Öne Çıkanlar meb cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan TOGG CHP İzmir Milletvekili Kani Beko AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Generali Sigorta

Bakan Fakıbaba: Ödemelerin 2018 Yılı Mart Ayı İçerisinde Yapılması Planlanıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, '2017 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar' kapsamında küçük aile işletmelerine 100 TL/da destekleme ödemesi yapılacağını, bu kapsamda müracaatların 29 Aralık 2017 tarihinde sona ereceğini, ödemelerin 2018 yılı Mart ayı içerisinde yapılmasının planlandığını açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Fakıbaba, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı ve işletme büyüklüğü 5 dekar ve altında olan çay ve fındık ürünleri hariç meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan kamu kurum ve kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişilere destekleme ödemesi yapıldığını belirtti. Bu kapsamda 2017 yılında 69 ilde 11 bin 136 küçük aile işletmesine 3 Milyon 730 bin TL ödeme yapıldığını kaydeden Fakıbaba, “'2017 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar' kapsamında küçük aile işletmelerine 100 TL/da destekleme ödemesi yapılacaktır. Bu kapsamda müracaatlar 29 Aralık 2017 tarihinde sona erecek olup ödemelerin 2018 yılı Mart ayı içerisinde yapılması planlanmaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.