Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer çin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi

Bahçeli: "Temizlik Siyasete Gelince Duruluyorsa Bir Bit Yeniği Var Demektir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “FETÖ’yle irtibatı olanlar arasında memur var da meşhur siyasetçi, bürokrat yok mudur? Telefonuna ByLock indirmiş, Pensilvanyalı iblisle irtibatı açık ve kesin olan FETÖ kalıntılarının, kılıktan kılığa giren kripto yüzlerin yakalarından ne zaman tutulacak, adalet yerini ne zaman bulacaktır” dedi.

MHP lideri Bahçeli, “Emniyet, TSK, medya, bürokrasi başta olmak üzere toplamda sekiz alanda temizlik sürerken, siyasete gelince duruluyor, bekleniyor, ağırdan alınıyorsa bir bit yeniği var demektir. FETÖ’yle mücadele dümen kırmakta, sulanmakta, sabote edilmektedir. Kanaatimiz budur” dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye’nin yüksek risk ve tehlikelerin uzun süredir çekim alanında olduğunu, bugünkü ortamda ve süreçte Türkiye’nin beş aşamalı ve birbiriyle bağlantılı gündemi olduğunu ifade eden ve bunların üstesinden gelmenin milli bir sorumluluk olduğunu belirten Bahçeli, şöyle açıkladı:
“Birinci ve öncelikli olarak; terörle mücadelenin çok etkin, çok acımasız, çok kararlı ve milli güç unsurlarının çok yoğun katılımıyla icra ve devamı şarttır. İkinci gündem maddesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine istikrar içinde geçebilmek amacıyla uyum yasalarının uzlaşmayla çıkarılması, devlet ve toplum hayatının yeni sisteme yönelik uyarlama ve ayar işlemlerinin yapılmasıdır. Üçüncü ve ilk iki gündem konusuyla eşzamanlı olarak, gecikmiş, ihmale uğramış, vatandaşlarımızın umutla beklediği sosyal ve ekonomik iyileştirmeleri ve yapısal reformları acilen hayata geçirmektir.”

“AB İLE İLİŞKİLER YAY GİBİ GERİLMİŞTİR VE KOPMA AN MESELESİDİR”
Bahçeli, dördüncü gündem maddesinin dış politikadan kaynaklanan zincirleme açmaz ve kördüğümler olduğunu belirterek, “AB ile ilişkiler yay gibi gerilmiştir. Ve kopma an meselesidir” dedi. Türkiye’nin yalnızlığa itilmekte olduğunu kaydeden Bahçeli, 25 Nisan’da, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu’nun ‘Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi’ konulu oturumunda Türkiye’nin siyasi denetim sürecine dahil edilme kararı alınmasının “skandal nitelikte” olduğunu söyledi.

“PKK APARATI HDP’NİN TÜRKİYE MUHALİFLERİYLE AYNI KAREDE POZ VERMESİ DİKKAT ÇEKİCİDİR”
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde oy kullanan HDP’li iki üyenin, Türkiye’nin siyasi denetime alınmasına destek vermelerinin “alçaklık ve ahlaksızlık” olduğunu ileri süren Bahçeli, “PKK aparatı HDP’nin Türkiye muhalifleriyle aynı karede poz vermesi, aynı hizada bulunması bir kez daha melanet ve musibetin geldiği aşamayı göstermesi bakımından dikkat çekicidir. Terör örgütlerine methiye düzenler, Türk milletine akıllarınca kefen biçenler HDP’li ortaklarını da yanlarına alarak haçlı kafilesinde buluşmuşlardır” diye konuştu.
Bahçeli, Avrupa’yı sert sözlerle eleştirerek, “Avrupa diye yazılır yazılmasına, ama çifte standart diye okunacak, nefret salgını, ırkçılık diye anlaşılacaktır” dedi.

“HENÜZ FETÖ’YLE BAĞ VE BAĞLANTISI OLAN MEVKİ SAHİPLERİNE DOKUNULAMAMIŞTIR”
FETÖ ile mücadele konusunda hükümete “FETÖ’nün ucu nereye dayanıyorsa oraya kadar gidilmeli ve kökü kazınmalıdır” diye seslenen Bahçeli, FETÖ ile mücadelede ağaca bakarken ormanın gözden kaçtığına dair yorumlar olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Henüz FETÖ’yle bağ ve bağlantısı olan makam ve mevki sahiplerine, hatırlı ve imtiyazlı isimlere dokunulamamıştır. Mesela zabit katibini, vaizi, teknisyeni, şoförü, odacıyı, işçiyi, uzman ve diğer görevlileri devletten atmakla hedefe varmak düşünülemeyecektir.

“KILIKTAN KILIĞA GİREN KRİPTO YÜZLERİN YAKALARINDAN NE ZAMAN TUTULACAK?”
Soruyorum, FETÖ’yle irtibatı olanlar arasında memur var da meşhur siyasetçi, bürokrat yok mudur? Cebinde bir dolar taşıyan, bankada milyon dolarları barındıran çürümüşler nerededir? Sıradan insana güç yetiyor, hemen hukuk devreye giriyor da, eğer varsa siyaset ve devlet yönetiminin tepesindeki kişilere sıra geldiğinde neden sessizlik, tepkisizlik ve hareketsizlik oluyor? Bunun sırrı nedir? Dahası neye yorulmalıdır? Telefonuna ByLock indirmiş, Pensilvanyalı iblisle irtibatı açık ve kesin olan FETÖ kalıntılarının, kılıktan kılığa giren kripto yüzlerin yakalarından ne zaman tutulacak, adalet yerini ne zaman bulacaktır?”

“MÜCADELENİN TADI TUZU KAÇMAK ÜZEREDİR”
“Emniyet, TSK, medya, bürokrasi başta olmak üzere toplamda sekiz alanda temizlik sürerken, siyasete gelince duruluyor, bekleniyor, ağırdan alınıyorsa bir bit yeniği var demektir” diyen MHP lideri Bahçeli,  “FETÖ’yle mücadele dümen kırmakta, sulanmakta, sabote edilmektedir. Kanaatimiz budur. Mahrem imamlar bulunuyor da, devletin en mahrem kademelerinde kritik görevler üstlenmiş tanıdık simalar niye ortaya çıkarılamıyor? Sosyal medyadan herkes birbirini suçlamaktadır. Mücadelenin tadı tuzu kaçmak üzeredir” değerlendirmesinde bulundu.

“SİYASAL İSLAMCILIK TEMALI ÇEKİŞME VE KUTUPLAŞMA İNANILMAZ SEVİYELERDE”
Siyasal İslamcılık temalı çekişme ve kutuplaşmanın inanılmaz seviyelerde olduğunu ifade eden Bahçeli, “Onu bunu suçlayan yazar, çizer, gazeteci ve yüzü gizlenmiş şahsiyetlere kadar birçok isim anlaşmazlıkların, karşılıklı atışmaların göbeğindedir. Milletimiz gelişmeleri kaygıyla takip etmektedir. Toplumsal güven aşınmaktadır. Şüphe ve endişe yayılmaktadır. Birisi diyor ki, TSK içinde 40-50 bin FETÖ’yle irtibatlı isim var. Bir başkası diyor ki, MİT’te FETÖ’yle bağlantılı 400 kişi var. Yine bir diğeri diyor ki, devletin en tepe makamında bulunan birilerinin eşi FETÖ ablası, oğlu da FETÖ imamı. Bu iddiaların yenilir yutulur bir yanı yoktur” diye konuştu.

“CHP’NİN ARTIK UYANMASI İÇTEN TAVSİYE VE TEMENNİMDİR”
Evet diyen vatandaşlar kadar hayır iradesi gösteren vatandaşların da kendileri için değerli, tercihlerinin saygın olduğunu belirten Bahçeli, CHP’nin YSK kararına olan itirazlarını şu sözlerle eleştirdi:
“16 Nisan’a gölge düşürmek amacıyla mühürden başlayan tartışmaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar uzayacağı görülmektedir. CHP havanda su dövmekte, kışkırttığı cepheleşmeden ne kazanırım arayışındadır. Milli irade 16 Nisan’da hükmünü vermiş, konuyu kapatmıştır. Sandıkta kaybedenlerin, milletimizin demokratik ve hür seçimiyle verdiği kararını çarpıtmaya kalkışması ve bundan zafer umması hezeyandır.  CHP’nin artık uyanması, girdiği komadan çıkması, hayat belirtileri vermesi içten tavsiye ve temennimdir.”

“BUNU SOMUT BİLGİ VE BELGELERLE KAMUOYUYLA PAYLAŞMAYAN ALÇAKTIR”
MHP lideri Bahçeli, 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumunun ardından partisine yönelik bölünme iddialarını şu sözlerle eleştirdi:
“Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren kardeşlerimizin hangi oranda evet, hangi oranda hayır dediğini ispatlamayan, bunu somut bilgi ve belgelerle kamuoyuyla paylaşmayan alçaktır, şerefsizdir. Hodri meydan. Bizim alnımız açık, sözümü doğrudur. Ne diyorsak odur. Milliyetçi Hareket Partisi 16 Nisan’da evet demiş, gereğini, verdiği sözü yerine getirmiştir. Fikri kırılma, vicdani yarılma, zihni bunama yaşayan bazı sözde gazeteci, çeyrek aydın ve uyduruk araştırma şirketleri şanslarını daha fazla zorlamasın, sırtımızdan daha fazla kurban kesmeye yeltenmesin.

“HAYIRLI OLSUN DEMEKTEN BAŞKA YAPACAK BİR ŞEYİMİZ OLMAYACAKTIR”
Bahçeli, AK Parti’nin 21 Mayıs’ta yapacağı olağanüstü kongreye ilişkin, “AKP’nin 21 Mayıs’ta yapacağı olağanüstü kongresi de yine kendi iç dinamiklerinin ve inşa edilen yeni sistemin sonucudur ki, bizim de buna hayırlı olsun demekten başka yapacak ve söyleyecek bir şeyimiz olmayacaktır” dedi.

“MİLLİYETÇİ HAREKET’İN ÖZLEDİĞİ RUH BUNDAN İBARETTİR”
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın Şengal bölgesiyle, Suriye’nin kuzey doğusundaki Karakoçak Dağı’na düzenlediği hava harekatını şu sözlerle değerlendirdi:
“Caniler inlerinde bombalanmıştır. 15 Aralık 2005’te medya kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığım toplantıda, ‘gerekirse Kandil Dağı’nda bir gece görünmekte yarar var’ demiştim. Bu açıklamamın üzerinden geçen 12 yıl sonra, Sayın Cumhurbaşkanı da TÜMSİAD’ın 7.Genel Kurulu’nda; ‘Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz’ kararlılığını seslendirmiştir. Türk Cumhuriyeti devleti nerede hain varsa, nerede kuyumuzu kazmak, infazımız için el ovuşturan canavar bulunuyorsa bir gece ya görünmeli ya da ansızın gelmelidir. Devlet olmak budur, bunu gerektirecektir. Bu itibarla Sayın Cumhurbaşkanı’nın çıkış ve iradesi değerlidir. Ve Milliyetçi Hareket’in özlediği ruh bundan ibarettir.”

“ERDOĞAN’IN ABD ZİYARETİNDE TÜRKİYE’NİN MEŞRU HAKLARINI SAVUNMASI BEKLENTİMİZDİR”
Hava harekatının ardından bazı ABD’li subayların PYD-YPG güçleriyle görüntülenmesinin “içler acısı” olduğunu söyleyen Bahçeli, “Yine geçen hafta YPG paçavralarının taşındığı bir konvoy içinde ABD bayraklarının da taşınıp dalgalandırılması en hafif ifadeyle teröre çanak tutmak, cinayetlere yardım ve yataklık yapmaktır. YPG’li teröristlerle ABD’li askerlerin sınırlarımızda birlikte nöbet tutup devriye gezecek kadar rezalete battıkları medyaya yansımıştır. Sayın Erdoğan’ın 16 Mayıs’ta yapacağı ABD ziyaretinde, başkan Trump’la Suriye ve Irak’taki gelişmeleri paylaşması ve Türkiye’nin meşru haklarını savunması beklentimizdir ve anlaşılan da bu olacaktır” diye konuştu.

“TÜRK MİLLETİNİ OMUZLAYIP AYAĞA KALDIRACAK TÜRK MİLLİYETÇİLERİDİR”
Bahçeli, 3 Mayıs Milliyetçiler Gününde tarihi ve milli sorumlulukların muhakkak yeni baştan gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “3 Mayıs 1944 hadiselerine giden süreci öncelikle iyi bilmek, iyi yorumlamak yapacağımız değerlendirmeler açısından çok mühimdir. Uydurulan Irkçılık ve Turancılık davasında atılan iftiralar, yapılan itibar cellatlığı ters tepmiş, milliyetçiliği durgun yatağı millet denizine doğrudan doğruya çevrilmiştir. Bizim milliyetçilik anlayışımızda ötekileştirme, dışlama, zorlama, dayatma, içe kapanma, değişik milletleri aşağılama yoktur ve olmamıştır. Türk milletini omuzlayıp ayağa kaldıracak Türk milliyetçileridir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.