Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

Başbakan Yıldırım, 5 Aralık'ta Rusya'ya Resmi Ziyarette Bulunacak

Başbakan Binali Yıldırım’ın  5-6 Aralık günlerinde Rusya’yı ziyaret edeceği bildirildi.

Sputniknews’a göre, Başbakan Binali Yıldırım'ın Rusya programı netleşti. Yıldırım 5-6 Aralık tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da olacak ve bir dizi temasta bulunacak.

Yıldırım, 65. Hükümetin kurulmasından sonra KKTC ve Azerbaycan'a yaptığı ziyaretlerin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Rusya'ya gerçekleştirecek.
Moskova’da Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev'le görüşecek olan Başbakan Yıldırım'ın gündeminde Türkiye-Rusya ilişkileri ve başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel sorunlar olacak” denilen haberde  görüşmelerde Yıldırm’ın Türkiye’den meyve ve sebze ithalatı, vize muafiyet, Türk şirketlerinin 6 sektörde faaliyet yasağı, Türk personelinin çalıştırılmasına yönelik kısıtlamalar ve serbest ticaret anlaşması gibi konuları gündeme getireceği belirtildi.
Bu arada, enerji işbirliğinin de önemli bir konuyu oluşturacağı görüşmelerde “Türk Akımı” gaz boru hattı projesinin de ele alınacağı konular arasında gösteriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.