Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan

Bakan Özhaseki: Cumhuriyet Türk Milletinin Kalkanıdır

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “93 yıl önce cumhuriyet etrafında kenetlenen Türk Milleti, bugün de varlığına karşı yöneltilen tehditlere karşı aynı duygu ve düşünce ile cumhuriyeti kendisine kalkan yapmıştır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Bakan Özhaseki, 93 yıl önce bugün, destansı bir savaştan çıkan Türk milletinin, ortaya koyduğu büyük bir fedakarlık ve kahramanca bir mücadele sonucunda cumhuriyeti kurduğunu belirterek, “Büyük bir değişim ve ilerlemenin öncüsü olan cumhuriyet, insanimizin kendi kendini yönetebilmesinin ve egemenliğin sadece millete dayalı hale getirilmesinin en büyük teminatı ve güvencesi olmuştur” dedi.

93 yıl önce cumhuriyet etrafında kenetlenen Türk milleti, bugün de varlığına karşı yöneltilen tehditlere karşı aynı duygu ve düşünce ile cumhuriyeti kendisine kalkan yaptığını ifade etti.

“Hain Kalkışmayı da Yüz Yıl Önce Gösterdiği Aynı Cesaretle Bertaraf Etti”

Bakan Özhaseki mesajına şöyle devam etti:

“Cumhuriyetini ve demokrasisini yok etmek isteyen ve tarihte eşine az rastlanır hain bir kalkışmayı da yüz yıl önce gösterdiği aynı cesaret ve aynı fedakâr duruş ile bertaraf etmesini başarmıştır.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, cumhuriyetimizin kurulmasında yiğitçe mücadele veren istiklal kahramanlarımızı ve 15 Temmuz’da devletimizin bekasını kurtarmak için canlarını feda eden kardeşlerimizi şükranla yad ediyorum. Bu duygularla büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, birlik ve beraberliğimizin ilelebet sürmesini diliyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.