Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan 'OHAL' Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "MGK kendi uhdesinde olan OHAL'in uzatılmasıyla ilgili konuda Bakanlar Kurulu'na tavsiye kararında bulundu.  Bakanlar Kurulu toplantımızda da MGK'nın kararı ele alınarak Çarşamba gün saat 01.00'den itibaren OHAL'in 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin TBMM'ye konunun arz edilmesiyle ilgili yazı kaleme alındı ve Bakanlar Kurulu kararı imzalandı. Böylece konu bundan sonra TBMM'ye gelecektir ve ümit ediyorum ki TBMM'nin onayıyla OHAL 3 ay daha uzatılacaktır" dedi.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Mili Güvenlik Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısını akabinde basın toplantısı düzenledi. 16 Nisan Referandumuna yüzde 85'in üzerinde bir katılım olduğunu belirten ve bunun vatandaşların demokrasiyi sahiplenmesi konusunda önemine dikkat çeken Kurtulmuş, "Türkiye son derece olgun, demokratik olarak gelişmiş bir seçim kampanyası geride bıraktı. 'Evet' diyenler oldu, 'Hayır' diyenler oldu. Bireysel olarak kanaatlerini açıklayanlar oldu. Son derece olgun, keyifli ve barışçıl bir şekilde kampanya sürecini geride bıraktık" diye konuştu.

"TBMM'YE DÜŞEN UYUM SÜRECİNİ HIZLI ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRMEK"
Sandık başında güvenliğin sağlanmasının ardından oyların merkezlere güvenli bir şekilde ulaştırıldığını belirten Kurtulmuş, seçim sonuçlarının erken saatlerde elde edildiğini ifade ederek, "Bunların hepsinin üstünde böylesine önemli ve kapsamlı reformun millet iradesiyle gerçekleşmiş olmasıdır" dedi. 16 Nisan referandumunun kazananının "millet ve demokrasi" olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Bundan sonraki süreçte TBMM'ye düşen aradaki uyum sürecini hızlı şekilde gerçekleştirmek. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararını bekleyeceğiz. Resmen belirtmesiyle birlikte hemen Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek" şeklinde konuştu.

"OHAL'İN 3 AY SÜREYLE UZATILMASINA İLİŞKİN YAZI KALEME ALINDI"
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, OHAL'in uzatılmasına ilişkin şöyle konuştu:
"MGK kendi uhdesinde olan OHAL'in uzatılmasıyla ilgili konuda Bakanlar Kurulu'na tavsiye kararında bulundu.  Bakanlar Kurulu toplantımızda da MGK'nın kararı ele alınarak Çarşamba gün saat 01.00'den itibaren OHAL'in 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin TBMM'ye konunun arz edilmesiyle ilgili yazı kaleme alındı ve Bakanlar Kurulu kararı imzalandı. Böylece konu bundan sonra TBMM'ye gelecektir ve ümit ediyorum ki TBMM'nin onayıyla OHAL 3 ay daha uzatılacaktır.

"OHAL UYGULAMASINA İHTİYAÇ VARDI"
OHAL Türkiye için bir fantezi ya da hükümet için hükümetin elini rahatlatsın diye yapılan  bir uygulama değildir. Türkiye 15 Temmuz'da darbenin kıyısından dönmüştür. Ondan sonraki süreçte bu darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü başta olmak üzere devletin içerisinde sızmış olan kamu kurum ve kuruluşlarının içerisinde gizlenmiş olan FETÖ'cü eşkıyalar başta olmak üzere terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlarla çok amansız biz mücadele sürdürülmektedir. Bu mücadelede ne gerekiyorsa o yapılıyor. Hem FETÖ terör örgütünün hem diğer terör örgütlerinin hem insan kaynakları bakımından devletin içinde sızmış olan unsurlarının temizlenmesi hem finans ayaklarının bir şekilde sonlandırılması hem diğer kurumlaşmış olan yapılarının dağıtılması için OHAL uygulamasına ihtiyaç vardı. Ve bu anlamda OHAL uygulaması sürdürüldü.

"BU TÜRKİYE'NİN MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR"
Şu anda gelinen noktada MGK'nın tavsiye kararı ve Bakanlar Kurulu'muzun onayıyla TBMM'ye bir ihtiyaçtan dolayı bir kere daha gitmektedir. Bu mücadele başta FETÖ'yle olan mücadele olmak üzere terör örgütleriyle mücadele eksiksiz, amansız bir şekilde sürdürülmeli ve en kısa süre içerisinde bu örgütün devletin içerisinden ayıklanması sağlandığı bir sonucu elde etmek mecburiyetindeyiz. Bu sadece hükümetin meselesi değil, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir, varoluş meselesidir. Bunun için OHAL'in üç ay daha uzatılmasıyla ilgili karar TBMM'ye Bakanlar Kurulu kararı olarak gönderilmiştir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.