Başbakan Yıldırım: Çamlıca Verici Kulesini Ramazan Ayı İçerisinde Açacağız

çerinşallah ve bayramla beraber burayı da İstanbulluların hizmetine vermiş oluruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çamlıca Verici Kulesi inşaatında incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundu.  Çamlıca’daki verici çirkinliğinin ortadan kaldırılacağını belirten Yıldırım, Çamlıca Verici Kulesi’nin sağlığa yararlarına dikkat çekti. Kulenin inşaatında gelinen nokta hakkında bilgi veren Yıldırım, “Bugün itibariyle 220,5 metrenin 153 metresini tamamlamış vaziyetteyiz. Geriye 67,5 metre var. Bir sıkıntı olmaz ise bir ay gibi bir sürede tamamlanmış olacak. 33 ve 34. katlarda seyir terası var. Kule yıllık 4.5 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapacak. Kule bittiği zaman Çamlıca görülen çelik antenler ortadan kalkacak. Büyük bir kısmı çelik kuleye yerleşecek geri kalanlar da büyük Çamlıca’daki TRT kulesine yerleşmiş olacak” dedi.
Yıldırım, “Emisyondan dolayı radyasyon etkisini ortadan kaldıracak, sağlığa zararlı bu yapıyı da tamamen kule üzerine daha yüksek bir noktada yerleştirmiş olacağız. Biliyorsunuz bu franksalar yatay yayılır, dolayısıyla tabana yakın olduğu yerlerde eğer yerleşim varsa daha fazla zarar verir. O yüzden ne kadar yukarı çıkarabilirseniz o kadar sağlıklı bir yayın elde ediyorsunuz” diye konuştu.

BAYRAMDA HİZMETE VERMİŞ OLURUZ
Çamlıca Verici Kulesi Projesinin geç kalmış bir proje olduğunu belirten Yıldırım, kulenin çok yüksek bir yapı olduğunu, rüzgar ve dış yüklere karşı hesaplamalarının iyi yapılmış olması gerektiğini kaydetti. Kulede biri panoramik, diğeri servis olmak üzere iki asansör bulunduğunu, acil durumlara karşı da yangın merdivenin bulunduğunu anlatan Yıldırım, gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Kulenin ne zaman tamamlanacağına yönelik bir soruya Yıldırım, “Ramazanın sonuna doğru açmayı hedefliyoruz. Ramazan Bayramından önce açmak için arkadaşlar gece gündüz çalışıyorlar. Çok kolay oymayacak inşallah bir aksilik yaşamayız. Her şey yolunda gider inşallah ve bayramla beraber burayı da İstanbulluların hizmetine vermiş oluruz” dedi.

KİMSE AÇIKTA KALMAYACAK
Gazetecilerin Referandum sürecine ilişkin soruları üzerine, Çamlıca Verici Kulesi’nin çalışmalarının gölgede kalmaması için daha sonra yanıtlayacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
“Bazı yayıncılar, analog yayıncılar, ‘bize yer kalmıyor’ diye endişe ediyorlarmış. Bu konuda endişeye mahal yok, burada yaklaşık olarak 125 vericiye hizmet verecek. TRT’nin kendi kulesi de var. Orda da vericiler olacak ama yine de yetmezse İstanbul’un değişik yerlerinde, adalarda 12 tane daha emisyon noktası var. O emisyon noktalarına da vericileri yerleştirerek yayın yapabilecekler. Dolayısıyla hiç kimse açıkta kalmayacak. Zaten sayısal yayına geçince bir analog 6-8 sayısal yayına bant aralığı olarak tekabül ediyor o yüzden de istediğiniz kadar verici buradan hizmet alabilecek.”
Kulede incelemelerde bulunan Yıldırım’a gazeteciler yükseklik korkusunun olup olmadığını sordu Yıldırım ise gazetecilere esprili bir üslupla “Gel beraber çıkalım” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.