Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları vodafone Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi obezite

Bahçeli: "Belgeleri Sallayanlar Türkiye’ye Cephe Açmak İçin Kollarını Sıvayan Namertlerdir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’yi sanık, şarlatanı tanık yapan, jürisi alık, niyeti tanıdık, iddiaları sarsak olan sözde bir hukuk sitemi her zaman, her daim ayaklarımızın altındadır. Bunun karşısında MHP duyarsız, duygusuz, tarafsız kalmayacaktır. Tarafımız sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti’dir. ABD’de kurulan tezgâhın acentesi, tamamlayıcısı, selam mangası gibi hareket ederek doğruluğu yanlışlığı belli olmayan belgeleri pervasızca sallayanlar, Türkiye’ye karşı yeni bir cephe açmak için kollarını sıvayan namertlerdir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tutarlı bir vicdan muhasebesi yapılması için bir fırsat olduğunu belirten Bahçeli, “Engelli olmanın utanılacak, sıkılacak, dert edilecek, kahredilecek kayıp ve kusur olmadığını bıkmadan, usanmadan anlatmalıyız. Şunu da ifade etmeliyim ki, engelli vatandaşlarımızı hatırlamak ve beklentilerini hatırlatmak için sadece 3 Aralık gününü ya da 10-17 Mayıs haftasını beklemek hakkaniyetli ve insaflı bir tutum değildir. Engelli kardeşlerimizin arzu, istek ve ihtiyaçlarını yılın tamamında gündemin ön sıralarında tutarak yılmadan çare ve çözüm yolları aramalıyız” dedi.

“KADIN ŞİDDETİNE SON VERİLMEDEN ADAM GİBİ ADAM OLAMAYIZ”

5 Aralık 1934’te kadınların seçme seçilme hakkı kazanmasına değinen Bahçeli, şöyle konuştu:

“Böylelikle demokrasi kültürümüz daha da derinleşmiş, daha da genişlemiştir. Dünyanın birçok ülkesi kadına hak ettiği değer ve payeyi vermezken Türkiye’nin demokrasi, insan hak ve hürriyetleri uyarınca gereğini yapması bize göre övgüye ve takdire fazlasıyla layıktır. Bilhassa ülke yönetiminde cinsiyet ayrımın rafa kaldırılması eşitlik açısından da muazzam bir kazançtır. Ne üzücüdür ki bugünlerde siyasetteki temsil oranlarının yeterli olup olmadığı bir yana kadınların her neviden sorunları, karşılaştıkları zulüm ve zorbalıklar korku verici şekilde tırmanmıştır. Artık kadına şiddet otomatiğe bağlanmış, saldırı ve kaba güç gösterileri iyice kontrolden çıkmıştır. Psikopatlar, cani ruhlular, eli kanlı canavarlar, gözü dönmüş manyaklar kadın, genç kız ve çocuk demeden katletmektedir. Eğer kadına şiddet artıyorsa, kadınların hayat ve varlık hakları değişik gaye ve nedenlerle tehdit ediliyorsa medeni olmaktan, medeniyet seviyesinin yükselişinden nasıl bahsedeceğiz? Masum bir kadına el kaldırmak, hayatına son vermek elbette barbarlık, elbette alçaklık, elbette katilliktir. Kadın şiddetine son verilmeden gelişemeyiz, kalkınamayız, adam gibi adam olamayız. Kadın cinayetleri kesilmeden insanlıktan hiç bahsedemeyiz.”

“DALAVERECİLER TÜRK MİLLETİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRMENİN HEVESİNE KAPILMIŞLARDIR”

Ekonomik oyun ve operasyonların körüklendiğini öne süren Bahçeli, şunları kaydetti:

“ABD’de kurulan yanlı, yaftalı ve siyasi mahkemelerde Türkiye yargılanmaktadır. Buna razı olamayız, buna sessiz kalamayız, kalmayacağız. Karanlık ve kaçak bir şahıs, hain ve casus bir suçlu, günlerdir kirli ve aynı zamanda kinli itiraflarıyla ülke kamuoyunu meşgul etmektedir. Türkiye’den nasıl kaçtığı veya nasıl kaçırıldığıyla ilgili spekülasyonlar yapılmaktadır. ‘Tarihi dâhiler ve kahramanlar kadar alçaklar ve şarlatanlar da yönlendirir’ sözü bir kez daha anlam ve karşılığını bulmak üzeredir. Türkiye’yi yere düşürmek amacıyla yerçekimiyle yarışanların ihanet ve ibret verici iffetsizlikleri hepimizin gözü önünde cereyan etmektedir. Bulaşık suyunu kristal bir vazo içinde saklayan sahtekârlar Türkiye’yi açıktan tehdide yeltenmişlerdir. Zehri zemzem diye yutturmaya kalkışan dolandırıcı ve dalavereciler Türk milletini küçük düşürmenin, ülkemizin saygınlığını zayıflatmanın hevesine kapılmışlardır. Önünü göremediğinden düzlükle uçurum arasındaki farkı idrak ve ayırt edemeyen gafillerin neden olduğu sis bulutu ülkemizin üzerine çöreklenmiştir.

“BİZ DEMİYORUZ Kİ ORTADA SUÇ YOKTUR”

Türkiye, soytarıların ithamıyla değerinden bir şey kaybetmeyecektir. Aziz milletimiz soysuzların çamuruyla duruşundan ve tarihi vakarından asla vazgeçmeyecektir. Türkiye’yi sanık, şarlatanı tanık yapan, jürisi alık, niyeti tanıdık, iddiaları sarsak olan sözde bir hukuk sitemi her zaman, her daim ayaklarımızın altındadır, sonuna kadar da nefret ve öfkemizin hışmına uğrayacaktır. Biz demiyoruz ki ortada suç yoktur. Biz demiyoruz ki, şarlatan yargılanmasın. Suç nerede işlenmişse yargı mercii, yargı sahası, hukuki sınırlar orasıdır ve bu da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Uluslararası kumpasın hükmü Türkiye’de geçmeyecektir. FETÖ’cülerin intikam arayışları duvara çarpacaktır. Türkiye düşmanlarının hevesleri kursaklarında kalacaktır. Başka da yol ve çare yoktur.

“TÜRKİYE'YE KARŞI YENİ BİR CEPHE AÇMAK İÇİN KOLLARINI SIVAYAN NAMERTLER”

Çünkü Türkiye’nin ayağına kilit, ali menfaatlerine darbe vurulmak için plan üstüne plan yapılmaktadır. Bunun karşısında MHP duyarsız, duygusuz, tarafsız kalmayacaktır. Tarafımız sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti’dir. Tarafımız son nefese kadar Türk milletidir. Zulüm karşısında, ihanet, melanet ve rezaletin kuşattığı bir ortamda tarafsızlık bize göre namussuzluktur. ABD’de kurulan tezgâhın acentesi, tamamlayıcısı, selam mangası gibi hareket ederek doğruluğu yanlışlığı belli olmayan belgeleri pervasızca sallayanlar, Türkiye’ye karşı yeni bir cephe açmak için kollarını sıvayan namertlerdir. İç siyasi hesaplarını ülkemizin karışmasına bağlayan, büyük kongreleriyle ilgili tahkimat yapan, dağınıklıklarını iftira siyasetiyle kapatmaya çalışan işgüzar ve işbirlikçilerin gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır. Topluma söyleyecek bir şeyleri olmayan, geleceğe anlatacak bir fikir ve siyasetleri bulunmayan aymazlar kafilesi gerilim ve gerginliği kurtarıcı olarak gören noktaya savrulmuşlardır. Yazıktır bu ülkeye. Yazıktır bu vatana. Yazıktır, günahtır, ayıptır bu millete. İçlerinde yalan nefreti kopanlar belge de sallasa, ABD’ye el de sallasa, Haçlıların beşiğinde de sallansa nihai son kendileri adına utanç verici ve nesillerini bile utandıracak bir kokuşmuşluk olacaktır.”

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ HARFİYEN YAPMANIN KARARINDAYIZ”

Başkanlık sistemi için uyum yasalarının çıkması gerektiğine işaret eden Bahçeli, “Temennimiz bütçe sürecinden hemen sonra, hatta yeni yılla birlikte uyum yasalarıyla ilgili ihtiyaç ve zaruretlerin karşılanmasıdır. Biz 16 Nisan şuuruna bağlı kalarak, uyum yasalarının çıkarılması konusunda uzlaşmacı bir siyasi tavır ve tutum izleyerek, üzerimize düşeni harfiyen yapmanın kararındayız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin siyasi ve hukuki dayanaklarının tam manasıyla tesis edilebilmesi için elimizden gelen çabayı gösterip sorumlu siyaset anlayışımızın gereğini inşallah yapacağız” dedi.

“ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NİN BİR KISIM MİLLETVEKİLİ KORKUYA KAPILMASIN”

Son günlerde MHP’nin iktidara yön verdiğine ilişkin iddiaların medyada yer bulduğunu ifade eden Bahçeli, “Aslı yok yaylasında bin beş yüz koyundan bahsetmek boş bir hayaldir. Altını kalın olarak çiziyor ve buradan sesleniyorum: AK Parti’nin bir kısım milletvekili ve yöneticisi kaygılanmasın, korkuya kapılmasın. Beyhude yere onun bunun tezvirlerine aldanmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten Cumhurbaşkanı’dır, Başbakan’dır, Bakanlar Kurulu’dur ve mesai arkadaşlarıdır. Bunlar da görevlerinin başındadır. MHP şu an için üstlendiği muhalefet görevini 36 milletvekiliyle en etkili şekilde icranın, milli bekamıza, milli tezlerimize, milli hedeflerimize destek vermek için her mücadele ve fedakarlığı yerine getirmenin amacındadır. Hükümete desteğimiz terörle mücadelenin başarıya ulaşması içindir. Hükümete desteğimiz, dış politikada elinin zayıf olmaması içindir. Hükümete desteğimiz, küresel ve bölgesel ablukaya karşı milli ruhu sağlam ve diri tutmak, Türkiye’nin köşeye sıkışmasını engellemek içindir. Hiç kimse merak buyurmasın, MHP yerini de yurdunu da bilir, bilmeye de devam edecektir. Zamanı geldiğinde, şartlar olgunlaştığında neyin nasıl olacağını da herkes görecek ve bizzat şahit olacaktır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.