Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ömer fethi gürer bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise elazığ Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya

Başbakan Yıldırım: Bizi Kardeşlik Büyütecek

Başbakan Binali Yıldırım, “Bir ve beraber, kardeş oldukça bizi hiçbir güç bizi yıkamaz. Bizi kardeşlik kurtaracak, bizi kardeşlik büyütecek, biz bu dayanışma ruhuyla önümüzdeki 8-10 yıl içinde dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasında yerimizi alacağız. Aramıza bozgunculuk tohumları ekmeye çalışsa da bunu başaramadılar. Bunu Gezi'de, 17-25 Aralık'ta, 15 Temmuz'da başaramadılar, terörle başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar” dedi.

Başbakan Yıldırım, Atatürk Parkı'nda düzenlenen Erzincan il protokolü bayramlaşma törenine katıldı. Programda bir konuşma yapan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar bu millet engin ferasetiyle oyuna gelmedi, tezgaha gelmedi, tuzaklara düşmedi. Zaman zaman Alevi-Sünni, zaman zaman Kürt-Türk zaman zaman, solcu-sağcı, ilerici-gerici diyerek, aramıza fitne sokmaya çalıştılar, kardeşliğimizi, muhabbetimizi azaltmaya çalıştılar. Hiçbirine boyun eğmedik, itibar etmedik. Bugün o kirli tahriklere, kirli tuzaklara rağmen her zaman bir olduk, beraber olduk, iri olduk, birlikte Türkiye olduk. Yapay tartışmaları, nifak, fitne girişimlerini bozduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle bizi hiç kimse tutamaz. Bir ve beraber, kardeş oldukça bizi hiçbir güç bizi yıkamaz. Böyle yaparsak, bu güne kadar yaptıklarımızın çok daha fazlasını başarabiliriz. Çok daha yüksek hedeflere hep beraber ulaşırız. Bizi kardeşlik kurtaracak, bizi kardeşlik büyütecek, biz bu dayanışma ruhuyla önümüzdeki 8-10 yıl içinde dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasında yerimizi alacağız. Buna zerre kadar şüphem yoktur. Kim ne kadar içeriden ve dışarıdan terörü, şer odaklarını kullanarak birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya, aramıza bozgunculuk tohumları ekmeye çalışsa da bunu başaramadılar. Bunu Gezi'de, 17-25 Aralık'ta, 15 Temmuz'da başaramadılar, terörle başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar.”
Erzincan’ın 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak projenin hayata geçirileceğini aktaran Başbakan Yıldırım, Erzincanlılara havaalanından üniversiteye kadar uzanacak tramvay projesini onayladığının müjdesini de verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.