Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

Başbakan Yıldırım Malta ve Almanya’ya Gidiyor

Başbakan Binali Yıldırım, Malta Başbakanı Joseph Muscat’ın daveti üzerine yarın Malta’ya resmi ziyarette bulunacak, ardından Münih Güvenlik Konferansına katılmak üzere 18-19 Şubat tarihlerinde Almanya’da olacak.

Başbakanlıktan edinilen bilgiye göre Başbakan Yıldırım, Türkiye ile Malta arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. Yıldönümünde Malta Başbakanı Joseph Muscat’ın davetine icabetle, Malta’ya yarın resmi ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Türkiye’den Malta’ya Başbakan düzeyinde ilk ziyaret olacak.

Yıldırım, Başbakan Muscat’la yapacağı görüşmelerin yanı sıra, Malta Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilecek. Ziyaret çerçevesinde Türk ve Malta iş çevrelerinin bir araya geleceği İş Forumu toplantısı yapılacak. Görüşmelerde ikili siyasi, ekonomik, kültürel işbirliği alanlarının, terörizmle mücadele, düzensiz göç sorunu konularının, Malta’nın AB Dönem Başkanlığı ışığında Türkiye-AB ilişkilerinin ve Avrupa Birliği’yle ilgili hususların, ayrıca diğer güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması öngörülüyor.
Başbakan Yıldırım’ın, Valetta’daki Türk şehitliğini de ziyaret ederek, şehitliğe çelenk bırakması ve ziyaretçi defterini imzalaması bekleniyor.

Ayrıca, Başbakan Yıldırım’ın Malta programının ardından Münih Güvenlik Konferansına katılmak üzere 18-19 Şubat tarihlerinde Almanya’yı ziyaret edecek, Konferans katılımcısı üst düzey heyetlerle çeşitli ikili temasların yanı sıra, Almanya’daki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.