Öne Çıkanlar filistin Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök milli savunma bakanlığı ırak Koronavirüs Metina Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev terörist ito A Milli Kadın Voleybol Takımı bitlis

Bakan Çavuşoğlu: Türk Milleti Tehdide Boyun Eğmez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yaptırım yaparsın, karşı yaptırım görürsün. Tehdit dili ile nereye varacaksın? Türk milleti tehdide boyun eğer mi, tam tersine ters tepiyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AK Parti Alanya İlçe Danışma Meclisi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Burada bir konuşma yapan Çavuşoğlu, ABD ile Türkiye arasındaki yaptırım gerginliğine ilişkin, ”Kimse Türkiye’den baskıyla, dayatmayla ve yaptırımla netice alamaz” ifadesini kullandı.

“YAPTIRIM YAPARSIN, KARŞI YAPTIRIM GÖRÜRSÜN”

İki ülke arasında Halk Bankası ve FETÖ sorunları olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sorunları iki eşit ortak gibi konuşularak çözülmesi gerektiğini belirtti. Sorunların dayatma ve yaptırımla çözülmeyeceğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Yaptırım yaparsın, karşı yaptırım görürsün. Tehdit dili ile nereye varacaksın? Türk milleti tehdide boyun eğer mi, tam tersine ters tepiyor. ‘Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarın’ diye bir söz vardır. Sonuçta şimdi ne oldu? Tehdit dili ile bir sonuç elde edilebildi mi?” şeklinde konuştu.

“SORUNLARI KİMSE İNKAR EDEMEZ”

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile dün Singapur’da gerçekleşen görüşmesinin çok yapıcı geçtiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Böyle olması gerekiyor.  Ortada sorunlar var, sorunları kimse inkar edemez. O sebepten, bu sebepten var mı sorun, var. Bunları çözmek istiyor musunuz? Oturup konuşalım nasıl çözeceğimizi ve nasıl çözeceğimiz konusunda mutabakat sağlarız, bir yol haritası belirleriz, diplomasi işler, sorunları çözeriz sonra işimize bakarız. Daha pozitif bir gündeme odaklanırız” diye konuştu.

“AMERİKA’NIN POZİTİF GÜNDEME İHTİYACI VAR”

Bugün dünyanın ve bölgenin pozitif gündeme ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Bana göre en çok Amerika’nın kendisinin pozitif gündeme ihtiyacı var. İşte bu anlayışla inşallah bu sorunları da çözeriz. Dediğim gibi dayatmayla, tehdit diliyle değil; uzlaşıyla, diplomasiyle, müzakereyle ve iyi niyetle bunları çözeceğimizi düşünüyorum ve önümüzdeki süreçte çok yoğun bir çalışma bizi bekliyor” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.