Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer çin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi

Başbakan Yıldırım: Keşke, Masum Çocukların Öldürülmesine Engel Olabilsek

Başbakan Binali Yıldırım, “Keşke biz büyükler de sizin gibi bir araya gelsek, aynı kardeşliği, aynı sevgiyi sağlayabilsek. Keşke, masum çocukların öldürülmesine engel olabilsek” dedi.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 26 ülkeden Türkiye’ye gelen çocukları kabul etti. Başbakan Yıldırım, “Keşke biz büyükler de sizin gibi bir araya gelsek, aynı kardeşliği, aynı sevgiyi sağlayabilsek. Keşke, masum çocukların öldürülmesine engel olabilsek” dedi. “Cumhuriyetimizin kurucusu ve 23 Nisan gününü çocuklara bayram olarak bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnetimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” diyen Yıldırım, şöyle konuştu:
“Hayatınızın en güzel hatırasının bugünkü gibi olmasını diliyorum. Çocuklar bizi, bugünü, Türkiye’yi, Türkiye’deki kardeşlerinizi aman unutmayın. Sürekli hatırlayın, birbirinizle mesajlaşın, yazışın, arkadaşlığını geliştirin. Sizin geliştireceğiniz dostluklar, gelecekte size emanet edilecek bu dünyayı daha huzurlu, daha barış içinde yaşanan, güzel bir dünya haline getirecek. Buradaki kardeşleriniz, sizi hiç ama hiç unutmayacaklar. Biz de sizi unutmayacağız. 23 Nisan günü, bizim gözümüzde dünyanın bütün çocuklarının sevgi günüdür, mutluluk günüdür, barış günüdür. Dünyanın bütün çocuklarının bayramını kutluyorum. Dünyadaki bütün çocukların anne, baba ve kardeşlerine buradan gönül dolusu selamlar, mutluluklar gönderiyorum.
23 Nisan aynı zamanda, 97 yıllık şerefli bir geçmişi olan Türkiye Büyük Millet Meclis’imizin de açıldığı gündür. Aynı zamanda bugün istiklal ve egemenlik günüdür. Her çocuk kalbinin, ruhunun en büyük arzusu özgürlüktür. Bugün burada sizin şahsınızda dünyanın bütün çocukları için başarılı, huzurlu, aydınlık bir gelecek diliyorum.
-“NEREDE GÖZÜ YAŞLI BİR YAVRUMUZ VARSA O GÖZYAŞLARINA MENDİL OLMAK İSTİYORUZ”-
Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak dünyanın bütün çocuklarının sevgisini yüreğimizde hissediyoruz. Dünyanın neresinde gözü yaşlı bir yavrumuz varsa o gözyaşlarına mendil olmak istiyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere, milyonlarca yavrumuza şefkat ve sevgi elimizi eksik etmiyoruz. Herkes için adalet, barış, mutluluk istiyoruz. Biz istiyoruz ki, dünyanın hiçbir tarafında hiçbir çocuğa haksızlık yapılmasın, geleceği karartılmasın, çocuklar ağlamasın, anne-babalar üzülmesin.
Bizler büyük mücadeleler sonucunda elde ettiğimiz barışı, bağımsızlığı 23 Nisan’da bütün çocuklara armağan ettik. Dünyanın bütün çocuklarının bir araya gelip kutladığı bu bayram, sizlere, geleceğimiz olan çocuklarımıza verdiğimiz değeri ve sizlere duyduğumuz güveni gösteriyor. Sizler ait olduğu ülkenin bugünü, geleceği ve tek ümidisiniz.
-“BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE BİR DÜNYANIN KURULMASI İNŞALLAH SİZLERİN ESERİ OLACAK”-
Dünyayı yarınlara barış içinde, kardeşlik içinde, sizler taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla ülkenizin gelecek hedeflerine ulaşmada belirleyici bir yeriniz olacak. İnanıyorum ki insanlığın en büyük isteği olan barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması inşallah sizlerin eseri olacak. Hepimizin rengi, adeta gökkuşağının rengi gibi farklı farklıdır. Aslında hepimiz büyük bir insanlık ailesinin mensuplarıyız. Dünyamız hepimize yetecek kadar büyük ve geniş. Bize düşen mutlulukları paylaşmak ve çoğaltmak, sizin gözlerinizdeki ışık, bütün insanlığa aradığı mutluluğu getirecek. Adalet olursa paylaşma olursa dayanışma olursa dünya cennet olur. Hayat boyu insani sıcaklığı ve güzellikleri, sevgiyi, merhameti çoğaltmaya devam edin. İnşallah yıllar sonra sizler yine bu güzel ülkede bir araya gelirsiniz ve bu hatıraları bir kez daha yaşarsınız.”
Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.