Öne Çıkanlar terörist abd rusya Koronavirüs chp cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tesk genel başkanı bendevi palandöken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ATO Başkanı Gürsel Baran İsrail deprem

Bahçeli: Bir Tek 'Evet' Oyum Var, Onu Da Vereceğim

MHP lideri Bahçeli, Reina katliamına ilişkin, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un sözlerini, “Gerekli tedbirleri alacak olan vatandaşlarımız mı yoksa bu devleti yönetenler midir? İnsanımızın can ve mal emniyetini sağlayacak sorumlu ve görevliler kimlerdir? Eğer her insanımız kendi güvenlik önlemini alacak idiyse, iktidara ne gerek duyulacak, yürürlükteki hukuk neye yarayacaktır?” şeklinde eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliğine ilişkin, “Benim Anayasa komisyonunda kabul edilen, genel kurula geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek 'evet' oyum vardır. Onu da vereceğim. Verdiğim 'evet' oyunu referandumda da aynen tekrarlayacağım” dedi.
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. 20 Temmuz 2015’den bugüne kadar; aralarında 600 askerin, 382 polis ve bekçinin, 63 korucunun, 35 sivil memurun olduğu bin 80 kişinin şehit olduğunu, 663 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

“Yaklaşık 2 bin 105 askerimiz, bin 564 polisimiz, 74 korucumuz, 4 bin 277 vatandaşımız yaralanmıştır. Yalnızca 2016 yılında toplam şehit sayımız 839’dur. Sorarım sizlere, bu tablo milli bir yıkım değildir de nedir? Analar ağlamayacaktı, değil mi? Terör bitiyor, ülkemize bahar havası geliyordu, değil mi? Dağlardan korkusuzca kardelenler toplanacak, Murat’ın, Fırat’ın suları barışa akacaktı, böyle söylenmiyor muydu? Türkiye hangi ara bu tuzağa düştü? Yüz yüze kaldığımız bu felaket ve musibet hangi söz ve bahanelerle izah edilecektir?”

“TEDBİRLERİ ALACAK OLAN VATANDAŞLARIMIZ MI YOKSA BU DEVLETİ YÖNETENLER MİDİR?”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, “Vatandaşlarımız tedbirli olsunlar, ama korkmasınlar” sözlerini eleştiren Bahçeli, “Hiçbir millet evladı elbette korkmayacak, hiçbir alçak da korkutamayacaktır. Ancak gerekli tedbirleri alacak olan vatandaşlarımız mı yoksa bu devleti yönetenler midir? İnsanımızın can ve mal emniyetini sağlayacak sorumlu ve görevliler kimlerdir? Eğer her insanımız kendi güvenlik önlemini alacak idiyse, iktidara ne gerek duyulacak, yürürlükteki hukuk neye yarayacaktır?” dedi.
Maksadının siyasi eleştiri dozajını artırmak olmadığını söyleyen Devlet Bahçeli, “Amacımız eleştiri olsaydı siyasi sorumluları yerden yere vuracak pek çok konu çıkardı. Fakat Türkiye uçurumun kenarındayken, milletimiz feryat figan ederken sert ve amansız siyasi tenkitler, yoğun tartışma ve polemikler kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bilakis terörizme karşı teşkil edilmesi gereken ortak cephe ve ortak akıl hasar alacaktır. Bizim de buna hiç niyet ve hevesimiz yoktur” diye konuştu.

“IŞİD BATININ ŞİDDET VE CİNAYET APARATIDIR”

Reina’da gerçekleşen silahlı terör saldırısının "sözün ve insanlığın bittiği nokta" olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, “Bu terörist saldırının El-Bab kuşatmasıyla bağı olduğu kadar, Türkiye-Rusya-İran arasında Suriye’de hayata geçirilen ateşkes sürecinin ve yeni baştan kurulma çabası gösterilen bölgesel dengelerin payı vardır ve bu çok açıktır” dedi. Devlet Bahçeli, DEAŞ'ın batının şiddet ve cinayet aparatı olduğunu söyledi, Reina katliamının, 15 Temmuz darbe kalkışmasının artçı sarsıntısı olduğunu kaydetti.

“ALÇAKLAR SERBESTÇE DOLAŞIRKEN İSTİHBARAT KURUMLARI NEYLE UĞRAŞMAKTADIR?”

Terör örgütlerinin durmayacağını, provokasyonlarını sürdüreceğini ifade eden Devlet Bahçeli, “Buna hazırlıklı olmak zorunluluğu vardır” dedi. MHP Lideri Bahçeli ayrıca Reina katliamı hakkında kafalarda oldukça fazla soru işareti olduğunu belirterek şöyle açıkladı:
“Öncelikle muhtemel bir terörist saldırının hiç mi istihbaratı alınmamıştır? Eğer alınmışsa, aksaklık nerededir? Teröristin bir taksiyle Ortaköy’e geldiği söylenmektedir. Peşinden Reina’ya girip dakikalarca ateş açtığı ortadadır. Bu süre zarfında anılan mekanın onlarca güvenlik görevlisi nereye gitmiştir? 7 dakika boyunca ölüm yağdıran teröriste güvenlikten sorumlu bir Allah’ın kulu neden müdahale etmemiş, edememiştir? Herkesin gözü önünde terörist nasıl kaçabilmiştir? Ortaköy yanarken, yol ağızları, kavşak noktalar, karadan veya denizden giriş ve çıkışlar tutulmuşken, bu terörist nasıl ortadan kaybolabilmiştir? Polis kontrol noktaları boşuna mı kurulmuştur? Bu saldırının hala aranan tek bir katil tarafından planlanıp icra edildiğine kanmak evvela aklın inkarıdır. Silahlı ve bombalı alçaklar hedeflerine kilitlenip keşif anından saldırı pozisyonuna geçesiye kadar serbestçe dolaşırken güvenlik ve istihbarat kurumları neyle uğraşmaktadır?”

“İNSANLARIN KATLEDİLMELERİNE ‘OH OLSUN’ DEMEK ALÇAKLIKTIR”

Toplumsal hassasiyetlerle oynandığını, etnik ve mezhep ayrımcılığın kamçılandığının altını çizen Bahçeli, şöyle konuştu:
“Yeni yıl kutlamalarının karşısına Mekke’nin fethini çıkarmak veya tam tersine heves etmek, affı ve telafisi mümkün olmayan art niyetlilik, su katılmamış bir cehalet numunesidir. Reina katliamının öncesi ve sonrasında, sosyal medyadan yapılan bazı yorum ve açıklamaların düşmanlıkları bileyip teröristleri teşvik etmesi alarm verici düzeydedir ve suçtur. Klavyenin ardına saklanan insan müsveddelerinin burada saymak ve söylemekle bitiremeyeceğim dehşet verici mesajları, biliniz ki, bu aziz milletin hiçbir değeriyle bağdaşmayacaktır. İnsanların yılbaşı gecesi katledilmelerine ‘oh olsun’ demek bir defa İslam’la uzaktan yakından alakası olmadığı gibi kelimenin tam manasıyla alçaklıktır.”

“BU OYUNU MÜSLÜMANLAR BOZACAK”

Devlet Bahçeli Reina’dan yeni bir mezhep düşmanlığı çıkarma ve insanları hayat tercihleri itibariyle bölme çabalarının bir oyun olduğunu belirterek “Bu oyunu Müslüman Türk milleti gene bozacak, oyuncuları da rezil rüsva edecektir” dedi.

“BİZİM ARABALARIMIZDA ZIRH YOKTUR”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Grup toplantısında konuşmasının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayarken koruma sayısında bir artış olup olmamasına ilişkin soruya şu sözlerle yanıt verdi:
“Bizim koruma sayımız şu an sabit. Yeni bir talepte de bulunmuyoruz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim arabalarımızda zırh yoktur. Hükümetin liderlere bir zırhlı araç vereceğine dair bilgiler ulaşmıştır ben şahsen bir zırhlı araç ihtiyacımız olmadığını bize yönelik böyle bir teşebbüsten vazgeçmelerini kendilerine salık verdim.”
Bahçeli, Olağanüstü Hal süresine ilişkin, “Terörün kökü kazınıncaya kadar, FETÖ ile yüzleşme ve hesaplaşma bitinceye kadar olağanüstü hale milliyetçi hareket partisi bütün gücüyle tam destek verecektir” dedi.

“BİR TEK EVET OYUM VAR ONU DA VERECEĞİM”

MHP lideri Bahçeli, Anayasa teklifine ilişkin MHP içinden bazı milletvekillerinin tepkilerine yaklaşımını ise şöyle ifade etti:
“Milletvekilleri düşüncelerini sizin gibi değerli basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyor, biz de sizin aracılığınızla öğreniyoruz. Bu bakımdan saygı duyuyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde anayasa değişiklikleri gündeme geleceğini söylüyor. Siyasi partiler grup kararı alma durumunda değildir. Yasa buna müsaade etmemektedir. Ben Anayasa komisyonunda kabul edilen, genel kurula geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek evet oyum vardır. Onu da vereceğim. Verdiğim evet oyunu referandumda da aynen tekrarlayacağım.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.