Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser başbakan binali yıldırım

Başbakan Yıldırım: Darbeye Karşı Yürümeyenler Şimdi Ankara’dan İstanbul’a Yürüyorlar

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz’da vatandaşların darbeye karşı sokaklara indiğini belirterek, “O gün meydanlara inmeyenler, sokaklarda yürümeyenler bu şimdi tutmuşlar Ankara’dan İstanbul’a yürüyorlar. Yürüyeceksen, darbeye karşı yürüyeceksin, darbeye karşı. Adalet sokakta bulunmaz. Adalet sokakta aranmaz. Adaletin olacağı yer mahkemelerdir” dedi.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır ziyareti sırasında Suriçi’nde bulunan Ulu Cami önünde vatandaşlara hitap etti. Terörün kökünün Diyarbakır’dan kazındığını vurgulayan Yıldırım, “Onlara asla bu topraklarda bir daha nefes aldırmayacağız, göz açtırmayacağız. Diyarbakır’ımızı Türkiye’nin geri kalmasına kalkınmada zaman kaybetmesine sebep olmalarına asla izin vermeyeceğiz. İhtiyacımız olan birliktir, beraberliktir, kardeşliktir” diye konuştu.

YÜRÜYECEKSEN DARBEYE KARŞI YÜRÜYECEKSİN”
15 Temmuz’da Diyarbakırlıların meydanlara indiğini anlatan Başbakan Yıldırım, “O gün meydanlara inmeyenler, sokaklarda yürümeyenler bu şimdi tutmuşlar Ankara’dan İstanbul’a yürüyorlar. Yürüyeceksen, darbeye karşı yürüyeceksin, darbeye karşı. Adalet sokakta bulunmaz. Adalet sokakta aranmaz. Adaletin olacağı yer mahkemelerdir. Adalet mülkün temelidir” şeklinde konuştu.

“DİYARBAKIR STADYUMU BİTMEK ÜZERE”
Diyarbakır esnafının iş konusunda taleplerinin olduğuna dikkat çeken Yıldırım, Diyarbakır’da can ve mal güvenliğinin sağlandığını bundan sonra da gelecek garantisinin sağlanacağını bildirerek, “İş için düğmeye bastık, fabrikaları yapacağız. Gençlerimiz başta olmak üzere iş ihtiyacı olan kardeşlerimize de iş bulacağız. Bundan sonraki kararımız bu. Diyarbakır’ın şu anda devam eden 165 tane projesi var. Toplam tutarı altı buçuk milyar. Diyarbakır Stadyumu bitmek üzere. 33 bin kişilik Diyarbakır’a yakışan bir stadyum yapılıyor. Çevre yolunun yarısı bitti. Yarısı da süratle yapılmaya devam ediliyor” açıklamasında bulundu.

“YIKILAN EVLERİN EN GÜZELİNİ YAPACAĞIZ”
“Kardeş kavgasını da bitirdik, milletimizle devletimizi kucaklaştırdık” diyen Yıldırım, “Bundan sonra da Diyarbakır için Türkiye için bölge için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Yıkılan evlerin en güzelini yapacağız. Yıkılan dükkanları güzel güzel yapıyoruz, yıkılan evlerin en güzeli yapılır ama yıkılan gönüllerin tamiri zordur. Asıl olan gönüller yapmaktır. Gönüller yapmaya geldik” diye konuştu.

“ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANIMIZI BURAYA MEMUR ETTİK”
Diyarbakır ile hasret gidermekten memnuniyet duyduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, “Çevre ve Şehircilik Bakanımızı buraya memur ettik. Burada her türlü işi, ihtiyacı, buranın projelerini yapacak. İyi bakın, tanıyorsunuz. Zaten memleketinden çok buraya geliyor. Diğer bir Bakanımız İçişleri Bakanımız onu da iyi bilin. Sizin kılınıza, tırnağınıza zarar gelmemesi için gece gündüz güvenlik güçlerimizle beraber çalışıyorlar, gayret ediyorlar. Aynı şekilde Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık. O da bölgede sürekli terörle mücadele çalışmalarını yakından takip ediyor. Daha iki gün önce Dağlıca’ya gitti. Oradaki Mehmetçiklerimizle, aslanlarımızla iftarda beraber oldu. Lütfi Elvan, Kalkınma Bakanı’mız fabrikaların, cazibe merkezlerinin projelerini hazırlıklarını yapıyor. Yakında da burada fabrikaların yapımına başlanacak ondan sonra iş sorunumuz daha da azalacak” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.