Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları gündem binali yıldırım Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener vakıfbank ihracat gündem özel vodafone

Başbakan Yıldırım'dan CHP’ye Belgelİ “PYD” Yanıtı

Başbakan Binali Yıldırım,  “Ana muhalefet partisi CHP'nin bazı vekilleri bugünlerde ortak bir laf dolaştırıyor. Hükümet PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmemiş, ben belgelerle geldim. CHP'nin dünyadan haberi yok, bunlar 20 MGK kararının hiçbirini okumamış, MGK'ların değişmez gündemi PKKPYD/YPG ile mücadele olmuştur” dedi.

Başbakan Yıldırım, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

28 ŞUBAT

Yarın, 28 Şubat’ın yıl dönümünü olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Allah'ın izni ile birbirimizin kardeşlik hukukuna zarar verenlere izin vermeyeceğiz” dedi. Yıldırım, 28 Şubat aynı zamanda Necmettin Erbakan’ın da ölüm yıl dönümü olduğunu anımsatarak,  “7 yıl önce ebedi aleme göçen Erbakan hocamızı rahmetle, şükranla yad ediyoruz” diye konuştu. Yıldırım, 28 Şubat ile ilgili şunları söyledi:

“Yarın takvimler bir kez daha 28 Şubat'ı gösterecek. Bin yıl sürecek denilen o karanlık darbenin ve dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'ın ölümünün yıl dönümü. Erbakan hocamızın mekanı cennet olsun. İnançların, yaşam tarzının baskı altındaki olduğu o durumda vakur duruşuyla örnek olmuştu. Erbakan hoca yemin eder, yemin ettirirdi. Biz de yemin ediyoruz ki, vatandaşlarımızın haklarını terör örgütlerine de, karanlık odaklara karşı da koruyacağız. Hayatı zehir eden, meslek liselerini adeta bitiren, bazı evlatlarımıza yaşama hakkını çok gören cuntacı zihniyeti unutmadık, unutmayacağız. Sadece insanımızın hukukunu çiğnemediler. Türkiye'nin ekonomisinin büyük bir krize girmesine neden oldular. Faturayı aziz ve cefakar millet ödedi. 28 Şubat'ın yaralarını sardık, yapılanları unutmadık. O günler geride kaldı.”

CHP'YE "PYD" YANITI

Başbakan Binali Yıldırım, CHP sözcülerinin, hükümetin  PYD’yi terör örgütü olarak kabul etmediği yönündeki iddialarına grup toplantısında yaptığı konuşma ile yanıt vererek şunları kaydeti:

“Ana muhalefet partisi CHP'nin bazı vekilleri bugünlerde ortak bir laf dolaştırıyor, hükümet PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmemiş, ben belgelerle geldim. CHP'nin profesör olan milletvekili bunu yaparsa diğerleri ne yapar bunu siz düşünün. CHP'nin dünyadan haberi yok, bunlar 20 MGK kararının hiçbirini okumamış, MGK'ların değişmez gündemi PKK/PYD/YPG ile mücadele olmuştur. Bizim dost bildiğimiz ülkeler, PYD ile iş tutuyor bunu biliyoruz, sebebini az çok anlıyoruz, Türkiye'nin ana muhalefet partisine ne oluyor da aynı ağızla konuşuyor. Bunların farklı isimlerde örgütler olduğunu bütün dünyaya biz ilan ettik. Bütün dünya yazdı gel gör ki; CHP duymamış.”

ÇOCUK İSTİSMARI

Yıldırım, çocuğa yönelik istismar ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlattıklarını ve en kısa sürede yasal düzenlemenin Meclis’e sunulacağını belirtti. Yıldırım, çocuk istismarlarının önlenmesinde sadece yasal düzenlemenin yeterli olmayacağını belirterek, “Eğitim başta olmak üzere ve toplumun her kesimine görevler düşmektedir. Aile ve toplumsal değerlerimizi korumak için sadece yasal düzenleme yetmez toplumun her kesimine görevler düşmektedir” dedi.

HOCALI KATLİAMI

Başbakan, Hocalı katliamı ile ilgili de şöyle dedi:

“Yüzlerce Azeri kardeşimiz katledildi. Alçak katliamı bir kez daha lanetliyorum. Ne yazık ki dünyanın batısı çifte standarttan vazgeçmiyor. Hollanda parlamentosunda alınan 1915 kararı son örnektir. Bu bizim için yok hükmündedir. İlk önce tarihlerine bakıp kendi hesaplarını vermek zorundadırlar. En kötü sicil bu iddiaları atan ülkelere aittir. Bizim tarihimizin hiçbir yerinde sömürgecilik yok, katliam yok. Kardeşlik var. Kimse Türkiye'nin şanlı geçmişini kendi karanlık mazisi ile karıştırmasın. 90'lı yılların başında Bosna'da yaşananlar taptaze aklımızda. Alçakça katliamı lanetliyoruz.”  

GİZLİ SAKLI İTTİFAKLARA GEREK YOK

Binali Yıldırım, CHP’nin ittifak eleştirilerine yanıt vererek, “Gizli, saklı ittifaklara gerek yok. Herkes nerede duracağına karar versin. Ana muhalefet partisi son iki seçimdir bunu zaten yapıyor. Siyasi partilerin birbirlerine yaklaşması kardeşliğimiz için de önemli. Daha görüşmeler başlamadan ana muhalefet çarpıtmaya sulandırmaya başladı, ‘bu ittifak değil, koalisyondur’ diye. Bizim evde oyların yarısı HDP'ye yarısı CHP'ye gitti diyen partili senin partilin değil miydi?” dedi.

Başbakan Yıldırım, Meclis’te AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak, “Afrin bir hilal gibi çepeçevre emniyete alınmış durumda” değerlendirmesinde bulundu. Sınır bölgelerinin tamamen terörden temizlendiğini kaydeden Yıldırım, “Özel harekat timlerimizle beraber adım adım temizlik yaparak gidiyoruz. PKK, PYD, DEAŞ sivillere işkenceye vatandaşı yerinden yurdundan etmeye devam ediyor” dedi.

DOĞU GUTA’DA YAŞANANLAR

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu Guta’da yaşanları değerlendirirken, “Burada bir insanlık dramı ve ayıbı yaşanıyor” dedi. Yıldırım şöyle devam etti:

“Birleşmiş Milletler (BM) bir karar aldı. 30 gün süreyle Guta'da ateşkes ilan edilmesi üzerine. Şu anda Doğu Guta'da bir insanlık dramı ve ayıbı yaşanıyor. Buradaki çocuk, kadın ve yaralılara acil insani yardım bile yapılamıyor. Bu kararın amacı bu bombalamalar ve katliamdan etkilenen bölgeye acil yardım gitmesi ve yaralılara çocuklara müdahale edilebilmesi için. Bunu olumlu karşılıyoruz. Ancak karar alınmış olmasına rağmen rejim Doğu Guta'ya saldırıya tekrar başladı. Kimyasal silah kullanıldığı yönünde çok ciddi iddialar var. Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nı Doğu Guta ile karıştıranlar var. BM kararı Doğu Guta ile ilgilidir. Bu iki şeyi birbirinden ayırmak, karıştırmamak lazım. Suriye'deki ateşkes kararının odak noktası harekatlar değil, Doğu Guta'daki sivil katliamın önlenmesidir.”

SALİH MÜSLİM

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin talebi üzerine Çek Cumhuriyeti’nde yakalanarak gözaltına alınan terör örgütü PYD’nin elebaşlarından Salih Müslim için, “Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. İçişleri, Dışişleri, Adalet bakanlıklarımız konuyu yakından takip ediyor. Gün, NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür. Umarım Çekya terörle mücadelede hassasiyeti görür ve gerekli dayanışma ile bu teröristi bize iade eder. Sonuç ne olursa olsun, şu kesindir. Bundan sonra eli kanlı terör örgütlerinin elebaşları ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler. Dünyayı onlara dar etmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

İTTİFAK ELEŞTİRİLERİNE YANIT

 Yıldırım, AK Parti ile MHP’nin ortak imza ile hazırladığı ve siyasi partilerin seçimlere birlikte gitmelerinin önünü açan ittifak ile ilgili yasal düzenlemeye yönelik CHP’nin eleştirilerine yanıt verdi. Yıldırım, 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçeceklerini kaydetti.

Yıldırım, eleştirilere CHP’li bir milletvekilinin sözlerini anımsatarak yanıt verdi:

 “AK Parti olarak Yenikapı ruhuna ve 15 Temmuz ruhuna sahip çıkmaya devam ediyoruz. Cumhur ittifakı ile seçimlerde birlik ve beraberlik devam edecek. Cumhurbaşkanlığı sistemi seçimlerinde yüzde 50'den fazla oyla cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz. Bu CHP değil miydi referandumda hayır cephesini açan? Gizli, saklı ittifaklara gerek yok. Herkes nerede duracağına karar versin. Ana muhalefet partisi son iki seçimdir bunu zaten yapıyor. Siyasi partilerin birbirlerine yaklaşması kardeşliğimiz için de önemli. Daha görüşmeler başlamadan ana muhalefet çarpıtmaya sulandırmaya başladı, bu ittifak değil, koalisyondur diye.  ‘Bizim evde oyların yarısı HDP'ye yarısı CHP'ye gitti diyen partili senin partilin değil miydi?”

TORBA YASALAR

Yıldırım, Meclis’te görüşmeleri süren ve hükümetten yeni gelecek olan ekonomik düzenlemelerle ilgili olarak da şunları açıkladı:

“Meclis’te görüşülen düzenlemeler var. Gelecek yeni düzenlemeler var. İhracatımız orta vadeli planımızı aşarak 157 milyar 100 milyon seviyesinde gerçekleşti. Gelecek aylarda da ihracat artışı artarak devam ediyor. Bu tasarı yasalaştığı takdirde, vatandaşın maliyede biriken KDV'leri iade edilecek. Vatandaşın KDV alacağı kalmayacak. KDV alacağını ödemezse, 3 aydan sonra faiz işleyecek. Küçük esnafa da hasılat hesaplı KDV sistemi getireceğiz. Vatandaş KDV'sini bildirdikten 2 ay sonra ödeyecek. İhracatçılarımızın ihracat ettikleri maldan alacakları KDV miktarını genişleteceğiz. Yüklendikleri KDV ve diğer KDV'lerini de alabilecekler. Asgari ücret yılın başında da aynı, son gününde de aynı olacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.