Öne Çıkanlar ankara chp konya tsk deprem sgk diyarbakır bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ırak cumhurbaşkanı erdoğan pakistan

Bahçeli: "Tüzüğe Göre İhraç Sebebi"

 
Bayram namazının ardından Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli MHP’de tartışma yaratan “alternatif bayramlaşmaya” değindi ve “Tüzüğümüze göre de yanlıştır ve ihraç sebebidir. Alternatif bayramlaşmayı kabul edemeyiz” dedi.

Muhaliflerin Alternatif Bayram Kutlaması: ‘Çılgınlık’

Bahçeli, “Muhalifler de bayramlaşmak için Genel Merkez ile aynı günü tercih etti, yorumunuz olacak mı?” sorusuna, “Bayramlaşma gibi bazı ideolojik kalıntılar doğrultusunda alternatif üretme gibi bir çılgınlık MHP’ye yakışmaz” yanıtını verdi. Yaşananları bir oyun olarak değerlendiren Bahçeli, “Bana gelen bilgilere göre bu Fethullah Gülen örgütlenmesinin taban oluşturmak maksadıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir alternatif bayramlaşma düzenleme gibi bir siyasi oyuna düştükleri bir kez daha görülüyor. Bu oyun da bozulacaktır” ifadelerini kullandı.

“Herkes Ayağını Denk Alacaktır”

“Alternatif bayramlaşmanın” MHP tüzüğüne göre yanlıştır ve ihraç sebebi olduğuna dikkat çeken Bahçeli, “Onun için herkes ayağını denk alacaktır, ona göre hareket edecektir. Alternatif bayramlaşmayı kabul edemeyiz” dedi.

“İhtiyati Tedbir Kararı Sonuçlanıncaya Kadar Ne İmza Toplanır, Ne Kongre Yapılır”

Bahçeli, “Muhalif kesimin 11 Temmuz’dan sonra yeniden imzaları Genel Merkez’e sunulacağı konuşuluyor” denmesi üzerinde “Onlar saptırıyorlar, hareketi her şart altında rahatsız edici davranışlarda bulunuyorlar. İhtiyati tedbir kararı var. İhtiyati tedbir kararı sonuçlanıncaya kadar ne imza toplanır, ne kongre yapılır” açıklamasında bulundu.

Bahçeli,  Yargının beklenmesi gerektiğini ifade ederken yargının sonucuna göre hareket etmenin lazım olduğunu, toplanan imzaların bir anlamı olmadığını belirtti.

Bahçeli konuşmasına, “Bunun haricinde başka imzalar da toplanırsa ne yapacağız? Bir fazla imza olanın kurultay hakkı bir fazla eksik olanın kurultay hakkı yok mu diyeceğiz, ne yapacağız” sözleriyle devam etti.

“En Makul Tarih 18 Mart 2018”

Bahçeli, artık olayların netleştiğini söylerken, “MHP’yi tarlada, sokakta korsan davranışlardan sıyırıp, yasal zeminde geleneğine uygun bir tarzda büyük kurultayını yapma sürecine girmek lazımdır. Bununla ilgili de en makul tarih 18 Mart 2018’dir” dedi.

“Böyle bir kurultayın da ön hazırlıkları için başlama tarihi 9 Ekim’dir. Bugün Temmuz ayındayız. İmza toplayanlar da kendilerini şimdiden bütün ilçeleri ziyaret ederek, kongre çalışmalarını başlatmış olsalar daha demokratik bir yolu tercih etmiş olurlar” diyen Bahçeli, böylesi bir durumda “belki de tabandan daha yüksek bir destek sağlamış olabilirler. Çünkü ilçe kongrelerinden başlayan bir süreçtir” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanı Yanlış Olduğunu Kabul Etmeli”

Suriyelilere vatandaşlık tartışmalarının hatırlatılması üzerine, Komşu ülkelerde çok acımasızca yaşanan bir hayatın, katliamların, sürgünlerin varlığından bahseden Bahçeli, “Başka ülkeye sığınanlar oldu. Türkiye büyük bir ülkedir. Komşulardan gelebilecek olan bu tür taleplere karşı kapısını açmıştır. Ekmeğini paylaşmıştır ve Türkiye’de huzur içerisinde yaşamalarını temin edebilecek sağlıktan eğitime kadar birçok hizmeti de sunmuştur” ifadelerini kullandı.

Bu davranışların Türk milletine yakışır davranışlar olduğunu söyleyen Bahçeli, bunun siyasi iktdara bakılmaksızın insani bir göre olduğunun altını çizdi. “Bunun yerine getirilmesine millet olarak destek verilir” diyen MHP Lideri sözlerine şöyle devam etti:

“Fakat gelecekte hangi amaca yönelik olacağı üzerinde tartışmalar yapılan bir konuda ‘bunları vatandaşlığa alabiliriz ‘dediğiniz vakit, o zaman vatandaşlık kavramı çok farklı algılanmaya başlar. O bakımdan Sayın Cumhurbaşkanı belki bunları kucaklamak açısından böyle bir ifade kullanmış olabilir, fakat yanlış olduğunu da kabul etmek durumunda olmalıdır.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.