Bahçeli: “Nevruz Türk’ün Bahar Bayramıdır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Nevruz Türk’ün Bahar Bayramı’dır. Böylesi bir bayramı hain emellere alet etmek isteyenlere elbette fırsat verilmemeli, bin yıllık kardeşlik çınarını zedelemek isteyen mihrak ve karanlık heveslere göz açtırılmamalıdır” dedi.

Bahçeli, 21 Mart Dünya Nevruz Günü nedeniyle Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Bahçeli, Nevruz’un baharın uyanış müjdesi, barış ve kardeşliğin diriliş mevsimi ve Türk-İslam alemini kuşatan binlerce yıllık kutlu bir geleneğin, birlik ve kardeşlik meşalesinin simgesi olduğunu belirtti. Nevruz’u huzura açılan kapı, canlanıp yeşillenen doğanın adı, sevinç ve coşkunun miladı olarak nitelendiren Bahçeli, “Türk milleti Nevruzla umut dolu günlerin geleceğine inanmış, bu çok önemli kültürel mirası bugüne kadar titizlikle korumuş, dikkatle yaşatmıştır” ifadelerini kullandı.

“SEVİNÇLE YAKILAN ATEŞLER, HASRETLE TUTUŞAN ELLER, NEVRUZ’UN RUH KÖKÜDÜR”

“Nevruz Türk’ün Bahar Bayramı’dır” diyen MHP lideri Bahçeli, böylesi bir bayramı hain emellere alet etmek isteyenlere fırsat verilmemesi ve bin yıllık kardeşlik çınarını zedelemek isteyen mihrak ve karanlık heveslere göz açtırılmaması gerektiğine dikkat çekti. Bahçeli, “Sevinçle yakılan ateşler, hasretle tutuşan eller, yürekten saçılan gülüşler, kanatlanan yüksek ülküler, ufuk ötesine odaklanmış yüce gönüller Nevruz’un ruh kökü, mana özüdür. Bu kökün kopması, bu özün kuruması imkansızdır” dedi.

“NEVRUZ KARDEŞLİĞİN, HOŞGÖRÜNÜN ALAMETİDİR”

Bahçeli, Nevruz Bayramı’nın bereketin, birliğin ve dirliğin kaynağı olduğunu kaydederek, Nevruz’u Türk kültürünün sönmeyecek varlık ateşi, silinmeyecek beka alameti olarak ifade etti. Bahçeli, Türk milletinin hem ata hem de ana yurdunda baharın habercisi olarak ayrıcalıklı bir yeri bulunduğunu belirttiği Nevruz Bayramı’nın kardeşliğin, neşenin, coşkunun, hoşgörünün alameti olduğunu kaydetti.

“NEVRUZ TÜRK’TÜR, TURAN’DIR”

Nevruz Bayramı’nın geleceğe taşınması temennisinde bulunan ve Türk-İslam aleminin Nevruz Bayramı’nı kutlayan Bahçeli, “Beraber ağlayıp, birlikte gülen bayram günlerinden, yas tutulan dönemlere kadar her şeyi birlikte paylaşan büyük Türk milleti Nevruz Bayramı’nı hakkıyla, layıkıyla, gururla yaşayacak, inşallah geleceğe taşıyacaktır. Diyorum ki, Nevruz Türk’tür, Turan’dır, heyecandır, hedeftir, Türkiye’nin kardeşlik ve dayanışma güvencesidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.