Bahçeli: Davutoğlu Başbakanlığının Sanal Olduğunu Teyit Etmiştir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevini bırakma kararını değerlendirirken, “Millet iradesini alarak Başbakan olmuş bir parti genel başkanının, böylesi yollarla buruşturulup atılmasını da hazmetmemiz zordur. Davutoğlu, ilk olarak kendisine oy verenlere büyük bir haksızlık yapmıştır. Başbakanlığına bağlanan umutları boşa çıkarmıştır. İkinci olarak, vesayet altında olduğunu belgelemiştir. Üçüncü olarak da Başbakanlığının sanal olduğunu, gerçek gücün kendi dışında toplandığını teyit etmiştir” ifadelerini dile getirdi.

Bahçeli Meclis’te MHP grup toplantısında Başbakanlığı bırakacağını açıklayan Ahmet Davutoğlu ve terör olaylarıyla ilgili konuştu.

Bahçeli, terörle mücadelenin amansız bir şekilde sürdüğünü belirterek,  “Şehitlerimiz de bir o kadar bizleri acıya boğmaktadır. Ülkemiz kör bir şiddetin, küflü bir sürecin, köhne bir zihniyetin yörüngesindedir” diye konuştu.

Türkiye’de yaşanan son siyasi gelişmelere dikkat çeken Devlet Bahçeli, bunu fırsat bilenlerin terörü daha da artırdığına vurgu yaptı.

 

TÜRK MİLLETİ ÖLÜMLE İMTİHAN EDİLİYOR

Devlet Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye kanarken, millet yanarken, devlet yana yatarken terörizm kangreni hızla yayılmaktadır. Biz her seferinde şehit haberi almaktan hakikaten de bunaldık, infiale kapıldık. Gün geçmiyor ki acı bir haberle kahrolmayalım, için için ağlamayalım. Şehadetler son bulsun diyoruz, artış gösteriyor; muhterem analarımızın göz pınarlarından akan yaşlar bitsin diyoruz; tam tersi gerçekleşiyor. Türk milleti adeta ölümle imtihan ediliyor, adeta içine düşürüldüğü can pazarında kıvranıyor.Ancak terörizm ne kadar zalim, ne kadar ahlaksız, ne kadar kansızsa bu aziz millet o kadar güçlü, o kadar sabırlı, o denli soyludur.Terör destekçileri, terörizm kuryeleri, iblis taşeronları açtıkları nifak çukurlarına bir daha çıkmamak üzere gömüleceklerdir.”

 

 

BAŞKANLIK GELİNCE TÜRKİYE YILDIZ GİBİ PARLAYACAK MI?

Türkiye’de yaşanan işsizlik oranlarına da dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başkanlık sistemi sorunları çözecek mi?” diye sordu.

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Başkanlık tesis edilince Türkiye bölgesinde ve küresel anlamda yıldız gibi parlayacak, bir kalemde tüm sorunlarından kurtulacak mıdır? Başkanlık kabul edildi diyelim, muhataplarımız bize söyler mi; ne değişecek, hangi mucize, hangi muhteşem başarılar birbiri ardına sökün edecektir? Çok başlılıktan şikayet edenler, bugün kaç başın olduğunu, daha doğru bir deyimle hangi başların anında uçurulduğunu samimiyetle itiraf etmelidir. Bununla birlikte her sistemin dayandığı sosyal, siyasal, kültürel, tarihsel ve hukuksal bir arka planı vardır. Bunlar tepeden tırnağa değişmeden; yani Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde yükseldiği ana dinamikler değiştirilmeden, geçmişten keskin bir kopuş ve ayrılış yaşanmadan başkanlık nasıl kurulacaktır? Şimdi başkanlık ihtiyaçtır diyenler; bir süre sonra başka ihtiyaç ve taleplerle milletin huzuruna çıkarsa buna ne diyeceğiz, hatta nasıl mani olacağız?.”

Başkanlık sisteminin milli bir beklentinin doğal yansıması olduğu tezi MHP’ye  göre geçersiz, afaki ve abartılı bir değerlendirme olduğunu ifade eden Bahçeli,  “Milletimizin en tabii ve haklı beklentisi refah ve reformdur. İş, aş ve yoksulluk sorunlarının kökten çözümüdür” diye konuştu.

 

 

DAVUTOĞLU’NUN GÖREVİNİ BIRAKMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun görevini bırakması ile ilgili de ayrıntılı bir değerlendirme yaptı.

“Başbakan Davutoğlu’nun neler olduğu henüz açıklanmamış zaruri nedenlerden dolayı Başbakanlığı ve AKP Genel Başkanlığını bırakma kararını sistem tartışmalarından bağımsız düşünmek mantıksızdır” diyen Davutoğlu konuşmasını sürdürdü:

“Sayın Davutoğlu, 28 Ağustos 2014’ten itibaren partisinin sorumluluğunu üstlenmiş, 20 aya yaklaşan bir süre de Başbakanlık görevini yürütmüştür. Birbirimize karşı iyi-kötü sözlerimiz siyasetin doğası gereği olmuştur. Şunu ifade etmeliyim ki, Sayın Davutoğlu’na bundan sonraki hayat serüveninde kendisine başarı ve mutluluklar diliyorum. Sayın Davutoğlu ve partisinin iç sorunları esasen ilgi ve merak sahamıza girmemektedir. Doğaldır ki, bu partide her belirsizlik, her kriz, her çatlak ülkemizi az ya da çok etkileyecek önemdedir ve değerlendirmeye muhtaçtır. Bizim amacımız AKP’nin zor günlerinde siyasal rant devşirmek değildir. İlke ve ahlaki çizgimiz buna da müsaade etmeyecektir.”

Davutoğlu’nun, yoldan önce yol arkadaşına vurgu yapmasını haklı bulan Bahçeli, “o zaman bu refikliğin hilafına ilk hareketi kim başlatmış, burada gözettiği amacı ne olmuştur?” diye sordu.

Davutoğlu’nun kenara alınmasının altında hangi gerekçelerin yattığını soran Bahçeli, “Sayın Davutoğlu AKP Genel Başkanlığı’ndan ayrılma tercihinin kendisine ait olmadığını söylemektedir.Tercihe saygı duymak lazımdır; ama sandıktan çıkmış bir Başbakan’ı gönderme, görevden alma takdir ve yetkisi de demokratik akıl ve vicdan kapsamında yalnızca AKP’nin saygıdeğer mensuplarına ve millete aittir” dedi.

“Bu durum karşısında Davutoğlu’nun kenara alınmasında, kızağa çekilmesinde asıl sorumlu kimdir ve bunu niçin gerekli görmüştür?” diyen Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“1 Kasım’da yaklaşık yüzde 49 oy almış bir partinin Genel Başkanı, 29 Nisan’da partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu’ndaki 47 imzalı önergeyle yetkilerinin tırpanlanmasına, 4 Mayıs’ta da Cumhurbaşkanıyla görüştükten sonra olağanüstü kurultay kararına nasıl varmıştır? Pelikan Dosyasında neler yazdığı, nereden yazıldığı, bunun içinde kimlerin olduğu bizim meselemiz değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçek ya da değil görünürdeki anlaşmazlık veya fikir ayrılıklarının derinine inmek bizim açımızdan faydasızdır. Çünkü iki kişi arasında geçen her ne ise bununla ilgili konuşmak taraflara düşecektir. Bizim araya girmeye, taraf tutmaya, birini diğerine tercih etmeye niyetimiz yoktur.”

Bahçeli, Davutoğlu’nun niye görevini bıraktığının açıklanması ve binilmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle dedi:

“Yine de, millet iradesini alarak Başbakan olmuş bir parti genel başkanının, böylesi yollarla buruşturulup atılmasını da hazmetmemiz zordur. Davutoğlu, ilk olarak  kendisine oy verenlere büyük bir haksızlık yapmıştır. Başbakanlığına bağlanan umutları boşa çıkarmıştır. İkinci olarak vesayet altında olduğunu belgelemiştir. Üçüncü olarak da, Başbakanlığının sanal olduğunu, gerçek gücün kendi dışında toplandığını teyit etmiştir. Anlaşılan Cumhurbaşkanı bir plan ve kurgu dahilinde, kendi hedefleri doğrultusunda Davutoğlu’nu süresiz dinlenmeye almıştır.”

 

 

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede de, “TBMM’de, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması Genel Kurul’a gelecektir. AKP ve CHP’de fire verilmesi güçlü ihtimaldir. Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda da milletinin yanında duracak, milli vicdanın sesi olacaktır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.