Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

Başbakan Yıldırım: İçtüzüğü Değiştirmenin Zamanı Geldi

Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet partilerinin içtüzüğü kullanarak Meclis’i çalıştırmadığını belirtirken, “Artık içtüzüğü değiştirmenin zamanı geldi. Muhalefete sesleniyorum; İsrail ile mutabakata varılıyor. Türkiye’de mutabakat olmayacak mı?” dedi. Meclis’in Kurban Bayramı’na kadar çalışabileceği mesajını da veren Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olacağını açıkladı. Başbakan, sağlık alanında yeni atılacak adımların da ilan edileceğini de duyurdu.

Başbakan Yıldırım AK Parti Grup toplantısında konuştu.

“İçtüzük Değişmeli”

Başbakan Binali Yıldırım, bu hafta içerisinde AK Parti Grubu’nun, muhalefet partilerine içtüzük değişikliği için destek arayacaklarını duyurdu.  Muhalefetin içtüzük kurallarını amaç dışı kullandıkları eleştirisini getirerek, Meclis çalışmalarının tıkandığını söyledi. “Artık içtüzüğün değişme zamanı geldi” diyen Başbakan şöyle dedi:

“Meclis çalışmaları hızlı değil. Muhalefet partilerinin muhalefet yapma gibi bir görevi var. Buna asla ve asla söyleyecek bir şeyimiz yok. Ama isteriz ki Meclisimiz daha etkin çalışsın. O yüzden gündemde olan içtüzük konumuz var. İçtüzükle ilgili bir şey yapmanın zamanı geldi ve geçti. Çünkü maalesef bu konuda kötü alışkanlıklar, içtüzüğün getirdiği imkanları amacı dışında kullanma aldı başını gitti. AK Parti grubu olarak içtüzük konusunda birlikte hareket etme ve içtüzüğün daha etkin hale getirilerek Meclis'in daha hızlı çalışmasını sağlayacak yeni içtüzüğün yapılması konusunda diğer partilerin desteğini bekliyoruz. Ülkelerle mutabakat yapıyoruz da kendi ülkemizde partiler neden mutabakat yapmasın? Muhalefetimizi sahada istediğiniz kadar yapın, Türkiye için ne yapabiliriz buna kafa yoralım. Bizim için, geleceğimiz için yapacağınız bir şey varsa yol gösterin. Her şey yanlış olmaz ki, her şey yanlış olsa bu yollar, bu sağlık sistemi nasıl olur? Bu gerçeği görün. Cümle alem gördü, siz hala görmemekte ısrar ediyorsunuz.”

İsrail'le Mutabakat

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail ile yapılan mutabakata değinirken, muhalefet partilerinin de eleştirilerini cevapladı.  İsrail ile Rusya arasındaki ilişkileri normale döndürdüklerini anlatan Başbakan, “Şimdi İsrail mutabakatıyla ilgili ileri geri konuşanlar var” dedi, mutabakat gerekçelerini ise şöyle açıkladı:

“Biz eğer, Gazze'de, Filistin'de perişanlık içerisinde dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize bir faydası olacaksa mutabakata varız. Bu anlaşma 3 madde içeriyor. Bir tanesi Mavi Marmara ile yaşanan 10 vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaydır. İsrail'den resmen özür dilenmesini şart koştuk. Bu gerçekleşti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına tazminat kabul edildi. Bir şart için direndiler. Filistin'e, Gazze'ye uygulanan ambargonun gevşetilmesi, insani yardımların Türkiye'nin önderliğinde gerçekleşmesi. Bu şartı da İsrail tarafından kabul edildi ve mutabakat sağlandı. Bu mutabakat kendisini Gazze'de gösterdi. Mersin'den yüklenen insani yardım Gazze'deki kardeşlerimize bayram sevinci olarak götürüldü.”

Bundan sonra gerilimlerle, kavgalarla değil, dostluklarla bölgenin kalkınmasını hedef  aldıklarını ifade eden Yıldırım, “Bu İsrail'le sınırlı kalmayacak, bölge ülkeleriyle çalışmalarımız devam edecek. Biz haklarımızdan vazgeçecek değiliz” diye konuştu.

Bayram Kazaları

Başbakan Yıldırım, Ramazan Bayramı’nda yaşanan trafik kazalarına değindi. Kusurun yollarda değil insanda olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Biz yolları yaptık. Görevimiz yolları yapmak, vatandaşımızın hayatını, güvenliğini kolaylaştırmak” dedi. “Bundan sonrası vatandaşlarımıza düşüyor” diyen Başbakan şöyle devam etti:

“Zira yolları kralı olmaz, kuralı olur diyoruz. Demek ki her şey insanla başlıyor. Eğitime daha çok yatırım yapacağız. Kazalarda insan kusur hala çok yüksek olmasına rağmen yollardan kaynaklanan kusur istatistiklere girmiyor. Yolları böldük canları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik. Her ne kadar trafikteki araç sayısı iki katın üzerine çıksa da, trafik kazalarında sayı artmasına rağmen, ölümlü kazalarda azalma devam ediyor. Bütün bunlara rağmen istediğimiz düzeyde değiliz. AB'nin hedef koyduğu sıfır ölümlü kaza bizim de hedefimizdir. Yeni eğitim yılından itibaren trafik güvenliği için seferberlik başlatıyoruz. Trafikte insan hatasının en az düzeye çekilmesi için başlatacağımız bu çalışma ölümlü kazaların azalmasına katkı sağlayacak.”

Havaalanı Doldu Taştı

Yıldırım, Atatürk Havaalanı’nda meydana gelen bombalı saldırının ardından beklenenin aksine, uçuşların arttığını söyledi. Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Saldırıdan sonra; ‘Turizm biter, Türkiye bir daha ayağa kalkamaz, mahvolduk’ diyenler bir kez daha yanıldı. Atatürk Havalimanı bayramın son günü Cumhuriyet tarihinin rekor uçak iniş ve kalkışı gerçekleşti. Bin 443 uçuş gerçekleşti. 13 yıl önce Türkiye'nin bütün hava sahasındaki uçak sayısı bin 100'dü. İşte Türkiye bu. Türkiye'yi terörle yıldırmak isteyenler Türkiye'nin gücünü görmüş oldu. Sabiha Gökçen tarihinin rekoruna ulaştı. 785 trafiğe ulaştı. Bunlar havaalanı saldırısından sonra oldu. Brüksel'de saldırı oldu, havaalanı 10 gün açılmadı. Atatürk Havaalanı saat 02.00'de her şey normale döndü.”

Kurban Bayramı Tatili De 9 Gün

Başbakan, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olacağını açıkladı. “Yollarımız, havaalanlarımız bayram boyunca doldu taştı” diyen Başbakan Binali Yıldırım, “Bayram tatili uzatıldı ve iç turizm gelişti, dış turizmdeki eksiğimizi böylece kapatmış olduk. İnsanlar sahillerde, çadırlarda vaktini geçirme durumunda kaldı. Aynı şey Kurban Bayramı'nda da olacak. Kurban Bayramı'nda bir uzun tatil daha yapacaksınız” dedi.

Sağlık Sisteminde Çalışmalar

Her hafta grup toplantısında bir alan ile ilgili açıklamalar yapacağını açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, bu hafta sağlık ile ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti iktidarlarının sağlık alanında dev yatırımlar yaptığını belirtirken yeni bir projeye daha imza atacaklarını açıkladı. 16 büyükşehir de “sağlık şehirleri” açacaklarını duyuran Yıldırım şöyle dedi:

“Sağlıkta Türk modeli dünyaya örnek oldu. AK Parti iktidarında vatandaşla ilişkilerin en çok geliştiği alanlardan biri sağlık. Vatandaş hastaneye, doktora kavuştu, istediği tedaviyi gördü. 810 tane yeni hastane ve ek bina yaptık. Bin 775'i ilk basamak sağlık kuruluşu olmak üzere 2 bin 585 sağlık tesisini hizmete aldık.Şimdi sağlıkta yeni bir değişim yapıyor, sağlık şehirleri kuruyoruz. İçinde hastaneler olan şehirler gibi. Oteller ile adeta bir kasabayı andırıyor. Şu anda 16 büyükşehir inşaatı devam ediyor. 30 ilimizi kapsayacak çalışmalar tamamlandığında 35 bin yatak kapasitesi sağlayacağız.2002 yılında yüzde 6 olan nitelikli yatak oranımızı yüzde 50'nin üzerine çıkardık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, katıldığı NATO zirvesinde verdiği mesajları da anlatan Başbakan şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Varşova'da yapılan NATO zirvesine katıldı, 3 mesaj verdi. Biri Suriye meselesinin çözümsüz kalması dünya barışı için en büyük tehdittir. DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerine zemin oluşturmakta. Anamuhalefet partisi bizi soru yağmuruna tutuyor. Tek bir cevap veriyorum 2013'te DAEŞ'e ve PKK'ya karşı Meclis'te karar alınırken CHP niye hayır oyu verdi onun hesabını versin önce. Yağma yok. Her şey kayıtlarda. Dünyanın DAEŞ örgütünden haberi yokken Türkiye El Kaide'den sonra dünyanın başının belası yeni bir örgütün doğduğunu tüm dünyaya duyurdu.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.