Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz Gürer bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi

Başbakan Yıldırım: "Bu Milleti Tehdittir"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Bu milletine güvenmemek, inanmamak demektir. Bu, milleti tehdittir. Ne yazık ki sen hala bu milletin gücünün farkına varamamışsın. Ömür boyu da varamazsın” dedi.

Başbakan Yıldırım, Tokat’ta referandum mitinginde konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitterdan paylaştığı, “15 Temmuz başkanlık sisteminde olsaydı, bugün Türkiye diye bir ülke kalmamıştı. Başkanı ele geçirmek Türkiye'yi ele geçirmek demektir!” ifadelerine şu sözlerle yanıt verdi:
“Ana muhalefet partisi genel başkanının referandum günü yaklaştıkça sinirleri bozulmaya başladı, ayarı kaçtı. Diyor ki, eğer başkanlık sistemi 15 Temmuz gecesi geçerli olsaydı o zaman Türkiye diye bir şey kalmazdı. Bak bak, lafa bak. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu milletine güvenmemek, inanmamak demektir. Bu, milleti tehdittir. Eğer başkanlık gelirse darbe olacak demektir. Kılıçdaroğlu, sen bu milleti tanımayabilirsin ama bu millet 15 Temmuz’da bütün dünyaya nasıl kahraman bir millet olduğunu, nasıl aziz bir millet olduğunu gösterdi. Ne yazık ki sen hala bu milletin gücünün farkına varamamışsın. Ömür boyu da varamazsın." dedi.

Binali Yıldırım “Güneş yarasalara çirkin gözükür” sözüne atıf yaparak, “Bunlar istedikleri kadar rahatsız olsun güneş evvel Allah 16 Nisan sabahı Türkiye’nin üzerine doğacak. Bunlar Tokat’a gelirse siz bunları doğru Ballıca kayalıklarına götürün, Ballı Mağarası’na. Ballıca Mağarası’nın güzelliklerini görsünler hem de güneşin, aydınlığın kıymetini anlasınlar” dedi.

Başbakan Yıldırm, Tokat’ta düzenlenen mitingde bir konuşma yaptı. Yıldırım, Anayasa değişikliği Meclis’e getirildiğinde sonuç 367’nin üstü dahi çıksa sandığa gidileceğine karar verildiğini anımsatarak, “Sandık gelecek, Tokat şefkat tokadını hayırcılara bir güzel indirecek” dedi.

“ANA MUHALEFET PARTİSİ GENEL BAŞKANININ AYARI KAÇTI”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “15 Temmuz başkanlık sisteminde olsaydı, bugün Türkiye diye bir ülke kalmamıştı. Başkanı ele geçirmek Türkiye'yi ele geçirmek demektir!” şeklindeki Twitter paylaşımını eleştiren Başbakan Yıldırım, “Ana muhalefet partisi genel başkanının referandum günü yaklaştıkça sinirleri bozulmaya başladı, ayarı kaçtı. Diyor ki, eğer başkanlık sistemi 15 Temmuz gecesi geçerli olsaydı o zaman Türkiye diye bir şey kalmazdı. Bak bak, lafa bak. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu milletine güvenmemek, inanmamak demektir. Bu, milleti tehdittir. Eğer başkanlık gelirse darbe olacak demektir. Kılıçdaroğlu, sen bu milleti tanımayabilirsin ama bu millet 15 Temmuz’da bütün dünyaya nasıl kahraman bir millet olduğunu, nasıl aziz bir millet olduğunu gösterdi. Ne yazık ki sen hala bu milletin gücünün farkına varamamışsın. Ömür boyu da varamazsın” diye konuştu.

“AYDINLIĞIN KIYMETİNİ ANLASINLAR”
“Güneş yarasalara çirkin gözükür” sözüne atıf yapan Yıldırım, “Bunlar istedikleri kadar rahatsız olsun güneş evvel Allah 16 Nisan sabahı Türkiye’nin üzerine doğacak. Bunlar Tokat’a gelirse siz bunları doğru Ballıca kayalıklarına götürün, Ballı Mağarası’na. Ballıca Mağarası’nın güzelliklerini görsünler hem de güneşin, aydınlığın kıymetini anlasınlar” değerlendirmesinde bulundu.

“CHP HDP HAYIR ÇAĞRISI YAPACAK PKK DA HAYIR DİYECEK”
“Ben buradan bir çağrı yapıyorum” diyen Başbakan Yıldırım, “CHP hayır çağrısı yapacak, HDP hayır çağrısı yapacak, PKK da hayır diyecek, FETO da hayır diyecek ama bu millet, Tokat, Allah’ın izniyle, gür sesiyle Cumhuriyet Meydanı’ndan, evet, evet, evet diyecek. Ben inanıyorum ki muhalefetin bu tavrından dolayı, bu üslubundan sonra CHP’ye, HDP’ye, Saadet Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne, diğer partilere de gönül veren bütün kardeşlerimiz Türkiye’nin aydınlık yarınları için evet mührünü sandıkta basacaklar. MHP’ye görül veren ülkücü, milliyetçi kardeşlerim de evet diye bu kervana zaten işin başından beri dahil oldular. Bölücü örgütün Kandil’deki sözde yöneticileri açıklama yapıyor. PKK diyor ki, bu referandumda evet çıkarsa biz biteriz. Evet çıkacak siz de biteceksiniz. FETO da bitecek” şeklinde konuştu.

YILDIRIM NİKAH KIYDI
Başbakan Yıldırım vatandaşlara seslendiği sırada platforma gelen Fatih-Gönül çiftinin nikahını, “Gençler diyor ki, ‘Biz 16 Nisan’a bekleyemeyiz, o kadar vaktimiz yok’ Onlar bugün kararı vermişler. Ben de belediye başkanının bana verdiği yetkiye dayanarak sizleri karı koca ilan ediyorum” sözleriyle kıydı. Yıldırım, ayrıca geline bir bilezik hediye etti.

DAĞ GİBİ SORUNLARI DAĞ GİBİ HİZMETLERE DÖNÜŞTÜRE DÖNÜŞTÜRE GELİYORUZ”
16 Nisan’da oylanacak Anayasa değişikliğinin merhum Erbakan, Türkeş, Özal, Muhsin Yazıcıoğlu ve Süleyman Demirel’in siyasi hayatları boyunca yapmak istedikleri değişiklik olacağına işaret eden Yıldırım, “Türkiye uzun yıllardır bu konuyu tartışıyor. Ama AK Parti öyle bir partidir ki sorunları torunlara bırakmaz, sorunların üzerine giderek çözümlerini üreten bir partidir. Dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştüre dönüştüre geliyoruz” ifadelerini kullandı. 16 Nisan’a kadar boş durulmayacağını, kapı kapı dolaşılacağını, yeni sistemin anlatılacağını söyleyen Yıldırım, “Gönüllere hitap edeceğiz. Muhalefet gönülleri kırabilir ama bizim gönüller yaparak gönüller fethederek ilerleyeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.