Bahçeli: FETÖ’nün Siyasi Ayağı Varsa Seçmeni De Vardır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adaylığı konusunda, siyasi ayağın olduğu yerde siyasi seçmenin de olacağını belirterek, “Bu 100 bin kişinin içerisinde eğer FETÖ, PKK desteğiyle veya buna benzer imkanlarla bir aday taraması yapılacaksa o zaman FETÖ’nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı hakkında bir kanaat oluşabilir. Burası önemlidir. Ne kadar ByLock’çu var, ne kadar görevden alınmış olan var, ne kadar uzaklaştırılmış olan var, bunların ne kadar yakını var? Bunların hepsi hangi aday etrafında düğümlenip 100 bini tamamlayacaksa o zaman Türkiye açısından önemli bir sonuç elde edilmiş olabilir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilere açıklamalarda bulunarak, sorularını yanıtladı. Dün akşama kadar bin 350’ye yakın kişinin MHP’ye milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu belirten Bahçeli, bugün saat 17.00’den sonra hiçbir başvurunun kabul edilmeyeceğini kaydetti. Bahçeli, “MHP olarak Çarşamba günü Meclis Grubumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizim adayımız olduğunu kabul eden bir karar aldı. O karar bugün Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından da gerçekleştirilecektir. ‘Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler olarak YSK’ya cuma günü saat 11.00’de Sayın Başbakan ile beraber başvuruda bulunacağız. Faaliyetlerimiz hedef birliği çerçevesinde değişik olabilir” dedi.

Bahçeli, AK Parti ile MHP arasındaki seçim ittifakı protokolüyle ilgili çalışmaların bugün tamamlanması halinde yarın YSK’ya verilebileceğini de kaydetti.

KAFAMI MEŞGUL EDEN BİR KONU VAR

Bahçeli, kafasını bir konunun meşgul ettiğini belirterek, 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adaylığı konusunda şunları kaydetti:

“Dün akşamdan bu yana kafamı meşgul eden bir konu var, siz değerli arkadaşlarımla bunu paylaşabilir miyim diye düşündüm. O da şudur; 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağı hep tartışıldı. Siyasi ayak üzerinde kesin bir sonuçtan bahsedilemez duruma geldi. İleriki günlerde bu nasıl olacak onu bilemiyorum. Demek ki FETÖ darbe hareketinde bir siyasi ayak var. Siyasi ayağın olduğu yerde siyasi seçmen olur. Dikkatinizi çekmek istediğim konu şudur; 4 cumhurbaşkanı adayı 100 bin ile müracaatı öngördü. Bu 100 bin aday talebinde bulunan 4 kişiden bir tanesi CHP’nin 15 milletvekili kaydırmasıyla destek buldu. Dolayısıyla 100 bin seçmene ihtiyaç kaldı mı? Kalmaması gerekirdi. Ama şahsiyet 100 bin adayla seçmenle adaylığını koyacağında ısrar etti. O zaman akla gelen soru şudur; bu her aday için geçerlidir. FETÖ darbe hareketinden 15 gün sonra OHAL kabul edildi ve uygulamaya konuldu. Çok sayıda Silahlı Kuvvet, emniyet mensubu, öğretim kadroları, eğitim sektörü önemli bir uzaklaştırma ve görevden alma oldu. Bunların birde aileleri ve çevreleri vardır. Şimdi merak ettiğim konu şudur; AK Partinin Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı FETÖ’nun seçmen ayağı üzerindeki etkisini bugüne kadar takip etmiş midir? Etmezse 100 bin kişinin içerisinde bu hangi aday etrafında toplanabilir burası biraz benim kafamı meşgul ediyor.

“FETÖ’NÜN SEÇMENDEKİ SİYASİ AYAĞININ HANGİ ADAY ETRAFINDA TOPLANDIĞI HAKKINDA BİR KANAAT OLUŞABİLİR”

Bu 100 bin kişinin içerisinde eğer FETÖ, PKK desteğiyle veya buna benzer imkanlarla bir aday taraması yapılacaksa o zaman FETÖ’nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı hakkında bir kanaat oluşabilir. Burası önemlidir. Ne kadar ByLoc’çu var, ne kadar görevden alınmış olan var, ne kadar uzaklaştırılmış olan var, bunların ne kadar yakını var? Bunların hepsi hangi aday etrafında düğümlenip 100 bini tamamlayacaksa o zaman Türkiye açısından önemli bir sonuç elde edilmiş olabilir.”

“AKLIMDAN ALIYORUM”

“Önemli bir konuya parmak bastınız. Yeni bir tartışmanın da belki fitilini ateşleyeceksiniz. Bundan muradınız nedir acaba. 100 bin kişi teker teker güvenlik soruşturmasından mı geçirilsin? Bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapılsın mı?” sorusuna Bahçeli, “Hayır, bu önemli bir düşüncedir. Yani FETÖ ile mücadele ediliyorsa, bu mücadele yapılırken hala FETÖ de kendi ısrarını devam ettiriyorsa her konu değerlendirmek durumunda olunacak. Acaba Pensilvanya’dan bir talimat gelip ‘100 bin kişiyi filan aday etrafında toparlayınız’ derler ise FETÖ, ‘benim en kötü şartlarda dahi 100 bin taraftarım var hala Türkiye’de’ der ise ne olur? Bunları çok yönlü düşünmek lazım, bunları tartışılsın diye ortaya koyuyorum” yanıtını verdi.

Bahçeli, “İstihbarı bir bilgi var mı” sorusu üzerine ise “Hayır, efendim benimki bir düşüncedir. Bütün gazetelerde şurada burada bir şey söylediğimiz zaman Sayın Bahçeli bütün bu bilgileri nereden alıyor? Aklımdan alıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.