Bakan Avcı : Ehliyet Alımına İlişkin  2 Yıl Uyarısı Yaptı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği gereği sertifikaların sürücü belgesine dönüştürme süresinin iki yıl olduğuna işaret etti.

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sertifikaların sürücü belgesine dönüştürme süresinin iki yıl olduğunu, sertifikalarını sürücü belgesine dönüştürmeyen kursiyerlerin sertifikalarının iptal edildiğini, bu kursiyerlere yeni süre verilmesine ilişkin bakanlığınca yürütülen bir çalışma bulunmadığını bildirdi.

 

3 Temmuz 2015 tarihine kadar adayların sertifikalarını sürücü belgesine dönüştürmeleri için ek süre verildiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı, “Mevcut mevzuat hükümleri çerçevesinde sertifikalarını sürücü belgesine süresinde dönüştürmeyen kursiyerlerin sertifikaları iptal edilmektedir. Bu kursiyerlere yeni süre verilmesine ilişkin bakanlığımızca yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.