Öne Çıkanlar galatasaray palandöken türk telekom ukrayna trabzonspor yapı kredi ingiltere anadolu efes dolar Göztepe Aytemiz Alanyaspor Beşiktaş Haberleri

Bahçeli’den Birlik Mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk milletinin bekasını korumak için bir ve beraber olmak zorundayız, fitneye-fesada karşı uyanık kalmak durumundayız, ülkemizin huzur ve güvenliği için tek yürek olmaktan başka çarenin kalmadığını idrak etmeliyiz” dedi.

Bahçeli ve beraberindeki partililer, vefatının 21. yılında Alparslan Türkeş’i kabri başında andı. Bahçeli burada yaptığı konuşmada, Türkeş’in Türkiye’nin meseleleri karşısında dile getirdiği akılcı, kalıcı, milli ve isabetli çözüm önerilerinin hala geçerliliğini koruduğunu ifade ederek, “Türk siyasetine uzlaşma aşılamış, milli birlik ve beraberliğin can suyu olmuş, tehditlere karşı bekanın yanında durmuştur. Ne mutlu bizlere ki, bugün taraflı tarafsız birçok insan tarafından takdir toplayan merhum Türkeş Bey’in fikirleri, Türk milletinin birliği, Türkiye’nin dirliği için çok ciddi mesajlar ihtiva etmektedir” dedi.

“ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM, SONRA PARTİM VE BEN”

Türkeş’in hiçbir zaman kolay bir başarı vaat etmediğini, menfaat tekliflerine, tehditlere boyun eğmediğini belirten Bahçeli, “Merhum Türkeş Bey’in kuvvetin birlik ve beraberlikten doğduğunu, her fırsatta ifade etmesi şimdiki zaman diliminde daha anlamlı hale gelmiştir. Kuşku yok ki, 15 Temmuz FETÖ ihanetiyle ortaya çıkan tehditler milli birliğe ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu göstermiştir. Suriye ve Irak’tan kaynaklanan terör tehdidi yaşanan sıkıntılı sürecin nerelere kadar uzandığını izaha gerek bile bırakmamıştır. Türkiye tehlike altındayken, Türk milleti bölünmek istenirken biz ayrı gayrı düşemez, nefsimize, heveslerimize, günü birlik heyecanlarımıza teslim olamazdık” dedi.

“Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” anlayışını benimsediklerini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Biz böylesine kutlu bir yolu takip ederken fitne odakları boş durmadı ama buna aldırış etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Yılanlara, kananlara, kaçanlara inat bugün Milliyetçi Hareket Partisi ayaktadır, güçlüdür, kararlıdır, geleceğin Türk asrını belirlemek için hazırlıklıdır.

Merhum liderimizin ‘davamız, Türk milletinin büyük ve şanlı mazisine layık bir istikbal meydana getirmektir’ sözü milliyetçi-ülkücü hareketin esas hedefidir. Binlerce yıllık mazisi olan milletimizi yeni yüzyıl ve hatta binyıllara taşıyacak kararlılığa, cesarete, uzak görüşlülüğe hamd olsun sahibiz. Stratejik planlama ve hedeflerimizi bu şuurla uygulamaya koyduk, koymaya da devam ediyoruz.

“TÜRK MİLLETİNİN BEKASINI KORUMAK İÇİN BİR VE BERABER OLMAK ZORUNDAYIZ”

Türkiye ve Türk milleti hasımları karşısında sarsılmaz bir duruş ortaya koyuyoruz. Büyük Türkiye ülkümüzü inşa etmek üzere mücadelemizi sürdürüyoruz. Gayemiz Türklüğü, Türk milletini hak ettiği müreffeh, kudretli seviyelere taşımaktır.

Güçlünün söz sahibi olup zalimleştiği bir dünyada ülke olarak güçsüzün sesi, mazlumun tutan eli olmalıyız, inşallah da olacağız. Emperyalizmin bölücü ve yıkıcı faaliyetleri karşısında istikrar ve huzurun tarafında duracağız. Adalet sancağını elden düşürmeyecek, dalgalanmaya devam ettiğini tüm dünyaya göstereceğiz. Bunun için de çok çalışacağız.

Türk milletinin bekasını korumak için bir ve beraber olmak zorundayız, fitneye-fesada karşı uyanık kalmak durumundayız, ülkemizin huzur ve güvenliği için tek yürek olmaktan başka çarenin kalmadığını idrak etmeliyiz.

Bugün burada toplanan on binlerce asil yürek bu duruşu benimsemiş, kavli karar etmiştir. Allah’a çok şükür millet, vatan ve bayrak sevdasına adanmış ve inanmış kutlu nesil dimdik ayaktadır, tüm milli ve manevi emanetleri bağrına basmaktadır. Şu an aramızda bulunamayan milyonların gönlü ve aklı ise buradadır, bizlerle beraberdir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.