Öne Çıkanlar Hakkari Hadise elazığ malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis Hamidi Ailesinin Mutlu Günü Hamza Hamidi Hamidi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Hamidi Haremi Şerif

Bahçeli: Sınır Temizliği İlk Etapta Menbiç Olmak Üzere Diğer Alanları Da Kapsamalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “16’ncı güne giren Zeytin Dalı Harekatı’ndaki asıl gaye Suriye’de huzur ve barış ortamının sağlanması, Suriye topraklarının gerçek sahiplerine iadesidir. Afrin ile başlatılan sınır temizliğimiz mutlak suretle ve ilk etapta Menbiç olmak üzere diğer alanları da kapsamalıdır” dedi.

MHP lideri Bahçeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1923 projenin toplu açılış ve temel atma töreninde bir konuşma yaptı. Bahçeli, Mersin’i 1923 projeyle geleceğe taşıma iradesinin aynı zamanda Cumhuriyet’e sahip çıkma kararlılığının icraat ve hizmete dönüşmüş şekli olduğunu belirterek cumhuriyeti kuran ruh ve iradenin 95 yıl önce olduğu gibi bugün de uyanık ve ayakta olduğunu dile getirdi.

“KANLI HESAPLARININ SONRAKİ ADIMLARINA ÜLKEMİZİ DE DÂHİL EDEBİLECEKLERİNİ SANDILAR”

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana “sözde müttefik” olan ülkelerin, PKK/PYD terör örgütünü güçlendirecek ve dahası meşru bir yapıya sokacak yol izlediklerini söyleyen Bahçeli, halen izlemeye devam ettiklerini ifade etti. “Terör örgütü IŞİD’le mücadele bahanesiyle bir başka terör örgütü olan PKK/PYD’ye binlerce tır dolusu silah yardımı” yapıldığını söyleyen Bahçeli, ”Canileri sınırlarımızın dibine yerleştirdiler” şeklinde konuştu. Bahçeli, “Böylelikle kanlı hesaplarının sonraki adımlarına ülkemizi de dâhil edebileceklerini sandılar. Böylesi bir hata ve gaflete düştüler. Dört parçalı sözde Kürdistan’ı hayata geçirmeyi planlayan küresel vandallık, Irak işgali ile başlattığı süreci Suriye’deki iç savaş ortamıyla ilerletmek, yaygınlaştırmak” istediğini belirtti.

“SINIR TEMİZLİĞİ İLK ETAPTA MENBİÇ OLMAK ÜZERE DİĞER ALANLARI DA KAPSAMALIDIR”

“Afrin operasyonu bizim meşru müdafaa hakkımızın icrasıdır” diyen Bahçeli’nin konuşması şu şekilde devam etti:

“Bu operasyon elbette hukukidir, insanidir, haklıdır ve bölgesel istikrarın korunmasını amaç edinmektedir. Bu harekâtta Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması esastır. Zeytin Dalı Harekatı; küresel zulmün terör örgütleri kanalıyla hayata geçirmeye çalıştığı kanlı hesaplara karşı Türkiye ve bölge ülkelerinin huzur ve istikrarını tesis etmek üzere planlanmış milli ve stratejik bir hamledir. Bundan kesinlikle geriye dönüş yoktur, olamayacaktır. 16’ncı güne giren Zeytin Dalı Harekatı’ndaki asıl gaye Suriye’de huzur ve barış ortamının sağlanması, Suriye topraklarının gerçek sahiplerine iadesidir. Afrin ile başlatılan sınır temizliğimiz mutlak suretle ve ilk etapta Menbiç olmak üzere diğer alanları da kapsamalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.