Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG gündem özeti Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Başbakan Yıldırım: Bu Ülkenin Ülkücü Gençleri Size Geçit Vermeyecek

Başbakan Binali Yıldırım, “Kılıçdaroğlu, bu dediğin sebepten dolayı bu Anayasa değişmesi lazım diyoruz. Tam da senin dediğini yapıyoruz. Günaydın. Uyan da balığa gidelim. Daha neye ‘Hayır’ dediğini bile bilmiyor. Bilmediği gibi dersini de çalışmıyor. Bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanının düştüğü durum bu. Allah yardım etsin” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Kandil’deki bölücü teröristler diyor ki ‘Evet çıkarsa biz biteriz’ ‘Evet’ çıkacak siz de biteceksiniz. Çünkü bu ülkenin milliyetçi, ülkücü gençleri size geçit vermeyecek. Evet vererek sizi de bitirecek, Türkiye’yi de geleceğine, aydınlık yarınlarına giden yolu hep birlikte açacağız” dedi.
Başbakan Yıldırım, İzmir Aliağa’da düzenlenen STK buluşması programına katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Yıldırım, 2002’den bu yana Türkiye’de büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Doğru işleyen bir sistem olsaydı, arızalar çıkarmasaydı, bugünkü Türkiye bir Türkiye daha olurdu. Bütün zorluklara rağmen, bütün engellemelere rağmen bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Geçen seçimde meydanlarda bu millete yeni bir Anayasa sözü verdik. Sadece biz vermedik, bütün siyasi partiler aynı sözü verdi ve o partiler, o sözü verenler, ana muhalefet partisi, HDP bölücü parti, bugün bu 80 model artık ikide bir yolda kalan bu Anayasaya o kadar çok sahip çıkıyorlar ki insanın aklı şaşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“BU SİSTEMİ DEMOKRATİK İŞLEYEN BİR SİSTEM HALİNE GETİREMEDİK”
“Mevcut sistem demokrasinin gelişmesi için yetersiz kalıyor” diyen Yıldırım, vesayetçi anlayışın bu nedenden dolayı mevcut Anayasada ısrar ettiğini vurgulayan Yıldırım, “İstiyorlar ki bu anti demokratik sistem seçilmişlerin tepesinde sürekli bir Demokles’in kılıcı gibi sallansın. Adına parlamenter sistem dedik ama yıllardır bir türlü bu sistemi demokratik işleyen bir sistem haline getiremedik. Siyaset üzerinde hep baskılar oluştu. Türkiye’yi yönetmek cesaret işi sayıldı. Rahmetli Erbakan, medya, vesayet odakları, iş adamlarının bir araya gelmesiyle, onların baskısıyla, Başbakanlık’tan indirilip partisi kapatılmadı mı? 17-25 Aralık’ta, Davos görüşmesini bahane edip, Cumhurbaşkanımız kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bu FETO’cular vatan hainliğiyle suçlamadılar mı? Başbakanlık’tan alaşağı etme planları yapmadılar mı? Milletin verdiği kararları hiçe saymadılar mı? Yine yargı eliyle, AK Parti’yi, iktidar partisini kapatmaya teşebbüs etmediler mi? Ve nihayet 15 Temmuz’da FETO’cu hainler Meclis’i bombalayıp canımıza kast etmediler mi?” diye konuştu.

“KEFENİMİZİ ÜZERİMİZDEN HİÇ ÇIKARMADIĞIMIZ İÇİN İKTİDARDAYIZ”
Vatandaşların, “Vur, vur inlesin, Pensilvanya dinlesin” sloganına, “O Pensilvanya'daki terörist başı gelecek, hesabını da verecek. Hiç merak etmeyin” diye cevap veren Başbakan Yıldırım, “Dilediklerinde, canları istediği zaman Başbakan asmak, hükümeti alaşağı etmek ve böylece hak etmedikleri iktidarı ele geçirmek bunların alışkanlığı haline gelmiş. Tehditlerle, Başbakanlığa siyasette ayar vererek bugünlere geldiler. Kendi çıkarlarını, ayrıcalıklarını yine devam ettirmek istiyorlar. Başbakanları ayaklarına çağırıp pijamalarıyla uğurlamak için 'Hayır' diyorlar. Vatandaşlarımdan 16 Nisan'da oy verirken bütün bunları düşünmesini iyi istiyorum. ‘11 yıldır iktidardasınız daha ne istiyorsunuz’ diyorlar. Evet iktidardayız, halkımızın desteğiyle, sizin desteğinizle iktidardayız, kefenimizi üzerimizden hiç çıkarmadığımız için iktidardayız. Vesayetçilerin tehdidine pabuç bırakmadığımız için iktidardayız. Milletimizin duası ve desteği sürekli arkamızda olduğu için iktidardayız. Milletle beraber yürüdük, engelleri aşa aşa bugünlere geldik. Ama artık yeter. Bu milletin enerjisini, vaktini bundan sonra bu arızalı sistemle çalamayız. Bu ağırlıkların artık bu milletin sırtından, bu ülkenin sırtından atma zamanı geldi” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU 2018’DE BİTİYOR”
İzmir-Aliağa-Bergama yoluna ilave olarak üç şerit gidiş, üç şerit geliş 76 kilometrelik yeni bir otoyolun ihalesinin yapıldığının ve inşaatına başlanacağının müjdesini veren Yıldırım, “İstanbul-İzmir Otoyolu 2018’de bitiyor. Artık İstanbul’dan İzmir’e 2 saat 50 dakikada geleceksiniz. Çandarlı limanı Aliağa için çok önemli. Altyapısını bitirdik. Şimdi üstyapısı için bu sene içerisinde ihaleye çıkıyoruz” açıklamasında bulundu.

“KARA PROPAGANDA YAPIYORLAR”
Başbakan Yıldırım, “Kandil’deki bölücü teröristler diyor ki ‘Evet çıkarsa biz biteriz’ ‘Evet’ çıkacak siz de biteceksiniz. Çünkü bu ülkenin milliyetçi, ülkücü gençleri size geçit vermeyecek. Evet vererek sizi de bitirecek, Türkiye’yi de geleceğine, aydınlık yarınlarına giden yolu hep birlikte açacağız. Millete verdiği sözü yerine getirmekten kaçanlar, şimdi kara propaganda yapıyorlar. Aslı, esası olmayan yalanlarla, dolanlarla milletin aklını çelmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin kalkınmasının, güçlenmesinin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bunların zihniyeti küçük olsun benim olsun. Şimdi bir PKK, DEAŞ, FETO bunların alayı ‘Hayır’ kampanyası yapıyorlar. Şimdi bunlara bir de bazı Avrupa ülkeleri de katıldı. E ne yapalım? Hayır’da beraber olsunlar. Bize ‘evet’ yeter, bize millet yeter, bize bu asil, bu necip Türk milleti yeter” ifadelerini kullandı.

“ANA MUHALEFET PARTİSİNİN GENEL BAŞKANININ DÜŞTÜĞÜ DURUM BU”
Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, “Televizyonların başına geçmiş, ahkam kesiyor. Ne diyor? Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Cumhurbaşkanıyla Başbakan çatışması yaşanır. Adam daha değişikliği okumamış bile. Yazık. Biz de zaten bunu söylüyoruz. Söyleyene değil söyletene bak. Biz de bunu söylüyoruz. Günlerdir biz bunu anlatıyoruz. İşte Kılıçdaroğlu, bu dediğin sebepten dolayı bu Anayasa değişmesi lazım diyoruz. Tam da senin dediğini yapıyoruz. Günaydın. Uyan da balığa gidelim. Daha neye ‘Hayır’ dediğini bile bilmiyor. Bilmediği gibi dersini de çalışmıyor. Bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanının düştüğü durum bu. Allah yardım etsin. Kalkınmanın, refahın, istikrarın güçlü Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu’nu size havale ediyorum. Siz sandıkta gereğini yaparsınız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.