Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Başbakan Yıldırım: "Almanya Adeta Avrupa Birliği’ne Talimat Veriyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Gümrük Birliği’ne yönelik açıklamalarına ilişkin, “Almanya Başbakanı Avrupa ülkelerine diyor ki ‘Gümrük birliği konusunda, aman Türkiye’nin önünü açmayın’. Almanya adeta Avrupa Birliği’ne talimat veriyor. 28 ülke var AB’de, hani Avrupa değerleri, hani Avrupa’daki hoşgörü? Bir ülkenin talimatıyla AB iş yapacaksa zaten o birlikten hayır gelmez” dedi.

Başbakan Yıldırım, Ankara - Kahramankazan yolu temel atma töreninde konuştu. Yıldırım konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, “CHP Genel Başkanı ne diyor? ‘Türkiye güvenli değil. Türkiye’de mal güvenliği can güvenliği yok. Türkiye’ye gitmeyin’ diyor. Türkiye’nin dostu olmayanlar da aynı şeyi söylüyor. Kılıçdaroğlu’nun onlardan farkı ne? Sen bu ülkenin ana muhalefet partisinin başkanısın. Sana yakışan ülkeni yabancılara kötülemek değil, ülkenle, bayrağında gurur duymak. Yollarda bölücülerle, FETO’cularla kol kola yürümek sana yakışmaz. Ama Kılıçdaroğlu, ne söylerse söylesin kimse ciddiye almıyor. Maalesef her fırsatta ülkesini kötülemeyi alışkanlık haline getirmiş bir ana muhalefet var Türkiye’de. Türkiye Kılıçdaroğlu’na rağmen büyüyor, ana muhalefet partisine rağmen büyüyor. Bu yol yanlış bir yoldur. FETO’cularla yürüdün, PKK’ya sırtını verenlerle yürüdün ama yaptığın yürüyüş de unutuldu söylediğin laflar da unutuldu. Milletimiz adalete de, kalkınmaya da, hak ve özgürlüklere de kendi elleriyle kurduğu AK Parti ile kavuştu” sözleriyle eleştirdi.

Eren Bülbül’ü Şehit Ettiler Bunlar Çocuk Katili”

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden firari eski yarbay Özcan Karacan’ın Antalya’da yakalanmasına ilişkin, “Nereye giderseniz gidin. Türk adaletinden kaçamazsınız. Eninde sonunda hesabı en ağır şekilde vereceksiniz. FETO’cular mahkemeye çıkıp en ağır cezayı alacaklar. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı.

PKK’nın halinin FETO’dan farksız olduğunu ve örgüte katılımın neredeyse bitmiş durumda olduğunu söyleyen Yıldırım, Trabzon’un Maçka ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül için, “Katil her terör örgütünün yaptığı gibi bunlar da çaresiz kalınca sivilleri hedef almaya başladılar. Bakın Trabzon’da 15 yaşındaki yavrumuz Eren Bülbül’ü şehit ettiler. Bunlar çocuk katili. PKK’yı şirin göstermeye çalışanlar 15 yaşında gencecik evladımız ölünce kaçacak delik arıyorlar. Ağızlarını bıçak açmıyor. Biz gerekeni yapacağız. Bu terör unsurlarına sınırlarımızın yakınında bile var olma şansı vermeyeceğiz. Sınırı geçince PKK’nın adı birden bire değişiyor YPG oluyor. Terörün her türlüsü kötüdür gereken cevap da verilecektir. Gerekirse ‘Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi terörün başını sınırlarımızın dışında etkisiz hale getirmekten asla çekinmeyeceğiz” dedi.

“Gelin Terör Örgütlerine Karşı Birlikte Mücadele Verelim”

Başbakan Yıldırım, İspanya’da yaşanan terör saldırısına ilişkin ise “Türkiye’den İspanya halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi ve “Terörden en fazla zarar görmüş ülkenin başbakanı olarak diyorum ki, gelin terör örgütlerine karşı amasız, fakatsız, ayrım yapmadan birlikte mücadele verelim” çağrısında bulundu.

“Bir Ülkenin Talimatıyla AB İş Yapacaksa Zaten O Birlikten Hayır Gelmez”

Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Gümrük Birliği’ne yönelik açıklamalarına ilişkin ise şunları söyledi:
“Biz terör konusunda samimi bir yaklaşım beklerken Almanya Başbakanı Sayın Merkel hiç şık olmayan açıklamalar yapıyor. Almanya Başbakanı Avrupa ülkelerine diyor ki ‘Gümrük birliği konusunda, aman Türkiye’nin önünü açmayın’. Almanya adeta Avrupa Birliği’ne talimat veriyor. 28 ülke var AB’de, hani Avrupa değerleri, hani Avrupa’daki hoşgörü? Bir ülkenin talimatıyla AB iş yapacaksa zaten o birlikten hayır gelmez. Biz Avrupa ile ilişkilerimizde Almanya ile ilişkilerimizde diyoruz ki, karşılıklı içişlerine saygı gösterin, birbirimizin hukukuna saygı gösterelim. Türkiye’nin düşmanı teröristlere ülkenizde müsamaha göstermeyin.

‘Gümrük birliği genişletilmesin güncellenmesin’, sanki biz de can atıyoruz. Böyle açıklamalar Avrupa’ya da zarar verir Türkiye’ye de zarar verir onun için bir kez daha Almanya’yı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Türkiye kimsenin parmak sallayarak hizaya getireceği bir ülke değildir.”
Başbakan Yıldırım, kendisini dinleyen vatandaşlara 2019 seçimlerine ilişkin de destek çağrısında bulundu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.