Bahçeli’den CHP’ye İttifak Önerisi: Biz Cumhur Dedik, Siz De Cümbüş Deyin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim ittifakı teklifine CHP’den gelen eleştirilere  “İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz Cumhur dedik, siz de cümbüş deyin, curcuna ittifakında karar kılın. Engeliniz yok, elinizi tutan yok” şeklinde yanıt verdi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına “Hocalı Katliamı”nı anarak başlayan Bahçeli, “Ermeni katiller, arkalarına aldıkları Rus askerleriyle birlikte 20.yüzyılın soykırım suçlarından birisini kasten işlemişlerdir. Şu güne kadar Hocalı’nın kanı yerde kalmıştır. Soykırımcılar hesap vermemiş, vermeyi akıllarından bile geçirmişlerledir. Küresel adalet bir kez daha boşluğa düşmüş, atıl ve hareketsiz kalmıştır. Daha vahimi ise Hocalı soykırımında parmağı olan alçaklar Ermenistan siyaset ve devlet hayatında çok mühim görevlere yükselmişlerdir. Hocalı’da Türk’e zulmeden, Türk’ün kanına giren vahşiler, Ermenistan’da ödüllendirilmişlerdir. Devlet Başkanı Sarkisyan işte bunlardan birisidir. Soydaşlarımızın ahı bu zalimin peşindedir” diye konuştu.

“HOLLANDA PARLAMENTOSU TÜRKİYE’DEN ÖNCE KENDİ GEÇMİŞİNİ OYLAMALI”

Bahçeli, 1915 olaylarıyla ilgili Türkiye aleyhine kararlar alan batılı ülkelerin Hocalı’yı nasıl izah edeceklerini sorarak, Hollanda Parlamentosu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli şöyle konuştu:

“Sözde Ermeni soykırım yalanını tarihi, siyasi ve ideolojik bir intikam vasıtasına çevirenlerin gerçekte maksatları nedir, varmak istedikleri yer neresidir? Bu kirli kervana en son dahil olan Hollanda ne yapmaya çalışmaktadır? Hollanda Parlamentosunun 1915 olaylarını soykırım olarak kabul etmesi hukuken ve ahlaken hiçbir anlamı olmayan ilkelliktir. Geçmişte ırkçı ve faşist uygulamalarıyla insanlık tarihine kara bir leke gibi geçen Hollanda bize ne anlatmaya çalışmaktadır?

Bu ülke ki, Endonezya’da soykırımı bile mumla aratacak cinayetlerin fail ve tarafı olduğunu ne çabuk yok saymıştır? Bu ülke ki, Balkanlar’da özellikle Srebrenitsa’da bulaştığı mezalimleri hangi ara perdelemiştir? 16’ıncı yüzyılda, elçilerinin İstanbul’a gelip el etek öptüğünü, ecdadımızın lütuf ve korumasına hevesle talip olduklarını biz unutmadık, anlaşılan Hollanda utanç içinde hafızasından çıkarmıştır. Yine o tarihlerde, ‘Papacı olacağına Türk ol’ iradesine sımsıkı sarılan Hollanda’nın bugünlerde Türkiye aleyhtarı tavrı eğer gaflet değilse, kesinlikle cehalet, kesinlikle dalalettir. Tarihleri köle tacirliğinin zilletiyle kararmış ülkeler bizi yargılayamaz, teşebbüs etseler bile yargılayamaya takatleri yetmez. Bu itibarla Hollanda Parlamentosu Türkiye’den önce kendi geçmişini oylamalı, aldığı sakat kararın bizim için hükümsüz olduğunu bilmelidir.

Bugüne kadar 29 ülke 1915 olaylarını sözde soykırım olarak tanıma kararı almış, ancak bu mesnetsiz ve melun kararlar hiçbir tarihi belge ve delile dayanmamıştır. Tavsiyem odur ki, Hollanda soykırım suçlusu arıyorsa Hocalı’ya baksın, yetmedi dönsün bir de kendisini tepeden tırnağa süzüp yüreği yetiyorsa, demokrasi ve insan haklarına bir parça hürmet ediyorsa suçlarını birer birer itiraf etsin.”

“BARAJIN FİİLEN YÜZDE 50+1’E ÇIKTIĞI GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA İTTİFAKTAN BAŞKA SEÇENEK KALMADI”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yasama, yürütme ve yargı organlarını güçlendiren, siyasi ve toplumsal uzlaşmanın ön plana çıkartan bir yönetim yapısı olduğunu öne süren Bahçeli, “Cumhur, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne onay vermiş, geleceğini bu sistemin ruhuna göre planlamış ve tayin etmiştir. Çok partili siyaset hayatımızda bu haliyle 16 Nisan Halkoylaması bir milat, hatta demokratik bir misak olmuştur. Yeni sistemde kutuplaşma ihtimali en aza indirilmiştir. Barajın fiilen yüzde 50+1’e çıktığı göz önüne alındığında siyasi partilerin uzlaşmaktan, ahlaki bir ittifak kurmaktan başka seçeneği de kalmamıştır” dedi.

“BU UNVANIN İSMİ BELLİDİR, BU UNVAN NETTİR VE DE CUMHUR İTTİFAKI’DIR”

Bahçeli, seçim ittifakına yönelik düzenlemelere ilişkin, “Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nden üçer üyenin katılımıyla teşkil edilen Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarını tamamlayarak, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü 26 maddelik kanun teklifini TBMM’ne sunmuştur. Allah nasip ederse anılan teklif çerçevesinde 4 ayrı kanunla ilgili değişiklikler Genel Kurul’da görüşülüp arzulanan ve amaçlanan karara ulaşılacaktır. Temennimiz budur, beklentimiz bu yöndedir. Hazırlanan kanun teklifiyle oy pusulasında ittifakın unvanı üste yazılacaktır. Bu unvanın ismi bellidir, bu unvan nettir ve de Cumhur İttifakı’dır” dedi.

“İTTİFAKSA BUYURUN SİZ DE YAPIN”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, seçim ittifakı teklifine CHP’den gelen koalisyon eleştirisine de sert tepki gösterdi. Bahçeli şöyle konuştu:

“İttifak diyoruz, CHP ve yedekleri koalisyon uydurmasıyla önümüze geçmeye, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. İttifak ve koalisyonun farkını bilmeyenlere ne yapsam, ne anlatsam boştur; zira gafile kelam nafile kelamdır. İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz Cumhur dedik, siz de cümbüş deyin, curcuna ittifakında karar kılın. Engeliniz yok, elinizi tutan yok. 7 Haziran Milletvekili Genel Seçiminden sonra partimize yapılan küstah teklifleri nasıl tarihin çöplüğüne gömdüysek, yine aynısını yapar, yine kirlik ittifakları bozar, Cumhur İttifakıyla alaşağı ederiz. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap olduğu inancıyla yürüyoruz, nifak tohumu ekenlere en sert yüzümüzü gösterdik, gösteriyoruz.

“CHP BU TEKLİFİYLE ACABA OYLARININ SIFIRLANDIĞINI MI FARK ETMİŞTİR?”

Seçim ittifakı yapan partilerden biri barajı geçerse hepsi geçmiş sayılacak, ittifak yapmayanlar yüzde 10 barajına takılacakmış. Bu adaletsizlikmiş, eşitsizlikmiş.  Onun için seçim barajı kaldırılmalıymış. Size ittifak yapmayın diyen mi var? Size uzlaşmadan kaçın diye akıl veren mi var?

Biz seçim barajı ile ilgili düzenleme yapılmalı dediğimizde iftiralarla saldıranlar, utanmadan baraj sorunu yaşadığımızı söyleyenler şimdi düştükleri hazin duruma ne diyeceklerdir? Barajın sıfıra inmesiyle ilgili kanun teklifi veren CHP, içine düştüğü bu çelişkili hali nasıl izah edecektir? CHP bu teklifiyle acaba oylarının sıfırlandığını mı fark etmiştir?”

“ESAD, AFRİN’İ TERÖRDEN TEMİZLEMEK İÇİN GELECEKSE MESELE YOK”

Esad’ın Doğu Guta’da siviller bombaladığını ifade eden Bahçeli şunları kaydetti:

"BM Güvenlik Konseyi de bir aylık ateşkes kararı almıştır. Niye bir aylık süreyle ateşkesin sınırlandırıldığı ise anlaşılamamıştır. Esad zulme devam etmektedir. Bir yanda mazlumları hedef alırken, diğer yanda terör örgütleriyle tehlikeli bir yakınlık ve kanlı pazarlık içindedir.

Afrin bölgesiyle ilgili anlaşma zemini yoklayan PKK/PYD, Halep’teki kontrol sahasını rejime devretmiştir. Deyrizor’da savaşanlar, Afrin’de anlaşma yolları aramaktadır. Geride bıraktığımız hafta Afrin’e girmeye çalışan teröristlere ait 30-40 araçlık bir konvoy deyim yerindeyse nokta vuruş hassasiyetiyle imha edilmiştir. Bu durum Türkiye’nin kararlılığını test etmeye kalkanlara verilen güçlü bir cevap olmuştur.

Şayet Esad, Afrin’i terörden temizlemek için gelecekse mesele yoktur. Ancak katillerle birlikte tuzak kurup kahramanlarımıza saldırmak için Afrin’e girmeyi planlıyorsa, göreceği yalnızca Türk milletinin ateşten ve çelikten iradesidir.”

“TEMENNİMİZ ÇEKYA HÜKÜMETİNİN TÜRKİYE’NİN TALEBİNE BİR AN EVVEL MÜSPET KARŞILIK VERMESİ”

Bahçeli, PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim’in Çekya’da yakalanmasına ilişkin ise “Terörist Salih Müslim’in gece yarısı tutuklanması, bugün de mahkemeye çıkarılacak olması umut verici ve hayırlı bir gelişmedir.  Bu terörist cinayetlerinin ve ihanetinin bedelini muhakkak surette ödemelidir. Kandil elebaşları teker teker tutuklanıp yaka paça mahkemeye çıkarılmalıdır. PYD’li terörist başının Türkiye’ye iadesi için gerekli yasal başvurularda bulunulmuştur. Temennimiz Çekya hükümetinin Türkiye’nin talebine bir an evvel müspet karşılık vermesi, bu teröristi vakit kaybetmeksizin ülkemize iade etmesidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.