Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Afrin Halka arz bugünün gündem özeti atama dünya sağlık örgütü

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na : Senin Hayır Dediğin Anayasayı Değiştiriyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, “CHP’nin eski Genel Başkanı diyor ki, ‘Eğer Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz’ Allah bunlara akıl fikir versin. Bu eski Genel Başkan 2007 seçimlerinde ne diyordu biliyor musun? ‘Eğer bu seçimlerde de iktidar olamazsam, Rodos adasına kadar yüzeceğim’ gitti mi? On yıl geçti yüzdüğü falan yok. Bunların işi gücü hakaret, yalan dolan” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “27 Mayıs’ı resmi bayram yapan CHP, yıllarca 27 Mayıs darbesini, Adnan Menderes’i ipe götüren o alçakça girişimi bayram diye kutlatan CHP. 16 Nisan’da bu parantezin kapanmasını istemiyorlar. 16 Nisan’da millet iradesi yeniden güç kazanacağı için ‘Hayır’ diyorlar” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Sen darbe Anayasasına ‘Hayır’ dedin. Biz de darbe Anayasasını değiştiriyoruz. Senin ‘Hayır’ dediğin Anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen ‘Hayır’ demek değil. İşte senin dediğini yapıyoruz, değiştiriyoruz. Sana yakışan ‘Evet’ demektir” şeklinde seslendi.
Başbakan Yıldırım, Aydın’da başkanlık sistemini öngören Anayasa değişikliği için “Evet” mitingi düzenledi. Merhum Adnan Menderes’i rahmetle anan Yıldırım, vatandaşların Türkiye’nin her yerinde kendisini coşkuyla kucaklandığını belirterek, “Pazar günü inşallah sandığa gidiyoruz, mührümüzü oy pusulasının beyaz tarafına ‘Evet, evet, evet’ diye basıyoruz, Pazar günü Türkiye’nin ufkunu aydınlatacağız. 16 Nisan’da Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağız. Bir kez daha altını çizerek diyorum ki biz devlet sistemi değil, rejim değil hükümet sistemini değiştiriyoruz. Devletin sistemi Cumhuriyettir. Cumhuriyet 29 Ekim 1923’te bu millet tarafından kuruldu Cumhuriyetimizi Kurtuluş Savaşı’mızla canımızla, kanımızla kurduk. Hiç kimse Türkiye’nin kurduğu cumhuriyeti değiştiremez. Hiç kimse cumhuriyete el, dil uzatamaz” diye konuştu.

“SEN NEYE ‘HAYIR’ DEDİN ARKADAŞ?”
“Atatürk’ün kurduğu CHP’ye ne demeli” diyen Başbakan Yıldırım, CHP’li vatandaşlara, “Bu değişiklik bir rejim değişikliği değildir” diye seslendi. 16 Nisan’da oylanacak Anayasa değişikliğinin, 1982 Anayasasının değiştirilmesi olduğunu öne süren Yıldırım, “Bugün Sayın Kılıçdaroğlu bir yerde konuşuyor diyor ki, ’Ben 82 Anayasasına o zaman genç bir bürokrattım hayır dedim’ ‘Hayır’ demiş ama 35 yıl geçmiş hala orada. Sen neye ‘Hayır’ dedin arkadaş? Sen darbe Anayasasına ‘Hayır’ dedin. Biz de darbe Anayasasını değiştiriyoruz. Senin ‘Hayır’ dediğin Anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen ‘Hayır’ demek değil. İşte senin dediğini yapıyoruz, değiştiriyoruz. Sana yakışan ‘Evet’ demektir” şeklinde seslendi” şeklinde konuştu.

“DEFALARCA BİZE KUMPAS KURMAYA ÇALIŞTILAR”
Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idamı ile sonra geleceklere gözdağı verilmek istendiğine dikkat çeken Başbakan Yıldırım, “Bunu 15 Temmuz’da da denediler ama bu sefer sert kayaya çarptılar. Biz AK Parti hükümetleri olarak 14 yıldır bu tehdidi alıyoruz. Defalarca bize kumpas kurmaya çalıştılar ama millet bizi seçti, millet bize yetki verdi, millet bizim adımıza ülkeyi yönetin dedi. Ancak onlar zannettiler ki öncekiler gibi silahı görünce, tankı görünce, topları görünce, tası tarağı toplayıp kaçacak. Kim kaçacak? Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, milletin adamları kaçacak. Kaçmaz, çünkü arkasında 80 milyon var. Sert kayaya çarptılar. Ölürüz yine de bu bayrağı indirtmeyiz dedik. Ölürüz, bu ezanı dindirtmeyiz dedik” açıklamasında bulundu.

“O ALÇAKÇA GİRİŞİMİ BAYRAM DİYE KUTLATAN CHP”
Artık cuntaların, çetelerin, vesayet odaklarının değil, milletin sözünün geçeceğini kaydeden Yıldırım, “CHP bundan rahatsız. Varsın rahatsız olsun ne yazar? Niye rahatsız? Çünkü CHP 27 Mayıs’ın mimarlarından. 27 Mayıs’ı alkışlayan CHP, 27 Mayıs’ı resmi bayram yapan CHP, yıllarca 27 Mayıs darbesini, Adnan Menderes’i ipe götüren o alçakça girişimi bayram diye kutlatan CHP. 16 Nisan’da bu parantezin kapanmasını istemiyorlar. 16 Nisan’da millet iradesi yeniden güç kazanacağı için ‘Hayır’ diyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“SEN KİMSİN BU MİLLETE DİL UZATIYORSUN?”
“Hayır” diyeni de, “Evet” diyeni de aynı derecede onurlu bildiklerini vurgulayan Başbakan Yıldırım, “’Evet’ diyen ne kadar bu ülkenin evladıysa, ‘Hayır’ diyen de aynı şekilde bu ülkenin evladıdır. ‘Evet’ diyeni, ‘Hayır’ diyeni birbirinden ayıranlar bu memlekete en büyük kötülüğü yapmış olur. CHP Milletvekili ne diyor? Kendini bilmez, densiz, ‘Evet diyenleri denize dökeceğiz İzmir’den’ diyor. Böyle şey olur mu kardeşim, haddini bil haddini. Sen kimsin bu millete dil uzatıyorsun? Bir başkası da çıkmış CHP’nin eski Genel Başkanı diyor ki, ‘Eğer Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz’ Allah bunlara akıl fikir versin. Bu eski Genel Başkan 2007 seçimlerinde ne diyordu biliyor musun? ‘Eğer bu seçimlerde de iktidar olamazsam, Rodos adasına kadar yüzeceğim’ gitti mi? On yıl geçti yüzdüğü falan yok. Bunların işi gücü hakaret, yalan dolan” diye konuştu.

“15 TEMMUZ’U YAŞADIKTAN SONRA BÖYLE BİR DEĞİŞİKLİĞE İHTİYAÇ VAR DEDİK”
Halktan hiçbir şeyi gizlemediklerini söyleyen Yıldırım, “16 Nisan’dan sonra oluşacak Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin de hiç gizli saklı bir şey yok. MHP ile bir araya geldik, istişare ettik, memleketin bekası için 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra böyle bir değişikliğe ihtiyaç var dedik. CHP ve HDP de bir oldular, bu sisteme ilişkin sürekli gerçeğe uymayan iddialarda bulundular. Söylediklerini hiçbiri doğru değil” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE SÜREKLİ KAZANACAK”
Başkanlık sistemi ile güçlü hükümetlerin olacağına işaret eden Başbakan Yıldırım, “Menderes, Özal, AK Parti dönemi gibi güçlü hükümet olacak. Her zaman güçlü hükümet. Güçlü hükümetler döneminde kazandıklarımızı 90’larda, 28 Şubat’larda, 2001 Krizinde, 80 Darbesinde, 71 12 Mart’ında, 60 27 Mayıs’ında kaybetmeyeceğiz. Türkiye sürekli kazanacak, ileriye gidecek. Siz kimi seçerseniz yetki onun olacak beş yıllığına. Beş yıl sonda isterseniz bir daha seçersiniz. Ama üçüncü sefer yok kardeşim, değişecek. 10 yıl. İstikrar devam edecek, hükümetler ikide bir tehdit edilmeyecek, hızı kesilmeyecek” şeklinde konuştu.

“BİRBİRLERİNDEN HABERLERİ YOK”
Yıldırım, 18 yaş tartışmaları hakkında, “CHP diyor ki, ‘Ne lüzum var, gençler siyasette olmasın’ ama bunlar şaşkın, bir yandan böyle diyor, bir yandan da daha geçen sene Meclis’e teklif veriyor. Şimdi karşı çıktığı 18 yaş için teklif veriyor. Bir CHP’li milletvekili diyor ki, ’18 yaşında seçilme olsun’ seçilme yaşını 18’e indirelim diye teklif veriyor. Birbirlerinden haberleri yok. Şimdi Genel Başkanları çıkmış buna karşı çıkıyor. Allah akıl fikir versin ne diyelim” değerlendirmesinde bulundu.

TAM GÜN EĞİTİM
Başbakan Yıldırım, önümüzdeki yıldan itibaren Aydın’da tekli eğitime geçileceğinin müjdesini “Bunu ilk defa Aydın’da başlatıyoruz. Müjdeler olsun. Aydın tam gün eğitime geçiyor. Çocuklar sabah gidecek akşam gelecek” şeklinde verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.