Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu iata kastamonu cumhurbaşkanı erdoğan Bala

Bahçeli: İstanbul’da Bir Sürprizimiz Olabilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde MHP'nin her ilde ve seçim çevresinde aday çıkaracağını belirterek, "Mahalli idarelerden sorumlu arkadaşlarımız, seçim işlerinden sorumlu arkadaşlarımız ve teşkilattan sorumlu arkadaşlarımız Türkiye genelinde kendi adaylarımızla seçimlere nasıl katılabileceğimizi planlamaktadırlar, aday çalışmaları yapılmaktadır. Bu adaylarımız içerisinde İstanbul’da da bir sürprizimiz olabilir" dedi.

MHP lideri Bahçeli, Osmaniye Vakfı’nın açılış töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yerel seçimlerde MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aday gösterilip, gösterilmeyeceğine yönelik soruya, “'Değerli bir şahsiyettir. Onu belediye başkanı olarak görmek istiyoruz. MHP’den belediye başkanı olur ise canı gönülden destekleriz’ şeklinde yaklaşımlar vardır. Biz bunların hepsini dinliyoruz, değerlendiriyoruz. Günü, saati geldiğinde kamuoyu ile paylaşırız. Belediye başkanı olma görevinin ötesinde Türkiye’nin bir darbe ile karşı karşıya kalmaması için de olağanüstü gayret göstermiştir. Demokrasiden yana tavrını ortaya koymuştur. MHP, Türkiye’nin bir darbeyle karşı karşıya kalmaması içinde olağanüstü gayret göstermiştir. Demokrasiden yana tavrını ortaya koymuştur. MHP’den gönül rızasıyla ben belediye başkanı olmak istiyorum diyorsa o da ayrı bir konudur. MHP’ye şeref kazandırır" ifadeleriyle yanıt verdi.

Cumhur İttifakı'nın devam edip etmeyeceği yönündeki soruya Bahçeli, “Bu soruların cevabını bizden evvel İsmail Küçükkaya Bey veriyor sabah sabah. Oraya dinlerseniz çok memnun edersiniz bizi” şeklinde yanıt verdi.  

“HAVALİMANI AÇILIŞINI TELEVİZYONLARDAN TAKİP EDECEĞİZ"

İstanbul’da bugün açılışı yapılacak olan yeni havalimanına ilişkin de değerlendirmesi sorulan MHP lideri Bahçeli, Türkiye’nin gelişen ve büyüyen bir ülke olduğunu belirterek, “Türkiye, Selçuklu Kartalı gibi çift başlı, bir ayağı batıda, bir ayağı doğuda ve gittikçe güçlenen bir ülke. Böyle bir ülkeye böyle büyük bir havaalanına ihtiyaç olduğu kanaati toplumca benimsenmektedir. Bizde bu hizmeti sunmuş olanları tebrik ediyoruz. Allah, hayırlı uğurlu etsin. Bugün İstanbul’da açılışı var. Çok kişi katılıyor. Biz de televizyonlardan açılışı takip edeceğiz. Ama yürekten böyle bir hizmetin sunulmasından da millet olarak memnun olduğumuzu ifade etmek isteriz” açıklamasında bulundu. 

“CHP, HDP VE İP PARTİSİYLE BİR ARADA GÖZÜKMEK İSTEMİYORUZ”

Bahçeli, emeklilikte yaşa takılanlar için diğer partilerle bir uzlaşma içinde olup olmayacaklarının sorulması üzerine şöyle yanıt verdi: 

“Diğer muhalefet partileriyle aynı konum içerisinde bulunmamaya dikkat ediyoruz. CHP, HDP ve İP partisiyle bir arada gözükmek istemiyoruz. Onlar başından bu yana birlikte hareket etmektedirler. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yerine tekrar parlamenter sisteme dönüşü gerçekleştirmek için siyasi faaliyet göstermektedirler. Onların duruşunu MHP olarak benimsemiyoruz. Bu emeklilik konusu ile ilgili MHP’nin seçim beyannamelerinde olan bir konudur. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızın ön hazırlıkları da olmuştur. Bu konunun bugün yaşanan ekonomik şartlar altında öncelik kazanarak 700 milyara ulaşan bir meblayı karşılayabilecek bir durum içerisinde ısrarcı olmamak, olgun dönemi ve şartları beklemek daha hayırlı olur kanaatindeyiz.”

“MHP HER İLDE VE SEÇİM ÇEVRESİNDE KENDİ ADAYLARIYLA SEÇİME GİRECEK"

Yerel seçimlerde İstanbul için bir isim düşünülüp, düşünülmediğine ilişkin sorulan soruya MHP lideri Bahçeli, “Daha önce İstanbul’la alakalı olarak biz aday göstermeyeceğimizi ifade ettik. Siyaset kombini etrafında bir sistem önerdik ancak bu iltifat görmedi. Dolayısıyla MHP, her ilde, her seçim çevresinde kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır. Bu konuda başta mahalli idarelerden sorumlu arkadaşlarımız, seçim işlerinden sorumlu arkadaşlarımız ve teşkilattan sorumlu arkadaşlarımız Türkiye genelinde kendi adaylarımızla seçimlere nasıl katılabileceğimizi planlamaktadırlar, aday çalışmaları yapılmaktadır. Bu adaylarımız içerisinde İstanbul’da da bir sürprizimiz olabilir ” ifadeleriyle yanıt verdi. “İsimi bizimle paylaşabilir misiniz?” sorusuna ise Bahçeli, “Sürprizi şimdi söylersem anlamı kalmaz. Onun için ileriki günleri beklemek lazımdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.