Öne Çıkanlar ankara konya bodrum sgk deprem pakistan veysel eroğlu chp iata kastamonu Bala Kuğu Gölü ile İzleyenleri Büyüledi

Bakan Eroğlu: Kanser Vakaları Ergene ile Bağlantılı Değil

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene Nehri’nde su miktarı ve kalitesine yönelik analizlerin düzenli olarak yürütüldüğünü, söz konusu kanser vakalarının son yıllarda arttığına ve bunların Ergene'den kaynaklandığına dair yayınlanmış herhangi bir karşılaştırmalı rapor ve bilimsel veri bulunmadığını söyledi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın soru önergesini yanıtlayan Orman Bakanı Eroğlu, Ergene Nehri havzasında yer alan ve nüfusu 10.000'den küçük olan belediyelerin Evsel Atıksu Arıtma Tesisi (EAAT) projelerinin SUKAP kapsamında İlbank A.Ş. ve belediyeler tarafından ele alındığını, SUKAP kapsamında Ergene Havzasında bulunan toplam 22 belediyenin kanalizasyon şebekesi, kolektör hattı ve AAT'lerinin İller Bankası A.Ş. tarafından inşa edileceğini,  toplam maliyetin 425 milyon TL olduğunu açıkladı.

"Ergene Havzası Organize Sanayi Bölgesi Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri'nde Arıtılmış Atıksuların Marmara Denizine Deşarjını Sağlayacak Toplama Hattı ve Derin Deniz Deşarj Sistemi" projesinin Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarjı A.Ş. sorumluluğunda yürütülmekte olduğunu ifade eden Eroğlu, “Tüm ihaleleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yapılmış olan Derin Deniz Deşarjı Projesi kapsamında kolektör ve tünel hatları maliyeti 308.000.000 TL olup, 5 adet müşterek AAT inşaatı maliyeti ise 207.000.000 TL'dir” dedi.

-“YAKLAŞIK 750 BİN KİŞİNİN EVSEL ATIK SUYUNUN ERGENE NEHRİNİ KİRLETMESİ ÖNLENMİŞ OLACAKTIR”-

Bakanlığınca, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında bugüne kadar proje işleri için; 1 milyon 441 bin 480 TL inşaat işleri için ise 131 milyon 40 bin 571 TL olmak üzere toplam 132 milyon 482 bin 51 TL harcama yapıldığını açıklayan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “2016 yılı itibarıyla tüm tesislerimizin işletmeye alınması neticesinde 2014 yılı nüfusu ile yaklaşık 750 bin kişinin evsel atık suyunun Ergene Nehrini kirletmesi önlenmiş olacaktır” dedi.

Ergene Nehrinde su miktarı ve kalitesine yönelik analizlerin düzenli olarak yürütülmekte olduğuna dikkat çeken Veysel Eroğlu, “Söz konusu kanser vakalarının son yıllarda arttığına ve bunların Ergene'den kaynaklandığına dair yayınlanmış herhangi bir karşılaştırmalı rapor ve bilimsel veri bulunmamaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.