizi hiçbir yere götürmez. Ancak engellerin çokluğu da normal değildir. Usta kaptanlara sorun, her fırsatta büyük fırtınaları nasıl atlattıklarını anlatacaklardır. Her bir fırtına ibret, her biri ders ve tecrübedir. Bizim hamd olsun tecrübemiz fazlasıyla vardır. Nitekim hiç kimseden alacak, görecek ve öğrenecek bir şeyimiz de yoktur. Bakıyorlar dam karla örtülü, sanıyorlar içeri gam yüklü. Ama yanılıyorlar, kesin yanlışa düşüyorlar. Ne aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz.”

“PARTİMİZLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ OLMAYAN KİŞİLERİN TAHRİKE YELTENMELERİ KUMPASTIR”
Kovanı patlamış arı gibi uçuşup, etrafta vızıldayanların MHP’yi karalama, çabası içinde olduklarını söyleyen ve bunun insanlıkla bağdaşmayacağını ifade eden MHP lideri Bahçeli’nin değerlendirmeleri şöyle:
“Davamız ucuz değildir, siyasi uyuşma ve uydulaşmanın son evresinde bulunan çapsızların mütecaviz tertiplerine karşı sahipsiz hiç değildir. Birisi dümenden kürsüye saldırtır, birisi ışıkları söndürtür, diğerleri küçücük salonu sabote ettirir. Her yer oyun, her yer tiyatro. Dedim ya, ülkücü yaparsa yarım bırakmaz. Yine aynı görüşteyim, yine aynı noktadayım. Uyarıyorum, sabırları zorlamanın sonu iyi değildir. Partimizle uzaktan yakından ilgisi, ilişkisi, bağı, bağlantısı olmayan kişilerin, ayağımıza dolaşıp tahrike yeltenmeleri kalleş bir kumpastır. Kimin ne düşüncesi varsa, kim neyi, nerede, nasıl savunacaksa; kanuni sınırlar dâhilinde yapabilecektir. Ancak bunlar MHP’den uzak durmalıdır. Yüzsüzlüğün âlemi yoktur. Utanmazlığa sığınıp fitne dümenini çevirmenin, rezilce yol almanın maliyeti çoktur, mazereti de zaten yoktur.”

“ANLAYAN HERHALDE ANLAMIŞTIR”
Yusuf Has Hacib’in “Sözünü gözet selametle yaşa; kendini gözet esenlikle koca” sözüne atıf yapan Bahçeli, 16 Nisan’da “koskoca evetle” millet ve devlet hayatını saran paslı tahakküm zincirlerinin kırılacağını ve bundan rahatsız olanların ise çıldırdığını vurgulayarak, şu paylaşımlarda bulundu
“Geçmişi unutacak kadar hafızasız, geleceği tasavvur edemeyecek kadar hayalsiz bir millet yaşayamaz. Bu nedenle 16 Nisan’da evet diyoruz. Anayasa’yı okumadan hayır turuna çıkan, yeni sistemi hiç bilmeyen zavallı siyaset anlayış ve savruluşundan kurtulmak için evet diyeceğiz. Milletimiz öyle büyüktür ki, Yusuf Has Hacib’in ifadesiyle söylersek; ‘Nice bulanık işi el sürünce süzer, nice ters düğümü bakınca çözer.’ ‘Kötü iyiye yaraşmaz, doğru eğriyle güreşmez. Kara gece parlak güne yaklaşmaz, yeşil su kızıl ateşe konuk olmaz.’ Anlayan herhalde anlamıştır. Merhum Peyami Safa diyordu ki, ‘Milli varlığımızın köklerini kemiren düşman ideolojilere karşı tek savunma silahı milliyetçiliktir.’ 16 Nisan’da evet iradesiyle milliyetçiliği şahlandırıp coşturacağız, aksini söyleyenleri ve milli varlığımızı kemirenleri defedeceğiz.”

“GENÇLERİMİZE DİYORUM Kİ HİÇ DURMAYIN”
Bu hafta sonu YGS’ye girecek öğrencilere başarılar dileyen Bahçeli, “Allah’tan kolaylıklar ve muvaffakiyetler temenni ediyorum. Sevgili gençler, şu meşhur söze kulak veriniz: ‘Her sabah Afrika’da bir ceylan uyanır, en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa av olması kaçınılmazdır. Her sabah Afrika’da bir aslan uyanır, en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa aç kalacaktır. Aslan veya ceylan olmak önemsizdir; önemli olan gün doğar doğmaz koşmaya başlamaktır’ Gençlerimize diyorum ki, hiç durmayın…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.