Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hadise elazığ Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak malatya palandöken doğalgaz Covid 19 CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY tunceli

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu 16 Nisan Öncesinde Kalmış

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliğine yönelik eleştirilerine yanıt verirken, “Milli egemenlik  kayıtsız şartsız milletindir. Cumhurbaşkanını seçen millettir. Sayın Genel Başkan, hala 16 Nisan öncesinde kaldı.  16 Nisan oldu, halk oylaması oldu, millet yeni sistem değişikliğini kabul etti” dedi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97’nci Kuruluş Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel gündemle toplanan Meclis Genel Kurulu’nda, AK Parti Grubu adına konuştu. 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi yaşananlara dikkat çeken Yıldırım, şunları kaydetti:
“Bu darbenin önlenmesinde şüphesiz en büyük katkı yüce Türk Milleti’nindir. Milletin kararlılığı ve cesareti darbecilere darbe indirmiştir. Yüksek ve hızlı bir değişim sürecinde, birlik ve beraberlik içinde, ülkemizin ve milletimizin beklentisi doğrultusunda demokrasimizi daha da geliştireceğiz. Bu konuda iktidarıyla muhalefetiyle hepimize, bu çatı altında görev yapan hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Hepimiz işimizi daha iyi yapmaya ve daha sorumlu davranmaya mecburuz.

Toplumsal sorunlar değişerek halkın gündeminde her zaman yer alır. Bilim, akıl ve uzlaşmayla sorunların çözüm yeri milletin evidir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Bunun gereğini yerine getirmek de bütün bu Meclis’te yer alan hepimizin görevidir. Bu Meclis Gazi Meclis’tir, bu Meclis aynı zamanda kahraman bir Meclis’tir. Böyle bir Meclis’in üyesi olarak bu millete hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğüdür. Bu anlayışla Türkiye’nin çocuklarına daha güvenli, demokrasisi daha gelişmiş, hukuk düzeni sağlam temeller üzerine oturmuş bir ülke devretmek için çalışıyoruz. Bu yolda önemli mesafeler aldık, almaya devam ediyoruz.”

Başbakan Yıldırım, resmi olmayan referandum sonuçlarına ilişkin ise, “En son gerçekleştirilen anayasa  değişikliği Meclis tarafından görüşülmüş ve nihayet halk oylaması ile millete götürülmüştür. Millet kararını vermiş ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin önümüzdeki seçimlerden itibaren devreye girmesi kararlaştırılmıştır. Bu sistemle beraber artık sürekli istikrar ve güçlü iktidar dönemi başlamış, milletin doğrudan yetkilendirdiği bir yürütme tesis edilmiştir. Aynı zamanda yeni değişiklikle birlikte yüce Meclis daha da güçlenmiş ve asli işleri yasama, denetleme konusundaki görevleri artarak devam edecektir” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, şöyle dedi:
“Böyle bir tartışmanın içerisinde olmayı arzu etmezdik. Dilimizde tüy bitti kampanya boyunca, böyle bir şey olmadığını anlattık. Bu Meclis iki sefer fesih edildi.  1960 ve 1980’de. 15 Temmuz’da feshetmeye çalıştılar ama derslerin aldılar çünkü milli irade onlara geçit vermedi. Sayın Genel Başkan, hala 16 Nisan öncesinde kaldınız. 16 Nisan oldu, halk oymaması oldu, millet yeni sistem değişikliğini kabul etti.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.