Başbakan Yıldırım: 28 Şubat’ı Yapanlar Hesabını Veriyor

Başbakan Binali Yıldırım, “28 Şubat’ı yapanlar hesabını veriyor, verecek dedik. Bundan rahatsız olanlar olmuş. Elbette rahatsız olacaklar” dedi.

Başbakan Yıldırım, Manisa’da AK Parti 5. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı kapsamından Racu beldesinin teröristlerden temizlendiğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin’e emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

“28 ŞUBAT’I YAPANLAR HESABINI VERİYOR, VERECEK”

Konuşmasında 28 Şubat’ta AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “28 Şubat Darbesi: İnsan Haklarına Balans Ayarı” programına da değinen Yıldırım, “Genel Başkan yardımcımız Nazlı Hanım bir programı yaptı, o günleri hatırlatmak için, anmak için. O günde yaşanan zulümleri hafızalarda tazelemek için. Orada 28 Şubat’ı yapanlar hesabını veriyor, verecek dedik. Bundan rahatsız olanlar olmuş. Elbette rahatsız olacaklar. Tankları meydanlarda yürütürken neden rahatsız olmadınız, kızlarımızın başörtülerini çekip alırken neden rahatsız olmadınız. Seçilmiş iktidarı alaşağı ederken neden rahatsız olmadınız. İnsanlarımızın haklarına, hürriyetlerine kast ederken, kısıtlarken neden rahatsız olmadınız. Tabi ki rahatsız olacaksınız. Yaptıklarınızın yanına kar mı kalacağını zannediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR“

‘Başbakan açıklama yaparak yargıyı baskı altına alıyor, yargıyı etkiliyor’ sözlerini de konuşmasında değerlendiren Başbakan Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hiçbir yargıcımız baskılara, telkinlere kulak asmaz. Bizim hakimlerimiz kalemleriyle, kararlarıyla, delilleriyle, kanunlarla konuşur. Onun için bizim yargıçlarımıza böyle suçlamalar yapmak ancak ve ancak bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu, bu darbeyi yapanların marifetlerinin ortaya çıkmasının verdiği bir paniktir, bir korkudur, bir telaştır. Korkunun ecele faydası yoktur” şeklinde konuştu.

“EĞER YERLİ VE MİLLİYSENİZ BUGÜNLERDE ‘BAYRAK’ DİYE BAĞIRIYORSANIZ BUYURUN CUMHUR İTTİFAKINA”

Başbakan Yıldırım’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Bir CHP’li kalkmış bugün diyor ki; ‘MHP – AK Parti ittifakı bir şeytan ittifakıdır.’ Şeytan bile bunların yanında masum kalır. Böyle alçakça ifadeleri partimize, insanımıza yakıştıranlar siyasi mevta olmaktan kendilerini kurtaramazlar. Dönüp bakın geçmişe, 15 yıla bakın. Ne vadettiniz, bu millet için ne söz verdiniz? Bu milletin hangi derdine derman oldunuz. Boş laftan başka ne marifetiniz var. İşte onunu için millet emaneti size vermedi, vermiyor. Belki bütün bu olanlar aklınızı başınıza getirir de bundan sonra milletin gözüne girerseniz geleceğiniz olur. Cumhur İttifakı size de açık. Eğer yerli ve milliyseniz bugünlerde ‘bayrak’ diye bağırıyorsanız buyurun Cumhur ittifakına. Sizde girin bu bayrak altına. Bu bayrak altında herkese yer var.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.