Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 başbakan binali yıldırım konser

Bahçeli'den Erdoğan'a: Şu Sıralar Pek ABD'ye Gitmeyin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Boksör Muhammed Ali’nin cenaze töreni için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Ne olur ne olmaz, gelin şu sıralar ABD’ye pek gitmeyin, oralarda pek görünmeyin. Hele bir sular durulsun, hele bir ortalık yatışsın. Yeni Başkan seçilinceye kadar başınızı gömdüğünüz kumdan çıkarmayınız. Sık sık ABD’ye giderseniz, karşınıza neyin çıkacağı, kimin ne yapacağı belli olmaz, Alimallah İranlı kaçakçı alayınızı ele verirse okyanus ötesinde yandaş hakim ve savcıda bulamazsınız, büyük bir skandalın faili olmaktan kurtulamazsınız” çağrısında bulundu.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.  Bahçeli’nin konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti, Kılıçdaroğlu’na yönelik protestolar ve terörle mücadele vardı. Çalışanların yaklaşık yüzde 40’nı oluşturan asgari ücretlilerden aylık yüz lira kesmeyi planlayan hükümet, tasarruf açığını kapatayım derken vicdan açık verdiğini savunan Bahçeli, “Doğrudur, Türkiye’nin tasarruf açığı alarm zilleri çalmaktadır. AKP hükümetleri döneminde Türkiye kazandığından daha fazlasını harcamış, saçmış ve tüketmiştir. Doğal olarak son 14 yıllık zaman diliminde, cari açık da toplamda yaklaşık 470 milyar dolarlık açık vermiştir. Bu hepimiz açısından esef ve endişe verici bir tablodur” dedi.  

Türkiye ekonomisinin AK Parti hükümetiyle geriye sarmaya başladığını ileri süren Bahçeli, “Kim ne derse desin; büyüme ekonomide değil, ahlaksızlıktadır. Büyüyen yalan ve yolsuzluktur. Büyüyen ekonomiden ziyade, sayıları 95 bini bulan milyonerlerdir” diye konuştu.

-“AVRUPA’DA ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERİNDEN FARKSIZ”-
Bir zamanların umut ve istikrar numunesi olarak tanımlanan Avrupa’nın, içine düştüğü sosyal ve ekonomik gelgitlerin artık sokaklara taştığını, Fransa’da yaşanan ve üçüncü dünya ülkelerinden farksız olayların bunun en canlı delili olduğunu belirten Bahçeli, “Euro 2016’ya ev sahipliği yapan Fransa’nın, kavga ve kaos görüntüsü çizmesi farklı yönleriyle dikkatle incelenmesi ve yorumlanması gereken bir durumdur. Holiganlar arasındaki cepheleşme ve kanlı çekişmeler sporun ve futbolseverlerin güvenliğini tehdit ederken, işbirliği ve uzlaşmaya da ket vurmaktadır” dedi.

-ABD SALDIRISI-
Bahçeli, ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando’da yaşanan ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla “şiddetin” korkunç bir şekilde sahneye çıktığına dikkati çekti. Saldırının, 11 Eylül’den sonra ABD’nin bir kez daha korku tüneline girmesine yol açtığını belirten Bahçeli, “Açıkça kınadığımız bu saldırıyı IŞİD’le ilişkilendirme çabası bölgesel gelişmeler dikkatle incelendiğinde oldukça manidar ve yoruma açıktır. ABD Başkanı’nın ülke içinde aşırılık vakalarının örneği şeklinde nitelendirdiği Orlando katliamının benzerlerine Türkiye de sık sık maruz kalmaktadır. Ülkemizi iki hafta meşgul eden ve sonunda İzmir’de yakalanan seri katil de bu çerçevede yorumlanabilecektir. Bir yönüyle, terör de aşırılık, insanlığın kırılma ve sapma halidir. Dileğimiz Orlando katliamının Ortadoğu’da yeni saldırı ve ele geçirme stratejilerinin bahanesi olmasından çok, ABD için sorgulama, özeleştiri için de bir milat teşkil etmesidir” değerlendirmesinde bulundu.

-“ZENNE KILIKLI KANCIKLAR KARŞISINDA, KADINLIK ONURLARIYLA TÜRK’ÜN İFFET SAVUNDULAR”-
İstanbul Vezneciler ve Mardin Midyat’ta gerçekleştirilen terör saldırılarına konuşan Bahçeli, şehit 1olan 2 kadın polis memurundan birinin 6 aylık hamile olmasına ilişkin, “Bu iki Türk kadını, cesaretin, dirayetin, görev şuurunun, vatan sevdasının sadece cinsiyetle değil, yürekle olacağını ispatladılar. Dantelli kefen giymediler, kefensiz kara toprağa girdiler. Başlarını eşarpla kapatıp molotof atan, fistan giyip kahpelik yapan zenne kılıklı kancıklar karşısında, kadınlık onurlarıyla Türk’ün iffet ve namusunu savundular. Kim erkek, kim mert; kim kalleş, kim namert dünya aleme gösterdiler. Kadın etek giyer, eğer erkek giyerse ya korkudan ya da sapıklıktandır. PKK, doğmamış bebeklerin katilidir” diye konuştu.

-“KILIÇDAROĞLU’NA PROTESTOLARA AKP PRİM VERMİŞTİR”-
Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazelerinde protesto edilmesi ve önüme atılan mermiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun protestolarının şüphe çeken tarafları olduğunu savunan Bahçeli, “Meselenin şüphe çekici yanı, protestolara katılan bazı kişilerin poliste sabıka kayıtlarının bulunmasının yanı sıra, sosyal medyada hastalıklı ruh hallerini yansıtan fotoğraflarının yayımlanmasıdır. Bu densizlik ve provokatörlüğü hoş görmek, sıradan kabullenmek, geçiştirmek mümkün değildir. AKP, bu taşkınlıklara prim vermiştir. Cami avlusunda ana muhalefet liderinin önüne mermi kovanı atmak bize göre organize ve planlı siyasi bir hamledir. Bu edepsizliğin hesabı sorulmalı, işbirlikçileri deşifre edilmelidir” diye konuştu.  

-“BİRLİKTE VE KARDEŞÇE NASIL YAŞAYACAĞIZ?”
TRT ekranlarında ramazan dolayısıyla yayımlanan bir programda konuşan Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın “namaz kılmayan hayvandır” açıklamalarını eleştiren Bahçeli, “Türkiye’de cami avlusunda kavga edilirse, namaz kılmayanlara hayvan suçlaması getirilirse, sorarım sizlere, birlikte ve kardeşçe nasıl yaşayacağız” ifadesini kullandı.

-“ERDOĞAN’IN ALİ’NİN CENAZESİNDE GÖRÜP ŞEHİT CENASEZİNDE BULAMADIĞI NEDİR?”-
Hayatını kaybeden Boksör Muhammed Ali’nin cenaze törenine katılmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ne var ki Sayın Erdoğan’ın ABD ziyareti Türk devletinin itibarının adeta ayaklar altına alındığı bir ortama dönüşmüştür. Bu tabii olarak önce ABD’nin ayıbıdır. Sayın Erdoğan’ın, Muhammed Ali’nin cenazesinde görüp de, şehit cenazemizde bulamadığı nedir? Bir gün olsun kutsal mabedimiz olan Kabe’nin örtüsünü bir tek şehidimizin tabutuna koymamışken, siz hangi akla hizmet bu davranışı başka bir cenaze için uygun buldunuz? Ne yaptığınızın, ülkemizin prestijini hangi seviyelere düşürdüğünüzün farkında mısınız?”

-“İRANLI KAÇAKÇI ALAYINIZI ELE VERİR”-
“Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP’nin değerli bakan ve yöneticilerini uyarıyorum, dost nasihati veriyorum” diyen Bahçeli, “Ne olur ne olmaz, gelin şu sıralar ABD’ye pek gitmeyin, oralarda pek görünmeyin. Hele bir sular durulsun, hele bir ortalık yatışsın. Yeni Başkan seçilinceye kadar başınızı gömdüğünüz kumdan çıkarmayınız. Sık sık ABD’ye giderseniz, karşınıza neyin çıkacağı, kimin ne yapacağı belli olmaz, Alimallah İranlı kaçakçı alayınızı ele verirse okyanus ötesinde yandaş hakim ve savcıda bulamazsınız, büyük bir skandalın faili olmaktan kurtulamazsınız” ifadelerini kullandı.  

-“HAHAM AHMAK DEĞİLSE KATİLLER KATALOĞUNA BAKSIN”-
Bahçeli, Muhammed Ali’nin cenaze töreninin ardından düzenlenen ayinde konuşan Haham Michael Lerner’in Türkiye’ye yönelik açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Haham’ın, “Türkiye’nin liderlerine Kürtleri öldürmeyi bırakmalarını söyleyin” sözlerini anımsatan Bahçeli, “Türkiye’de ölen Türk vatandaşlarıdır, öldüren ise Siyonizmin tasmalı bekçisi PKK’dır. Malum Haham ahmak değilse, gitsin hemen ulaşabileceği katiller kataloğuna dikkatle baksın, orada Gazze’yi, Ramallah’ı, Kudüs’ü, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, vaat edilmiş topraklara konmak için Kandil’e silah yağdıran emmioğlularını görecek ve hepsini şıp diye eşkâllerinden tanıyacaktır” diye konuştu.

-“YENİ YANDAŞ OLUŞUMUN HABERCİSİ”-
Dün itibariyle, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın TBMM’ye ulaştığını anımsatan Bahçeli konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Bize göre tartışılması, üzerinde teferruatıyla durulması gereken gerekçelerden dolayı, Yargıtay ve Danıştay’ın daire ve üye sayılarının yeniden belirlenme ihtiyacı doğduğu iddia edilmektedir. Genel gerekçesi ilk bakışta olumlu olan; ancak uygulamada nasıl ve ne şekilde sonuçlar doğuracağını şimdiden kestirmenin güç olduğu gündemdeki Maarif Vakfı Kanun Tasarısı hakkında gerekli her türlü araştırma ve çalışmayı yapacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum. Maarif Vakfı’nın merkezi olarak İstanbul’un seçilmesi, kısa sürede tasarının hazırlanması, 12 kişiden oluşan Mütevelli Heyetin 7 daimi üyesinin Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesi yeni bir yandaş oluşumun habercisidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.