Öne Çıkanlar filistin Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök Metina Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev milli savunma bakanlığı ito ırak bitlis ukrayna Evlenme Jojo Rabbit

Başbakan Davutoğlu: Dokunulmazlık İçin Talimatı Verdim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin verilen sözün tutulacağının altını çizen Başbakan Davutoğlu, "CHP önce ne yapacağını bilemedi, sonra karşı teklif gibi bazı teklifler getirdi. Son olarak ifadelerinden anlaşılıyor ki bu meydan okumanın karşısında, olumlu bir cevap verecek cesaretleri, yürekleri, temiz vicdanları yok. Böyle olduğu anlaşılıyor. Şimdi bize düşen ve derhal yapacağımız husus, bu çerçevede anayasa değişikliği, geçici anayasa maddesi de içinde olmak üzere, yaparak süreci başlatmak. Biz karar verdiğimiz, söz verdiğimiz hiçbir konuda geri adım atmadık. Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim" ifadelerini dile getirdi.

 

İSRAİL İLE İLİŞKİLER 

İsraille görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Davutoğlu, "Görüşmelerde bizim en başından beri temel ilkelerimiz belli. Arkadaşlarımız bu çerçevede görüşmeleri sürdürüyorlar. Eğer taleplerimiz karşılanırsa Türkiye’nin 2010 yılından itibaren zikrettiği talepler karşılanırsa, ondan sonra atılacak adımlar bellidir. Önemli bir zeminde seyretmekte olduğunu ifade edebilirim. Neticesini hep beraber göreceğiz, değerlendireceğiz" diyerek, şöyle devam etti: 

 “VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA İÇİN YENİ BİR DÜZENLEME GÜNDEMİMİZDE YOK”

Teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılması konusunu değerlendiren Davutoğlu, bir ülkenin vatandaşlarının canına kast eden kişilerin o ülkeyle manevi bağının zaten kopmuş olduğunu belirterek, “Hukuki bağının kopması ise bugünkü mer’i hukuk çerçevesinde ortaya konan duruma baktığımızda, 2009 yılında çıkarılan kanun çerçevesinde kimlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı belli.”

Yeni bir düzenleme yapılması icap etmesi durumunda terörle mücadele bağlamında bunun da değerlendirileceğini ifade eden Davutoğlu, “Şu anda hükümet olarak böyle bir çalışma gündemimizde yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleri var. Bunun çerçevesi, terörle mücadele bağlamında değerlendirmesini her zaman yaparız. Esas itibariyle bu teröristlerin psikolojik ve manevi bağları zaten bu ülkeyle kopmuş olduğu için terörist faaliyetleri yapmaktadır. Diğer hususlar ayrıca değerlendirilir” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.