Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

Başbakan Yıldırım: "Bunları Asla Aranızda Barındırmayın"

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu girişimin bünyesinde bulunan eğitim, yardım, iş dernekleri kılığı altında faaliyet gösteren birçok kuruluş sizin ülkelerinizde de var. Bu örgütün yerleştiği ülkelerin istikrarını, güvenini de zamanla tehdit edeceğini göz ardı etmeyin. Bu itibarla örgütün kıtadaki varlığına son verilmesi istikametinde var olan desteğinizin artarak devamını bekliyoruz. Emin olun ki bu küresel terör örgütü herkes için bir tehdittir. Asla bunları aranızda barındırmayın” dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısına başkanlık etmesinin ardından, İstanbul’a giderek Türkiye-Afrika Ekonomi İş Forumu gala yemeğine katıldı. Davetlilere hitap eden Yıldırım, Türkiye-Afrika ortaklığının ana bileşenlerinden birinin güvenlik olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Zira güvenliğin olmadığı yerde sürdürülebilir bir kalkınmanın gerçekleşmesi de mümkün değildir. Ayrıca terörizm ve sınır aşan suçlar, uluslararası işbirliği ve dayanışmayı gerektiren önemli konulardan biridir. Türkiye olarak Afrikalı dostlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. 2016 Haziran ayına kadar Afrika ülkelerinden toplan 3 bin askeri personele eğitim sağladık. 1991 yılından bu yana Türkiye Polis Akademisi’nden bin 165 polis amiri 4 yıllık eğitimini tamamlayarak ülkelerine dönmüş ve görev almışlardır” diye konuştu.
Türkiye’nin Afrika Birliği’ne her yıl sağladığı maddi destek ile Afrika’nın barış ve güvenlik mimarisine katkıda bulunduğuna değinen Yıldırım, “Kıtadaki dokuz Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Misyonu’ndan yedisine Türkiye olarak personel desteği ve finansal destek sağlıyoruz” dedi.

“BU GİRİŞİMİN BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN BİRÇOK KURULUŞ SİZİN ÜLKELERİNİZDE DE VAR”
15 Temmuz Darbe Girişimi’nin hiçbir ülkenin terörden “ari” olmadığını gösterdiğini dile getiren ve “terörün sınır aşan doğasına” işaret eden Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:
“Belki Türkiye’ye gelmeden olaylara dışarıdan baktığınız zaman farklı düşünceniz olabilir ama darbeden sonra geçen süre içerisinde bütün ziyaretçilerimiz, dostlarımız duyduklarıyla gördüklerini kıyaslayarak işin nasıl anlatıldığı değil nasıl olduğu konusunda çok daha keskin kanaatlerle memleketlerine dönmüştür. Maalesef o alçak terör örgütü Türkiye’nin huzuruna, güvenliğine, istiklaline zarar vermekle kalmamış, Türkiye’nin dışarıdaki imajına da zarar vermiştir. Bu terör örgütünün yaptıklarının sadece Türkiye ile sınırlı olduğunu düşünürseniz, büyük yanılgı içerisinde olursunuz. 160 civarında ülkede faaliyeti olan bu küresel terör örgütü ülkelerinizde gelecekte sizin için potansiyel bir tehdit olduğunu asla hatırınızdan çıkarmamanız. Ve gereken tedbirleri vakitlice alıp böyle bir belayla yüzleşmek zorunda kalmayın. Darbe girişiminin ardından siz değerli dostlarımızın halkımıza ve hükümetimize verdiğiniz destek ve dayanışmadan dolayı da bir kez daha hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu girişimin bünyesinde bulunan eğitim, yardım, iş dernekleri kılığı altında faaliyet gösteren birçok kuruluş sizin ülkelerinizde de var. Bunu da biliyoruz. Bu örgütün yerleştiği ülkelerin istikrarını, güvenini de zamanla tehdit edeceğini göz ardı etmeyin –bunu daha önce ifade etmiştim- o bakımdan örgütle bağlantılı iş adamları, örgütün illegal faaliyetlerine finansal destek sağlamaktadır. Bu itibarla örgütün kıtadaki varlığına son verilmesi istikametinde var olan desteğinizin artarak devamını bekliyoruz. Emin olun ki bu küresel terör örgütü herkes için bir tehdittir. Asla bunları aranızda barındırmayın.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.