Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

Başbakan Yıldırım, “Köklerimizi, Geçmişimizi Daima Yaşatacağız"

Başbakan Binali Yıldırım, “Köklerimizi, geçmişimizi daima yaşatacağız, yaşatacağız ki geçmişimizi en güzel şekilde inşa edelim. Millet şuuru, kültür değerlerimiz, inançlarımız, bizi biz yapan özelliklerimizi kaybettiğimiz zaman gelecekle ilgili çok büyük tehlike ile karşı karşıya kalmamız mukadder olur, kaçınılmazı olur. Bu özelliğimizin hala dipdiri olduğunu 15 Temmuz gecesi gördük, yaşadık, şahit olduk” dedi.

Başbakan Yıldırım, Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan İnsan Hazineleri “Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri” Ödül Törenine katıldı. Ödülün sanatçılara, geçmiş mirası geleceğe taşıyan üstadlara verilen değerin bir nişanesi olduğunu belirten Yıldırım, Mevlana’nın “Adam odur ki dünyada bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser” sözüne atıfta bulunarak, şunları kaydetti:
“İşte biz AK Parti iktidarı olarak son 14 sene bu prensiple hareket ediyoruz. Hem maddi kalkınma hem manevi kalkınma konusunda geleneklerimizi koruyarak geleceğimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onların geçmişimizi en doğru en iyi şekilde öğrenerek bu uğurda hayatlarını hasretmiş ve çok büyük emeklerle ortaya koymuş oldukları eserleri bilerek geleceğe hazırlamaları, ülkemizin milletimizin değerlerinden kopmadan medeniyet yürüyüşüne sürdürmemiz elbette ki millet olarak, millet şuuruyla hem istikbalimizin hem de 2023 hem de 2035 ve 2053 hedeflerimizin gerçekleşmesi için vazgeçilmez en önemli varlığımız, kaynağımızdır. Biz millet olarak kökümüz mazide olan atileriz.”
 
BİZİ BİZ YAPAN ÖZELLİKLERİMİZİ KAYBETTİĞİMİZ ZAMAN..... 
15 Temmuz darbe girişimini anımsatan Yıldırım, “Köklerimizi, geçmişimizi daima yaşatacağız, yaşatacağız ki geçmişimizi en güzel şekilde inşa edelim. Millet şuuru, kültür değerlerimiz, inançlarımız, bizi biz yapan özelliklerimizi kaybettiğimiz zaman gelecekle ilgili çok büyük tehlike ile karşı karşıya kalmamız mukadder olur, kaçınılmazı olur. Bu özelliğimizin hala dipdiri olduğunu 15 Temmuz gecesi gördük, yaşadık, şahit olduk” dedi. Milletin silaha, topa, tanka karşı göğsünü siper ederek alçakça bir darbe girişiminde bulunan terör güruhuna gerekli dersi verdiğini, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini sağlamayı başardığını ifade eden Yıldırım, “Bu vesileyle ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için halkımızın refahı ve güvenliği için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Bu önemli etkinliğin başlatarak, yaşayan insan hazineleri fikrini bir geleneğe dönüştürerek her yıl bir ömrünü vakfeden bu insanlarımızı gençlerimize, milletimize tanıtma yönünde ortaya koyduğu gayretten dolayı sayın bakanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.