Öne Çıkanlar galatasaray gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin bugünün gündemi recep tayyip erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Başbakan Yıldırım: 2018’de 5 Bin Kardeşimizi İşe Başlatacağız

Başbakan Binali Yıldırım, “2018’de 5 bin kardeşimizi işe başlatacağız. Biliyorsunuz engellilerin torpille kayırmayla işe girmesi dönemini sona erdirdik. Merkezi sistemle atama dönemini başlattık ve yeni bir düzenleme daha yaptık. Engelli KPSS sınavına girenler hakkı iki yılda yanıyordu şimdi dört yıla kadar o puanınız geçerli olacak tekrar sınava girme ihtiyacı olmayacak” dedi.

Başbakan Yıldırım İstanbul’da düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğine katıldı. Yıldırım, kadın, çocuk, yaşlı ve engellilerin hayat kalitelerinin iyileştirilmesi konusunda apayrı bir hassasiyetleri olduğunu vurgulayarak, “15 yıllık iktidar dönemimizde engelli kardeşlerimiz adeta kabuğunu kırdı ve her biri birer başarı hikayesi yazdı, yazmaya devam ediyor. Dört duvar arasından çıkarak engelli kardeşlerimiz toplumun içine girdi ve toplumla beraber kaynaştılar. Artık ülkemizde hiçbir engelli kardeşimizin hayal kurmasının önüne kimse engel koyamıyor, ‘Hayalime nasıl ulaşırım’ korkusu yaşamıyor. Yarınına ümitle bakıyor. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatlarına Türkiye ilk defa ev sahipliği yaptı. Dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olan bu etkinlikte tam 46 tane madalya kazandık, sizler kazandınız. Yine paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu, Down Sendromlular Avrupa Açık Yüzme Şampiyonasında rekor kıran Muhammet Tuğrul Şahin ve İrem Öztekin son günlerde göğsümüzü kabartan büyük başarıya imza atanlardan sadece birkaçı. Geçtiğimiz ay ampute milli futbol takımımızın aldığı şampiyonluk hepimizin göğsünü kabarttı, gurur kaynağımız oldular” dedi.

“BENİMKİNİ BİRAZ ASIK SURATLI YAPMIŞ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portesini yapmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlanan Gülşah Yağmur Yazıcı’yı hatırlatan Başbakan Yıldırım, “O bir sanatçı. Hatırlayacaksınız, Cumhurbaşkanımızın portresini yapmıştı o da bugün aramızda ama sadece Cumhurbaşkanımızın değil herkesin portresini çok güzel yapıyor. Benimkini biraz asık suratlı yapmış ama ziyanı yok. Hepinizi yürekten kutluyorum. Sizler bu güzel çalışmalara devam edeceksiniz ve diğer kardeşlerimize örnek olarak onların hayatlarına dokunacaksınız bizler de sizin başarılarınızla gurur duyacağız ve daha fazlasını yapmanız için ne gerekiyorsa onu da yapacağız” diye konuştu.

“PEYGAMBER EFENDİMİZ ENGELLİ SAHABELERİ FARKLI YÖNDEKİ YETENEKLERİYLE DEĞERLENDİRMİŞTİR”

Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde yedisinin engellilerden oluştuğunu ifade eden Yıldırım, “Bu oranı dikkate aldığımızda aileleriyle yaklaşık 25 milyon insandan bahsediyoruz. Tarihe baktığımızda peygamber efendimizin hayatından bu konuda çıkaracağımız çok ama çok önemli dersler var. O engelli sahabeleri hayatın dışında tutmadan farklı yöndeki yetenekleriyle değerlendirmiştir. Görme engelli Abdullah Bin Ümmü Mektum’u, Mescid-i Nebevi’de müezzin olarak görevlendirmiş, Medine dışına çıktığında da yerine yani devlet başkanlığına vekil bırakması engellilere verdiği önemi gösteriyor. Peygamber efendimiz bir gün vaaz verirken, sohbet ederken bir görme engellinin yanına geldiğinde ilgilenmemesi nedeniyle ayet nazil olmuş ve kendisi uyarılmıştı. Engellilere Cenab-ı Hakk’ın verdiği ehemmiyetin burada önemini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“2005’TE TÜRKİYE’DE İLK DEFA ENGELLİLER KANUNUNU BİZ ÇIKARDIK”

Türkiye Cumhuriyeti mevzuatındaki aşağılayıcı ifadeleri çıkardıklarını belirten Yıldırım, “Çürük, sakat, özürlü gibi ifadeleri metinlerden çıkardık. 2005’te Türkiye’de ilk defa engelliler kanununu biz çıkardık. Engelli kardeşlerimize ayrıcalığı bir insan hakkı olarak anayasal güvenceye aldık, anayasada böyle bir değişiklik yaptık. Ulaştırma Bakanlığım sırasında ulaştırma ve haberleşme faaliyetlerinin bütün alanlarını engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirmek için çalışmalar başlattık ancak bu konuda henüz istediğimiz yerde değiliz. Bütün kurumlara engellilerimizin hiçbir engel görmeden ulaşması için ne gerekiyorsa yapmaları şart bunun da Bakanlığımız takipçisi olacak” dedi.

“DÖRT YILA KADAR O PUANINIZ GEÇERLİ OLACAK”

“2018’de 5 bin kardeşimizi işe başlatacağız” diyen Başbakan Yıldırım, “Biliyorsunuz engellilerin torpille kayırmayla işe girmesi dönemini sona erdirdik. Merkezi sistemle atama dönemini başlattık ve yeni bir düzenleme daha yaptık engelli KPSS sınavına girenler hakkı iki yılda yanıyordu şimdi dört yıla kadar o puanınız geçerli olacak tekrar sınava girme ihtiyacı olmayacak” açıklamasında bulundu.

“BİZİ HAYATA BAĞLAYAN ŞEY SEVGİDİR”

Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Hiç kimse kusursuz değildir, eksiksiz değildir. Önemli olan birbirimizin engellerini tenkit etmek değil eksikliklerini tamamlamaktır, bir bütün olmayı başarmaktır. Bunu da ancak ve ancak bir olarak, beraber olarak başarabiliriz. Birbirimizin eksikliklerini tamamlayarak, farklılıklarımızı değil ortak yanlarımız görerek toplum olmayı başarabilirsek hiçbir engel bizi bölemez, yıkamaz. Bizi hayata bağlayan şey sevgidir. En büyük engel de sevgisizliktir. Önce kendimizi, çevremizi seveceğiz sonrada insanları ve tabiatı seveceğiz ve bir hedef belirleyip o hedefe kararlı bir şekilde yürüyeceğiz. Bakın o zaman aşılmaz denen dağlar bir bir ortadan kalkıyor. Engel tanımayan mutlu bir ülke için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.