Başbakan Davutoğlu, Nasuhi Güngör'ün Açıklamalarına Cevap Verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Star yazarı Nasuhi Güngör’ün, “Bu iş Davutoğlu ile gitmez” açıklamalarına yanıt verirken, Güngör’ü “marazi tipler” diye tanımladı. Davutoğlu, “AK Parti kurulduğu günden beri başarı öyküsüne ortak olamayanlar bizim başarımızı anlamıyor. Kimse basın üzerinden siyaseti, AK Parti’yi dizayn etmeye heveslenmesin. Cüret etmesin. Eğer Cumhurbaşkanımızın 14 yıl verdiği kavga bir kez daha bugün verilecekse, biz buradayız ve bu kavgayı sonuna kadar da sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Davutoğlu, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu.

Davutoğlu, geçen haftaya gündeme damgasını vuran Star yazarı Nasuhi Güngör’ün kendisi ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Davutoğlu, Nasuhi Güngör’ü, “Marazi tip” olarak tanımlarken şöyle dedi:

 

 

NASUHİ GÜNGÖR'E MARAZİ TİPLER DEDİ

“Sayın Cumhurbaşkanımız defalarca bu kürsüden bu marazi tiplere verdiği cevapları unutmadık. AK Parti kurulduğu günden beri başarı öyküsüne ortak olamayanlar bizim başarımızı anlamıyor. Kimse basın üzerinden siyaseti, AK Parti’yi dizayn etmeye heveslenmesin. Eğer Cumhurbaşkanımızın 14 yıl verdiği kavga bir kez daha bugün verilecekse, biz buradayız ve bu kavgayı sonuna kadar da sürdürmeye kararlıyız. Bizler milletin iradesini temsilen bu ulvi vatan görevini yapıyoruz. AK Parti olarak yegâne gayemiz milletin emanetini yere düşürmemek, milletin hukukunu korumak ve savunmaktır. Dünyanın fani olduğuna inanıyoruz, hesap gününe inanıyoruz. Bütün çabalarımızla milletin hukukunu koruma azmi içindeyiz. 78 milyon vatandaşımızın beklentilerini 1 Kasım’da tek tek, adım adım giderek, yaşlısıyla genciyle, 24 milyon vatandaşımızın emanetini kimsenin kirli işlerine ezdirmeyiz. Emaneti, adaleti, hesabı, kitabı unutanlardan olmadık, olmayacağız.  AK Parti grubu bir anonim ruhtur. Bu ruha hep beraber sahip çıkacağız. Bizler gözümüzü Türkiye'nin büyük hedeflerine dikmiş bir şekilde adımlarımızı atıyoruz. Bizim tek bir hedefimiz var; milletimize hizmet etmek ve ahirete bu şekilde gitmek.”

 

MAKAMLARIN MİLLETİN EMANETİ OLDUĞUNU ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Milletin, AK Parti’ye yönelik oynanan oyunları gördüğünü belirten Başbakan Davutoğlu, “Milletimiz oynana oyunları ve bizim bu oyunları boşa çıkarma gayretimizi görüyor. Bulunduğumuz makamların yüce milletimizin bize emaneti olduğu şuurunu asla kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kilis’e yapılan son saldırının ardından alınacak yeni önlem paketini açıkladı. Davutoğlu, “Askeri, ekonomik, sosyal ve sağlık alanında tedbirler aldık. Öncelikle ilave askeri tedbirler alınacak. Saldırılar nedeniyle zarara uğrayan esnafı destekleyeceğiz. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olmak üzere Kilisli kardeşlerimizin yanında olacak. Her türlü destek verilecek. Sağlık alanında da ilave tedbirler alınacak. Ek personel ve zırhlı araçlar gönderilecek” dedi.

Davutoğlu, Meclis’te  AK Parti Grup toplantısında konuştu.

Kilis’e yapılan son saldırının ardından alınacak önlemleri 4 başlık ile açıklayan Davutoğlu, “Dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında alınacak önlemleri gözden geçirdik” diye konuştu.

 

 

 KİLİS'E 4 MADDELİK TEDBİR

Davutoğlu, Kilis için alınacak önlemleri, “Askeri, Ekonomik, Sosyal ve Sağlık” olarak dört maddelik başlık olarak açıkladı:

“Terörle mücadelenin gerektirdiği her türlü tedbiri alıyor operasyonları tek tek yapıyoruz. Türkiye terörden tamamen kurtuluncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Taşeron örgütler Türkiye'nin iç çekişmelerle gücünü kaybetmesini ve bölgenin yeniden şekillenmesinde söz sahibi olmamasını istiyor. Kilis'e yapılan saldırılar kirli bir planın parçasıdır. Gerekli cevap anında verilecek gerekli adımlar yerinde atılacaktır ama birilerinin tuzağına düşmeyeceğiz. Öncelikle ilave askeri tedbirler alınacak.  Bakanlar Kurulu’nda yapılan toplantıda alınacak önlemleri gözden geçirdik. Genelkurmay Başkanımız da katıldı zirvemize. Ve askeri tedbirlerin alınması için gerekli tüm hazırlıklar yapıldı. İkinci aldığımız önlem ise ekonomik tedbirler. Saldırılar nedeniyle zarara jğrayan esnafımıza gerekli ekonomik yardımlar yapılacak. 5 milyon ve ilave 5 milyon ödeme yapılacak. Üçünce olarak aldığımız tedbir ise sosyal yardımlar. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olmak üzere ilgili kurumlar Kilisli kardeşlerimizin yanında olacak. Dördüncü önlem olarak ise sağlık alanında yapılacak yardımlar. Kilis’e ek personel sevk edilecek. Yeni zırhlı araçlar gönderilecek.”

 

BU GAZETECİLİK OLAMAZ

Başbakan Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın sözde liderlerinden Cemil Bayık ile röportaj yapan  İngiliz devlet kanalı BBC'yi sert sözlerle eleştirdi. Bunun bir gazetecilik değil, terör örgütüne destek olduğu suçlamasını getiren Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu terör ve terör destekçileri hak ettikleri cevabı alacaktır. Bu yapılan gazetecilik değil. Uluslarararası toplum imtihanını doğru veremiyor. Avrupa başkentlerine terör örgütü çadırları açılabiliyor, terör liderleriyle röportaj yapılabiliyor. Bu faaliyetin adı gazetecilik olamaz. Kimse bunu hoşgörü ile karşılamamızı beklemesin. Terör saldırılarına rağmen, Türkiye’yi daha iyi bir yere taşımak için iktidar var. Türkiye’yi sığ gündeme hapsetmeye çalışıyorlar. Kendilerinin bile inanmadığı karamsar tablolarla milletimizi umutsuzluğa boğmak istiyorlar. Biz bunlara takılmayacağız. Bizi hedeflerimizde yavaşlatmalarına izin vermeyeceğiz.”

 

 

SPORDA ŞİDDET OLAYLARI

Davutoğlu, hafta sonu spora yönelik şiddet olaylarını da değerlendirirken, “Sporun ruhunu anlamamış, fanatiklerin müsabakaları kirletmesine izin vermeyeceğiz Bunlar sporla bağdaşmayan hareketler ve önlenmesi için gereken ne varsa yapılacak. İnsanlarımızın acılar yaşadığı şu zamanda sporun yaralar açmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 

TAŞERON DÜZENLENMESİ

Başbakan Davutoğlu, taşeron çalışanlarla ilgili hazırlanan düzenlemenin de sonuna gelindiğini belirterek, “720 bin çalışanın kamuya geçiş esaslarını belirledik. Kamu güvencesi altına alınacakların tamamı 1 Kasım’dan önce kamuda taşeron çalışanlardan olacak. Kıdem tazminatları, yıllık izinleri… hepsi devlet güvencesi altına alınacak” diye konuştu.

 

DEDİKODU YAPMAYIN, İŞİNİZE BAKIN

-Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis çalışmalarına katılan AK Partili milletvekillerine önce teşekkür etti. Ardından da uyardı. Milletvekillerini, “dedikodu yapmayın işinize bakın” diye de uyardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.