Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ato akbank vodafone suriye google gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Başbakan Yıldırım: İkiz Kuleler İndirilirken Kanıt Mı Sordunuz?

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz askeri darbe girişimini gerçekleştirdiği iddia edilen Fethullah Gülen’in iade dosyasının Amerika Birleşik devletlerine gönderildiğini açıkladı. Fethullah Gülen’den “terör örgütünün başı” diye bahseden Yıldırım, “Ey FETÖ'nün hainleri, siz bizi ne sandınız ? Biz ölümü, içinde öldürmüş insanlarız. Tanklarınızdan mı korkacağız. Tankların gücü halkın gücünü yenememiştir” dedi. Yıldırım ABD'ye, "İkiz kuleler indirilirken kanıt mı sordunuz?" diye sordu.

Başbakan Yıldırım 15 Temmuz Askeri Darbe girişimin ardından AK parti Grup toplantısında konuştu. Konuşmasına dualarla başlayan Başbakan, Fethullah Gülen’in iadesi için delil isteyen ABD yetkililerine, “ikiz kulelere yapılan saldırıyı” hatırlatarak çağrı yaptı.

"İKİZ KULELER İNDİRİLİRKEN KANIT MI SORDUNUZ?"

Yıldırım, “ABD'li dostlarıma sormak istiyorum 11 Eylül'de İkiz Kuleler indirilirken teröristleri isterken, kanıt mı sordunuz, Bin Ladin için kanıt aramazken, FETÖ için kanıtlar ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu terörist başını korumaktan vazgeçin. Size faydası yok, İslamiyet'e faydası yok. Hiç kimse kusura bakmasın, bu paralel terör örgütü artık hiçbir ülke için elverişli bir maşa değil” ifadelerini kullandı.

"TANKIN GÜCÜ HALKIN GÜCÜNÜ YENEMEMİŞTİR"

Konuşmasının tamamını 15 Temmuz Askeri Darbe girişimine ayıran Yıldırım, Fethullah Gülen’e meydan okudu. 15 Temmuz’un ortaya halkın iradesini koyduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu: 

“Bu milleti dünya hayranlıkla izledi Eğer bu kürsüden sizlere hitap edebiliyorsam sizler burada toplanabiliyorsanız bu aziz şehitlerimiz ve yaralıların sayesindedir. Meclis dimdik ayakta duruyorsa bu sokağa çıkan aziz milletin sayesindedir. Bu milleti dünya hayranlıkla izledi. Bir kez daha söylüyorum böyle cesur bir milletin evladı olmaktan guru duyuyorum. Dün korkmadık yarın da korkmayacağız.”

15 Temmuz’da hedeflerine ulaşamadıklarını belirten Yıldırım, “Kendilerine çok güvendiler birkaç saat içinde işi bitirip ülkeyi ele geçireceklerdi. Silahlarıyla bu aziz milleti sindireceklerini sandılar” ifadelerini kullandı.

AYAKTA ALKIŞLAYARAK DİNLEDİLER

Başbakan Binali Yıldırı, darbe girişimi gecesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrını anlatırken AK Parti Grubu Başbakanı ayakta alkışlayarak dinledi. Yıldırım şöyle konuştu:

“Bir hesap hatası yaptılar öncelikle karşılarına bu yola beyaz kefenle çıkmış bir dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hesap edemediler. O gelecek olanlardan korkmadı, uçaklardan, yaklaşan tanklardan korkmadı ‘kefenimi giydim geliyorum’ dedi. Halkıyla kucaklaştı. Karşılarında zoru görünce sinecek saklanacak bir Başbakan'da yoktu. Ey FETÖ'nün hainleri siz bizi korkar siner mi sandınız? Bizim Allah'a bir can borcumuz var. Bizi ölümü içinde öldürmüş insanlarız. Dün korkmadık yarın da korkmayacağız.”

MUHALEFET LİDERLERİNE TEŞEKKÜR

Başbakan, darbe girişimi sırasında ve sonrasında muhalefet partileri CHP ve MHP’nın tavrına bir kez daha teşekkür etti. Medyayı ve vatandaşı da unutmayan Başbakan şöyle devam etti:

“Dayanışma içinde olmanın, beraber olmanın ne kadar önem gösterdiğini bütün milletimiz biliyor. Millet konu olunca, milli irade konu olunca, devletimizin bekaasını konu olunca nasıl kenetlendiğimizi bütün dünya gördü. Milletimizin görmek istediği tablo budur. Bugün beraber olmanın dayanışma içinde olmanın ne kadar önemli olduğunu bütün milletimiz görüyor. Devletimizin bekası söz konusu olunca nasıl kenetlendiğimizi bütün dünya gördü. Milletin görmek istediği tablo budur. İnşallah bundan böyle başta terör olmak üzere siyaset üstü konularda birlikte hareket etmek için kapılarımızı sonuna kadar açık tutacağız. Medya kuruluşlarımız bu süreçte çok güzel bir sınav verdi. Aynı sağduyulu davranışı bundan sonra da devam ettireceklerine inanıyorum. Partilerimiz keza çok güzel duruş sergiledi. STÖ'ler iş dünyamız güzel bir imtihan verdi.”

DOSYALARIN İADESİ

Yıldırım, 15 Temmuz Askeri Darbe girişiminin sorumlusu olarak gösterilen Fethullah Gülen’in iadesi ile ilgili dosyanın Amerika’ya gönderildiğini belirtti. Yıldırım Gülen’e çok sert sözlerle seslendi:

“İnsan görünümlü caniler sadık görünümlü hainler sinsice plan yapıp bu milleti arkasından hançerlemek istediler.15 Temmuz gecesi işte bu büyük ihanetlerden birinin emri verildi. İstisnasın her darbe kötüdür cinayettir ihanettir. Ancak siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi 15 Temmuzdaki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Hiçbir darbe kökü dışarıda hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe halkına karşı silah çekmemiştir havadan halkını bombalamamıştır tanklarla insanını ezmemiştir TBMM'ye bomba yağdırmamıştır.Bunların hiçbir kutsalı yok. Bunlar hiçbir durakta beklemezler. Bu darbeyi kimin yaptığıyla ilgili en ufak bir tereddüt yoktur. Bu örgütün 80'lerden itibaren TSK içinde yapılanma başlattığını biliyoruz. Diğer kurumlarda olduğu gibi TSK içinde önemli bir konuma geldiğini biliyoruz.Terörist başının iadesi için 4 dosyayı ABD'ye gönderdik. İstedikleri kanıtların daha fazlasını önlerine koyacağız. Kanıt sunun diyorlar, görünen köy kılavuz ister mi? İstemedikleri kadar kanıtı önlerine koyacağız.”

HALKA ÇAĞRI

Başbakan Yıldırım, darbe sonrası halka şu çağrıyı da yaptı:

“Darbe sonrası vatandaşlarımdan istediğim önemli bir şey var. Provokasyonlara dikkat edin. Milletimiz sokaklarda. Demokrasi nöbetleri tutuyoruz. Bütün vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bir olacağız, beraber hareket edeceğiz.”

İDAM CEZASI

Yıldırım, darbeyi gerçekleştirenlerin, gereken en ağır cezaları alacaklarını belirtirken, mevcut yasaların yetmemesi halinde gerekli yeni düzenlemelerin yapılacağını söylerken, idam cezasının yeniden gündeme geleceği mesajını da verdi.  Yıldırım, “Darbecilerin yargılanması ve cezalandırılması konusundan vatandaşlarım rahat olsun. Mevcut en ağır ceza verilecektir. Mevcut yetmiyorsa, gerekli olan düzenlemeyi yapmaktan imtina etmeyeceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.