Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana meb KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko TOGG Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Uzaktan Eğitim AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz

Başbakan Yıldırım: İki Ülkenin Dışişleri Bakanları Bu Konuya Bir Açıklık Getirecekler

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesinin ardından, “Bundan sonraki programlar için daha farklı bir yol izleyeceğiz. Önümüzdeki hafta içerisinde iki ülkenin dışişleri bakanları bir araya gelecekler, bu konuya da bir açıklık getirecekler” dedi.

Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. Yıldırım söz konusu görüşmeye ilişkin, “Son günlerde Almanya’da halk oylamasına yönelik yapılacak vatandaşlarla buluşmalara kısıtlama getirilmesi, iptal edilmesi konusunu Sayın Merkel ile konuştum. Bundan sonraki programlar için daha farklı bir yol izleyeceğiz. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde iki ülkenin dışişleri bakanları bir araya gelecekler bu konuya da bir açıklık getirecekler” dedi.
Deniz Baykal’ın Almanya programlarını iptal etmesini, “Onun kararı. Tabii ki belirsizlik olunca sayın Baykal ne sebeple iptal etti bilmiyorum ama orada tatsız bir durumla karşılaşmaması için böyle bir karar almış olabilir. Türkiye’ye karşı böyle bir tutum ortaya konmasına tepki olarak da bu kararı almış olabilir. Eğer böyleyse Sayın Baykal’a teşekkür ederiz” şeklinde değerlendirdi.
Kendisinin Almanya’ya gitme programı olmadığını belirten Yıldırım, “Başka arkadaşlarımızı gönderebiliriz” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.