Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN palandöken Hadise bugünün gündemi terör Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ömer fethi gürer elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya

Başbakan Yıldırım: ‘’Ölümlerden Daha Büyük Ölüm Var’’

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz askeri darbe girişimi sorumlusu Fetullah Gülen ve Fetullah Gülen Terör Örgütü mensupları için, “İdamdan daha beter ölüm var. Onlar için ölümlerden daha büyük ölüm var. İhanet duygusu ile değil adalet duygusu ile hareket edeceğiz. Hesap verecek, yargılanacaklar” dedi.

Başbakan Yıldırım TBMM’de AK Parti Grup toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım konuşmasına dün Diyarbakır’da gerçekleşen bombalı saldırıda şehit olan polisler ve hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek başladı. Can alan, kan döken terör örgütlerini lanetleyen Yıldırım, “Dün Diyarbakır'da  görevini yapan polis kardeşlerimize bomba yüklü kamyonla saldırdılar. Saldırıda polislerimiz şehit oldu, sivil vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Başsağlığı diliyorum” dedi.

"Kürt Vatandaşların PKK Sorunu Var"

Başbakan Yıldırım, PKK’nın bölge için, “Bölge halkının sorunları, bizim sorunlarımız” açıklamalarını anımsatarak şöyle dedi:

“Eli kanlı PKK ve onun uzantıları kan dökmeden geri durmadı. PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok, olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu sorunu ortadan kaldırmak, bu eli kanlı terör örgütünü aramızdan uzaklaştırmak. Aracıya, tefeciye, kanlı örgütlere ihtiyaç yok, bunlar ne yerli, ne milli. Bunların Türkiye Cumhuriyeti’ni kalkındırmak gibi bir derdi yok. Bunların üst aklı dışarıda. Aynen FETÖ terör örgütü gibi. Bunlar yukarıda çatı gibi birleşiyor. Buradaki oyunun adını doğru koymamız lazım. Burada Türkiye’nin  geleceği, kardeşliği, toprak bütünlüğü, üniter devlet yapımız, tek bayrak, tek devlet, tek vatan prensipleri yok. Ne var, İran'dan, Suriye'den, Türkiye'den toprak kopararak bölgede istikrarsızlığı sağlamak.”

"15 Temmuz’dan Önce Ve Sonra Plan Yaptılar"

Terör örgütlerinin Türkiye planlarının tutmadığını bir kez daha dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, darbe taraftarlarının ekranlarda ahkam kestiğini öne sürdü. Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz'dan önce, gerek sonra bu terör örgütleri bir araya gelip plan yaptılar. 15 Temmuz oldu, öncesi her şeyi mükemmel şekilde yaptıklarını sanarak Cumhurbaşkanımız için plan yaptılar. Plan Recep Tayyip Erdoğan'ı halletmek, milleti birbirine düşürmekti. Ama planları tutmadı. Bu millet izin vermedi. 15 Temmuz gecesi, onların hesabının üzerinde bir hesap olduğunu hesap edemediler. 15 Temmuz, milletle onların seçtiği hükümetin ne kadar beraber olduğunu, ne kadar kenetlendiğini bir kez daha dünyaya gösterdi. Başladılar, darbeyi kınama yerine, darbecilerin nerede hata yaptıklarını anlatmaya başladılar. Sonunda da bir dahaki sefer darbede başarısız olmamak için '10 altın kural' açıkladılar. 10 değil, 100 bin kuralınız olsa da millet var karşınızda.”

"Ölümlerden Daha Büyük Ölüm Var"

15 Temmuz askeri darbe girişiminde bulunan Fethullah Gülen Terör Örgütü’nün adalet önünde hesap vereceğini belirten Yıldırım, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye gelerek hesap vereceğini bir kez daha vurguladı. FETÖ’cü terer örgütünü yargılarken intikam duygusu ile hareket etmeyeceklerini belirten Başbakan, Türk adaletinin hesap soracağını, kimsenin yaptığının yanına kalmayacağını ifade etti.

Salonda bulunan partililerin, “İdam isteriz” sloganlarına karşılık Yıldırım, “İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için” diye konuştu.

PKK Terör Örgütü

Aynı hesabı PKK terör örgütünün de vereceğini ifade eden Binali Yıldırım, “PKK terör örgütü başındaki baronlar bu kanın hesabını verecekler. Türkiye düşmanlarının kurdukları her türlü tezgah bozulacak. Kiralık ruhlar, katiller en ağır şekilde adalette hesabını vermeye başladılar” dedi.

Ekonomik Gelişmeler

Başbakan Binali Yıldırım, ekonomi ile ilgili gelişmeleri değerlendirirken, şehit ve gaziler için hazırlanan projelerden bahsetti. Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ekonomik göstergelerimiz 15 Temmuz öncesinden daha iyi durumda. Merkez Bankamız, asla bir kuruş piyasaya verme ihtiyacında duymadı. Merkez Bankası rezervleri 120 milyardan, 126 milyar dolara çıktı. Türkiye'de darbe olacak, ekonomide istikrar bozulacak, Türkiye'den paralar çıkacak diyorlardı ya, hepsi koca yalan. Dün Türkiye'ye giren para miktarı çıkandan 1 milyar dolar daha fazla. Yatırım yapılacak ülke hala Türkiye. Ekonomi canlandırmak için teşvik primleri hazırladık. Çek sistemindeki düzenlemeler, işadamlarına hususi pasaport verilmesi, şirket kuruluş-tasfiye işlemlerinin basitleştirilmesi, damga vergisi gibi maliyetlerinin kaldırılması. BES yasalaştı, buna göre, artık vatandaş geleceğe yatırım yapacak ve tasarruflarımızı artıracağız. 10 yıl içinde vatandaş devletin de katkısıyla 90 milyar liralık bir tasarruf sağlayacak.Paraya erişimi kolaylaştırmak, yatırımları artırmak için Kalkınma Bankası ve Eximbank'ın sermayesini güçlendiriyoruz. Taşınır malların teminatı mümkün olacak.”

17-25 Aralık’tan Sonra Yaşananlar

Binali Yıldırım, 17-25 Aralık sürecini anımsatırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu mücadelede yalnız kaldığını ifade etti. Başbakan Yıldırım şöyle dedi:

“17 Aralıkla birlikte dile getiren ve bu tehlikeye dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan. O günlerde, bu mücadelenin büyüklüğünü ne yazık ki birçok kurum, birçok insan anlayamadı. 15 Temmuz'da ne olduklarını millet gördü. Bu terör örgütü en büyük tahribatı ortak değerlerimizi, kutsallarımızı yok ettiler. 17 Aralık'tan sonra mazeret yok. Gün ışığı gibi emelleri ortaya çıktı. Mücadelemizi amansız şekilde devam ettireceğiz, yaşla kurunun birlikte yanmasına izin vermeyeceğiz. Suçlu ile suçsuzu ayırt edeceğiz. İşin kolay olmadığını herkes bilmeli. Sistem kapalı, içeride ne dönüyor anlamak kolay değil. Hiç tahmin etmediğiniz insanlar terör örgütünün abisi, ablası, imamı olarak çıkıyor. Kuvvet komutanlarını, Genelkurmay Başkanı'nı derdest edenler her zaman beraber olduğu özel kalemi. İşimizin zor olduğunu bilmenizi istiyoruz.”

Eski Abd Elçisi Jeffrey'in Açıklamaları

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin eski Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey'in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerini anımsatarak şöyle dedi:
“ABD'nin önceki büyükelçilerinden bir tanesi 15 Temmuz darbe girişimi hakkında önemli ifşaatlarda bulunuyor. 'Erdoğan, Avrupa'da, ABD'de sevilmiyor' diyor. Başkalarının söyleyemediğini açıkça söylediği için takdir ettim adamı. Ülke isimleri vererek, diyor ki, 'Şu şu ülkeler bizim önümüzde eğiliyorlar, fakat bu Tayyip Erdoğan hiç bizi sallamıyor. Üstelik ne yanlış yaptıysak yüzümüze söylüyor.' Adamlara bak, bunlara yağcılık, yaltaklık yapacaksın o zaman makbul adam olacaksın. Yanlışlarını söyleyeceksin diktatör olacaksın öyle mi? Hadi oradan, hadi. Bu millet esaret altına girmeyen tek ulustur. Kimseyi de sömürmeyen tek millet vardır, Türk milletidir.”

367 Krizi

Başbakan Yıldırım, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesinde yaşanan “367” krizi ve AK Parti’ye açılan kapatma davasına vurgu yaptı ve şöyle dedi:
“Cumhurbaşkanı seçeceğiz bir buluş çıkartılar bizim memlekette buna tilki fıstığı derler. Hiç olmayan bir şey dünyada eşi benzeri görülmemiş bir iş. ‘AK Parti geldi kural değişti’ ne oalcak? 367 diye bişe icat ettiler. Öyle mi kardeşim ben sana 367'yi gösteririm. Vatandaş ne yaptı gereğini düşündü. O zaman dedi kendim yapacağım yaptı işi bitirdi tartışma bitti.” 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.