Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak terör Hadise elazığ palandöken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mısır fatih terim doğalgaz

Bakan Selçuk Babasından İcra İle Alınan Küçük Kız İçin Harekete Geçti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, icra memurları tarafından babasından alındığı sırada ayılmak istemeyen Y.Ç. için harekete geçti. Gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde, ebeveynler ve çocuk ile ilgili devam eden yasal sürecin Bakanlık tarafından yakından takip edileceğini ifade eden Selçuk, “Ayrıca, ‘çocukların icra yoluyla teslimi’ konusunda, mevcut kanunun değişimi hususunda Adalet Bakanlığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Y. Ç.’nin annesine verilmek üzere icra memurları tarafından babasından alındığı sırada ayrılmak istememesiyle ilgili çıkan haberler hakkında açıklama yaptı. Bakan Selçuk, İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerinin konuyla ilgili olarak incelemelerini tamamladığını belirtti.

"Mevcut Kanunun Değişimi Hususunda Adalet Bakanlığı İle Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz"

Gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde, ebeveynler ve çocuk ile ilgili devam eden yasal sürecin Bakanlık tarafından yakından takip edileceğini ifade eden Selçuk, şunları kaydetti:

“Velayetle ilgili davaya Bakanlığımız adına müdahil olunacaktır. Çocuğumuzun 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanun kapsamında önleyici ve destekleyici tedbir kararları ile desteklenmesi, özellikle Çocuk ve Ergen Psikiyatristi tarafından çocuğun durumunun gözlemlenmesi sağlanacaktır. İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün Çocuk Hizmetleri, Kadın Hizmetleri ve Hukuk Hizmetleri Birimleri ile koordineli olarak vakanın takibi sağlanacak, süreçten çocuğumuzun olumsuz etkilenmemesi adına gerekli tüm yasal önlemler alınacaktır. Ayrıca, ‘çocukların icra yoluyla teslimi’ konusunda, mevcut kanunun değişimi hususunda Adalet Bakanlığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.