Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hatay süt mgm tim ukrayna MÜSİAD Yönetim Kurulu Akbank 2024 birinci çeyrek finansal sonuçları Klima çarpması JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş.

Başbakan Yıldırım: Bu Bir Gaflet Yürüyüşüdür

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Yürüyüşü başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “FETÖ’cülerin, bölücü terör örgütünün ayakta alkışladığı, yan yana yürüdüğü bu yürüyüşün adımları milletin adımları değildir. Bu nasıl adalet yürüyüşü? Bu adalet yürüyüşü değildir, bu bir gaflet yürüyüşüdür, gaflet” dedi.

Başbakan Yıldırım, TEM Kurtköy bağlantı yolu gişe sahasındaki Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolunun açılış töreninde konuştu. Konuşmasında Adalet Yürüyüşü’nü hedef alan Yıldırım, yolların millete hizmet için olduğunu, temeli millet olmayan bir yürüyüşün, yolu da yolcuyu da inciteceğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, “FETÖ’cülerin, bölücü terör örgütünün ayakta alkışladığı, yan yana yürüdüğü bu yürüyüşün adımları milletin adımları değildir. Bu nasıl adalet yürüyüşü? Bu adalet yürüyüşü değildir, bu bir gaflet yürüyüşüdür gaflet. Türkiye iktidarları dönemine bir çivi çakmamış bu tür siyasi fantezilerle milleti meşgul ediyorlar. Ana muhalefet partisi yürüyüş yapıyor, 19 gündür yürüyor. Aslında bir bakıma bu yürüyüşün bir faydası oldu, o da yaptığımız yolların kalitesini öğrenme fırsatı oldu, başka türlü anlayamaz biraz zahmetli bir iş oldu” diye konuştu.

“Ömrün Biter Bu Yollar Bitmez”

Kılıçdaroğlu’na Kurtköy sapağından Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bulunduğu yola dönerek, buraları da görme tavsiyesinde bulunan Yıldırım, “Yürümeye devam edersen, ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. Daha 19 günde 400 kilometre oldu. Onun için gel bu sevdadan vazgeç. Adaletin aranacağı yer yollar değildir, meclistir, mahkemelerdir. Adalet herkese lazım. 15 Temmuz’a 'kontrollü darbe, tiyatro, gerçek darbe 20 Temmuz’da olmuştur' diyenler 7 Ağustos Yenikapı ruhunu anlamamış demektir. Eğer 20 Temmuz darbeyse 7 Ağustos Yenikapı’daki topluluk neden oraya gelsin, insana sorarlar” dedi.

“Bize Savunma Hakkı Verilmedi Diyemeyecekler”

FETÖ’cüler ve bölücü terör örgütünün desteklemek anlamına gelen hiçbir şeyi milletin kabul etmeyeceğini ifade eden Yıldırım, darbe davalarına değinerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu günlerde FETÖ’cülerin davaları görülüyor mahkemelerde. Birer tiyatro oynanıyor, sanki bunlar hiç bu işi yapmamışlar, ne görmüşler, ne yapmışlar, ne de böyle bir işi işlemişler. Bakın bütün bunlara akıl hocaları, terörist başı diyor ki 'önce reddedeceksiniz, sonra tevil edeceksiniz, daha da olmadı bize işkence yapıldı' diyeceksiniz. 'Türk mahkemelerinden siz bir şey beklemeyin, yabancı ülkelerin mahkemeleri size yardım edecek sizi kurtaracak' diye motive ediyor. Türkiye bir hukuk devletidir, bu yargılamalar yapılacak ne kadar ağır suç işlenirse işlensin savunma hakkı kutsaldır. Yarın bunlar AİHM’e giderken 'bize savunma hakkı verilmedi' diyemeyecekler. Söyleyecekleri, söylemeyecekleri ne varsa sabredeceğiz, ondan sonra hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alacalar.”

Yolları Yaptık Tıpış Tıpış Yürüyorsun

Köprü ve yolların ücretlerin fazla olduğuna yönelik eleştirilere de değinen Yıldırım, “Bazıları diyor ki 'Bu yollar çok pahalı'. Kardeşim en pahalı hizmet olmayan hizmettir, yol olmazsa ne yapacaksın, nasıl yürüyecektin yol olmasaydı? Yolları yaptık, güzel güzel, tıpış tıpış yürüyorsun. Ya yol olmasaydı? Dağda, bayırda, ormanda kaybolup gidecektin, onun için yürürken yolları yapanlara da 'Allah razı olsun' de” ifadelerini kullandı.
Amacın İstanbul’un trafik yükünü azaltmak olduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü... Laf ediyorlar. Efendim bu köprü pahalıymış, şuymuş, buymuş. Bunlar tabii hayatında bir iş yapmadıkları için, işleri güçleri yapılan şeylere çamur atmak. Biz bunlara bakmayacağız” diye konuştu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.