Öne Çıkanlar Covid19 gündem Kuşadası Belediyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer vodafone Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz

Bahçeli: Darısı Afrin’in Başına

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlip operasyonunu değerlendirerek, “İşte görüyorsunuz, İdlib’te yeni bir operasyon başlamıştır. Darısı Afrin’in başınadır ve bu da gerçekleşmelidir. Buralar temizlenmeli, terörden arındırılmalıdır. Bu süreçte MHP devletin ve hükümetin yanında sağlam, tavizsiz, milli çıkarlara uygun bir şekilde duracaktır. Şayet Barzani aklını başına almazsa, bir gece orada görünmek, bağımsızlıkta ısrar ederse, Misak-ı Milli’nin namusunu çiğnetmemek bizim boynumuzun borcudur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen “Kerkük Sevdalıları ile Buluşma” programında konuştu. Zor günler geçirildiğini ifade eden Bahçeli, şer bir kampanyanın hüküm sürdüğünü belirtti. Türkiye’nin mukavemetini kırmak, mukadderatını yıkmak, çevresiyle kurduğu tarih ve coğrafya köprüsünü yok etmek için dört bir koldan sabotaj yapıp, suikastlar düzenlendiğini ifade eden Bahçeli, haksızlık karşısında susulacağının, her dayatmanın sineye çekileceğinin zannedildiğini kaydetti.

BARZANİ’YE: “İBLİSİN TEŞRİFATÇISI VE TETİKÇİSİ”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) gerçekleştirdiği referanduma değinen Bahçeli, şunları dedi:

“Barzani çetesiyle birlikte İblisin teşrifatçısı ve tetikçisidir. Irak Anayasasına göre tartışmalı olan bölgelerde de sandık kuruldu. Kerkük oldubittiye getirilerek, dayatma ve tehditle kirli referanduma dahil edildi.

Barzani’nin 25 Eylül komplosu Sevr’i canlandırma teşebbüsüdür. Bu komplo Türkiye ve komşu ülkeleri parçalama testidir. Barzani, yıllarca Türkmenlerin kanını dökmüştür. Yıllarca PKK’yı arkalamış, himaye etmiş, destek vermiştir. Akan her şehit kanında bu peşmerge çıbanının parmak izi, silinmeyecek vebali vardır. 25 Eylül korsanlığı kesinlikle yok hükmündedir. 25 Eylül kumpası asla kabul görmeyecek; hukuki dayanağı, meşruluğu, bağlayıcılığı asla olmayacak, olamayacaktır.”

“REFERANDUM İPTAL EDİLMEZSE BİZİ YUTACAK”

Irak’ın Kuzeyi’nde referandum bahanesiyle bağımsızlık ilan edilmesi halinde Irak’ın bölüneceğini söyleyen Bahçeli, bu kapsamda da Türkmenlerin tarihsel kimliğinin silineceğini, Türk şehri olan Kerkük’ün geçmişinin silineceğini, tarih ve kültür mirasının parçalanacağını buna izin vermeyeceklerini söyledi. MHP Lideri Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Elbette her şey bununla da bitmeyecek, zelzele son yurdumuza kadar ulaşacak, etnik ve mezhep kıvılcımı her tarafı saracaktır. 25 Eylül korsan referandumu şayet tümüyle iptal edilmezse, karşımıza çok ciddi, ağır bedelleri olan zincirleme sorunlar peyderpey gelecek, tedbir alınmazsa, önüne geçilmezse bizi yutacaktır. Tehlike bu kadar yakındır. Tehdit bu kadar büyüktür. Bu kapsamda, Irak’ın Kuzeyinde sahnelenen Kürdistan provası; Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, geleceğini ve sınırlarını hayati derecede etkileyecek bir beka sorunudur. Milletimizin bin yıllık kardeşliğini ve milli kimliğini aşındırarak, yıkıma götürecek sosyolojik parçalanma sorunudur. Türkiye’nin hükümranlık gücünü kaybedeceği, milli devletin ortadan kalkacağı stratejik çözülme ve siyasal dağılma sorunudur. Güney sınırlarımız boyunca gittikçe yoğunlaşacak, gittikçe derinleşecek ve Anadolu’nun ele geçirilmesi projelerine basamak olacak milli güvenlik ve huzur sorunudur. Türk milletini kaynaklarını kullanmaktan uzaklaştıracak, başka milletlerin ekonomik hükümranlığı altına sokacak bağımsızlık ve kalkınma sorunudur. Irak’ın istikrar ve toprak bütünlüğü Türkiye için hayati niteliktedir.”

“ÜLKÜCÜ HAREKET ÖLÜM KARŞISINDA SAYISIZ İMTİHANDAN GEÇMİŞTİR”

Kerkük’ün güvenliğinin Ankara’nın güvenliği anlamına geldiğini belirten Bahçeli, Türkmeneli’nin ateşe atılması durumunda Türkiye’nin de yanmaktan kurtulamayacağını ifade etti.

Türkmenlerden vazgeçilmeyeceğinin altını çizen Bahçeli, ‘5 bin ülkücü Kerkük için hazır’ sözlerini eleştirenlere şu ifadelerle tepki gösterdi:

“Hiç kimse, hiçbir kişi veya kurum Türkmenlerin varlık ve birlik mücadelesine destek vermezse biz varız, 'en az beş bin ülkücü hazır bekliyor' diyoruz, ne çare, duruşumuzu saptırmak, sulandırmak, savsaklamak için her yola müracaat ediyorlar. TSK ne güne duruyormuş. Neredeymiş hazır bekleyen ülkücüler. milliyetçi-ülkücü hareket ölüm karşısında sayısız imtihandan geçmiş, imanıyla darağaçlarını devirmiş, irfanıyla zindanları medreseye dönüştürmüştür. Bizim aklımız bize yetecektir. Mankurtlardan öğrenecek bir şeyimiz yoktur. Köksüz aydınlardan, kimliksiz ve kişilik yoksunu kalem sahiplerinden alacak bir şeyimiz de yoktur. Herkes bildiğini kendine saklasın. Ve de herkes ayağını denk alsın, sözlerinin nereye varacağını iyi tartsın. 'Beş bin ülkücü' hazır demişsek, karar verilmiş, söz bir defa ağızdan çıkmıştır. Dediğimizi yapar, yaptığımızı dosta da, düşmana da delileriyle gösteririz. Bedenlerimizi ortaya koyarak ihaneti deliğe süpürürüz. Boş konuşmuyoruz. Kurusıkı atmıyoruz. Barzani’nin gönüllü ajanlarına, FETÖ’ye kuyruğunu kaptırmış, PKK’ya aklını kiralamış, Türkiye düşmanlarının denetim ve ipoteği altına girmiş müstevli kalıntılarına tavsiyem, kendi çamurlarında oynasınlar, kendi karanlıklarında debelensinler.”

“84’Ü DE SÖYLESEYDİK, HERHALDE BUNLAR ÇILGINA DÖNECEK…”

Meclis Grup toplantısındaki ‘81 Düzce’den hemen sonra 82 Kerkük’ sözlerini anımsatan Bahçeli, “Acizler, kalbi kararmışlar hemen pusudan başını çıkardı. Korkaklar anında gözlerini fal taşı gibi açtı. Tarihe sırtını çevirmiş odaklar, ecdadımızı küçümseyip yargılayan küstahlar birden bire yalan, riya, iftira ve tezviratla öne çıktı. Çürük ve çorak bir zihniyet diyor ki 'Kerkük, Musul’u alalım diyen, Diyarbakır’ı verirmiş.' Bu ruhsuz, bu onursuz, bu omurgasız sözlerin ne tarihle, ne coğrafyayla, ne jeopolitik gerçeklerle, ne de milli siyasetle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 82 Kerkük dedik, 83 Musul dedik, 84’ü de söyleseydik, herhalde bunlar çılgına dönecek, deli divane olup geçmişte ziyaret edip gülücükler saçtıkları PKK kamplarında tekrar soluklarını alacaklardı” dedi.

İDLİB OPERASYONU

İdlip’in terörden temizlenmesine yönelik başlatılan operasyonu değerlendiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları kaydetti:

“İşte görüyorsunuz, İdlib’te yeni bir operasyon başlamıştır. Darısı Afrin’in başınadır ve bu da gerçekleşmelidir. Buralar temizlenmeli, terörden arındırılmalıdır. Bekamızı yakından ilgilendiren tehditlere, Astana mutabakatıyla İdlib’te müdahale edilmiştir. Hainler artık bölgemizden sökülüp atılmalıdır. Irak, tüm Iraklılarındır. Suriye, burada yaşayan herkesindir. Etnik farklılıkmış, mezhep ihtilafıymış, bunlar cehenneme giden yolun yapı taşlarıdır. MHP kahraman Türk askerinin duacısı ve destekçisidir. Bu süreçte MHP devletin ve hükümetin yanında sağlam, tavizsiz, milli çıkarlara uygun bir şekilde duracaktır. Aynı siperdeyiz. Aynı cephedeyiz. Aynı saftayız. Türkiye ve Türk düşmanlarına karşı biriz, beraberiz, çok güçlüyüz. Bu iradeyi kıramayacaklar. Şayet Barzani aklını başına almazsa, bir gece orada görünmek, bağımsızlıkta ısrar ederse, Misak-ı Milli’nin namusunu çiğnetmemek bizim boynumuzun borcudur.”

“GEMİLERİ YAKACAĞIMIZI AÇIK SEÇİK İLAN EDİYORUZ”

Bağdat harap olduktan, Basra yıkıldıktan, Irak tasfiye olduktan sonra ya Türkmeneli’nin devletleşmesi gerektiğini ya da 82’nin Kerkük, 83’ün de Musul olması gerektiğini belirten Bahçeli, “Biz Kerkük’te olmazsak, işte o zaman Diyarbakır’ı veririz. Biz Musul’da olmazsak işte o an geldiğinde Şırnak’ı, Hakkâri’yi kaybeder, Ankara’yı Sevr şartlarına mahkûm etmiş oluruz. Ümmi yuvaları kendi işlerine baksın. Boylarından büyük işlere yorum yapmasın” diye konuştu.

Kerkük’ün yay gibi gerildiğini, fırın gibi ısındığını belirten Bahçeli, Kerkük’ün statüsü ve tarihsel hakları üzerinde karalama yapanların kovanından çıkmış arı sürüsü gibi vızıldadığını ifade etti. Irak Türkmenlerinin huzur, güvenlik, refah ve istikrar talebinde olduğunu kaydeden Bahçeli, Kürdistan fitnesine tepkisiz kalınamayacağını söyledi.

Barzani’nin yanlıştan derhal dönmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, sabırlarının zorlanmamasını istedi. Bağımsızlık girişiminin mücavir alanları istikrarsızlaştıracağını, bölgedeki halklara ağır bedeller ödeteceğini belirten Bahçeli, “Kürt kökenli kardeşlerimiz Barzani’nin tarihi ihanetini reddetmeli, bunun kendilerine de bir şey sağlamayacağını görmeleri lazımdır. Zayıf bir ekonomi, yüksek bir borç, tartışmalı sınırlar, komşularla husumet, denize çıkış olmayan bir bölge, ticaret ve ekonominin durması Irak’ın kuzeyini yavaş yavaş kemirip insan varlığına büyük eziyetlere yol açacak, cefalara neden olacak, vahim faturalar yükleyecektir. Biz meseleye ticaret, gaz, petrol, boru hattı açısından elbette bakmıyoruz, bakmayacağız. Bunlar bizim varlık yokluk mücadelemizde afaki ve ikinci planda hususlardır. Barzani’nin 25 Eylül komplosunu beka meselesi olarak görüyor, bu uğurda yeri gelirse gemileri yakacağımızı açık seçik ilan ediyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.