Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak terör Hadise bugünün gündemi elazığ palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

Başbakan Yıldırım: AK Parti Düşmanlığı Yaparken Millete Düşmanlık Yapıyorlar

Başbakan Binali Yıldırım, “Diyorlar ki bugünlerde, ‘Tek adam, tek adam rejimi gelecek’ seçimin olduğu yerde tek adam olur mu? Tek adam görmek istiyorsa CHP kendisine, geçmişine, aynaya baksın. Milyonlarca insanın yüzde elliden fazla oyla seçtiği yerde diktatörlük olur mu? Onun için tek adam doğru. Tek adam olacak ama patron siz olacaksınız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım CHP’yi eleştirerek, “Bunlar Anayasa değişikliğine karşı değiller. Bunların derdi ne biliyor musunuz? Bizim bu ülkeye eser kazandırmamıza bu millete hizmet etmemize tahammül edemiyorlar. Biz milletin yanındayız diye 14 yıldır her şeye ama her şeye karşı çıkıyorlar. AK Parti düşmanlığı yaparken farkında olmadan millete düşmanlık yapıyorlar” dedi.
Başbakan Yıldırım, Kayseri’de 16 Nisan referandumu için miting düzenledi. Bugüne kadar güçlerini vatandaştan aldıklarını ve vatandaş ne derse onu yaptıklarını belirten Yıldırım, “İstemediğiniz, razı olmadığınız hiçbir işin içinde olmadık. 16 Nisan’da huzurunuza Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiriyoruz. Kayseri’den bir söz istiyorum, 14 gün kaldı, 14 gün boyunca sıkmadık el kalmayacak, gezmedik ilçe mahalle kalmayacak değil mi? Çalmadık kapı bırakmayacağız. Kayseri rekor çıkaracak” diye konuştu.

“SEÇİMİN OLDUĞU YERDE TEK ADAM OLUR MU?”
Öngörülen başkanlık sistemi ile devletin işlerinin hızlanacağını söyleyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:
“Kayserililer tüccar kafalıdır, siz zaman kaybının ne demek olduğunu bilirsiniz, paranın nasıl kazanıldığını bilirsiniz. İşte bu sistemde hem zaman tasarrufu var hem de masarif yok. Çünkü iki seçimi bir arada yapacağız. Hem Cumhurbaşkanı hem de Milletvekili seçimi. Birini yazın, birini kışın yapmak yok. Aynı anda seçim oluyor, iş bitiyor sonra herkes işine bakıyor. Planlar projeler vaatler yerine getiriliyor, ekonomi daha istikrarlı hale geliyor, büyüme artıyor, Türkiye güç kazanıyor, Türkiye dış politikası daha da güçleniyor. Diyorlar ki bugünlerde, ‘Tek adam, tek adam rejimi gelecek’ değerli Kayserililer, hanım kardeşlerim, milletin olduğu yerde, seçimin olduğu yerde iki sefer seçimle Cumhurbaşkanının geldiği yerde tek adam olur mu? Tek adam görmek istiyorsa CHP kendisine, geçmişine, aynaya baksın. Bunlar biz Anayasadaki değişiklik paketinde açıkça belirttik. Cumhurbaşkanı en fazla iki dönem seçilir. Milyonlarca insanın yüzde elliden fazla oyla seçtiği yerde diktatörlük olur mu? Onun için tek adam doğru. Tek adam olacak ama patron siz olacaksınız.”

“ŞİMDİ BUNLAR KALKMIŞ 18 YAŞA KARŞI ÇIKIYORLAR”
Siyasetin gençleşmesini istediklerini vurgulayan Yıldırım, “2011 CHP Seçim Beyannamesini açın bakın, 14. Sayfada. ‘Gençler tüm karar verme süreçlerine katılımını sağlamak için seçilme yaşını 21’e indireceğiz’ daha sonra 3 Şubat 2015’te CHP Milletvekili Mahmut Tanal, kanun teklifi veriyor, diyor ki ’21 çok 18’e indirelim’ seçilme yaşını 18’e indirelim diye kanun teklifi veriyor, bunu da Kılıçdaroğlu mühürlüyor ‘olur’ diyor ve Meclis’e geliyor. Şimdi bunlar kalkmış 18 yaşa karşı çıkıyorlar. Bunların ipiyle kuyuya inilir mi? İnilmez” açıklamasında bulundu.

“BUNU ÇEKEMİYORLAR”
Konuşmasında CHP’ye yüklenmeye devam eden Başbakan Yıldırım, “Bunlar Anayasa değişikliğine karşı değiller. Bunların derdi ne biliyor musunuz? Bugüne kadar büyük büyük projeler nasıl tarihe mührünü vurduysa bu da bizim bu ülkeye, çocuklarımıza kazandıracağımız yeni bir reformdur. İşte bunu istemiyorlar, bunu çekemiyorlar. Bizim bu ülkeye eser kazandırmamıza bu millete hizmet etmemize tahammül edemiyorlar. Biz milletin yanındayız diye 14 yıldır her şeye ama her şeye karşı çıkıyorlar. AK Parti düşmanlığı yaparken farkında olmadan millete düşmanlık yapıyorlar” şeklinde konuştu.

“BİZ SENİN GİBİ KOLTUK MERAKLISI DEĞİLİZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde Kayseri’deki programında, “Biz Binali Beyin makamını korumak istiyoruz onun için ‘Hayır’ diyoruz” dediğini anlatan Yıldırım, “Bak, bak, bak, herhalde Kılıçdaroğlu kendisiyle bizi karıştırıyor. Biz senin gibi makam, koltuk meraklısı değiliz, koltuk sevdalısı değiliz, biz millete sevdalıyız millete. Milletimizin geleceği neyi gerektiriyorsa biz orada varız” dedi.

“ABDULLAH GÜL BİZİMLE BERABERDİ”
AK Parti’nin siyasi hayatına başladığı dönemde Kayseri’nin kendileriyle beraber olduğunun altını çizen Başbakan Yıldırım, “Abdullah Gül bizimle beraberdi, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yaptı, hizmetleriyle AK Parti’ye, ülkemize katkıları oldu. Kayseri’nin her zaman AK Parti’nin bu kutlu yürüyüşünde bizimle birlikte en önde yürüdüğünü biliyoruz. 16 Nisan Kayseri için yeni bir dönem olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.