Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

Başbakan Yıldırım Irak'a Gidiyor

Başbakan Binali Yıldırım, 7-8 Ocak tarihlerinde Bağdat’ı ve Erbil’i ziyaret edecek. Yıldırım, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ayrı ayrı görüşecek.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yıldırım, 7-8 Ocak 2017 tarihlerinde bir Irak ziyareti gerçekleştirecek. Bağdat’a ve Erbil’e gidecek olan Yıldırım ve Irak Başbakanı Haydar Abadi Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin üçüncü toplantısına başkanlık edecek.
Irak Cumhurbaşkanı Masum ve Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi’yle görüşmesi öngörülen Yıldırım, parti yetkilileri, Irak’ta önde gelen bazı siyasi yetkililer, kanaat önderleri ve Iraklı Türkmenlerin temsilcileriyle de bir araya gelecek.
Bölgenin istikrar, refah ve güvenliğin kalıcı şekilde tesis edilmesine yönelik atılabilecek adımların ele alınacağı temaslarda PKK, IŞİD ve FETÖ’yle mücadelede işbirliğinin güçlendirilmesi üzerinde durulacak. Öte yandan, ziyaret vesilesiyle Türkiye ve Irak halklarının ortak yararları doğrultusunda ekonomi, enerji ve ulaştırma alanlarında işbirliğinin daha üst seviyelere taşınması imkanları da araştırılacaktır.
Bağdat temaslarının ardından Erbil’e geçecek olan Başbakan Yıldırım, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani’yle de görüşecek. Bu görüşmelerde terörle mücadele ve ekonomik konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.