Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener vakıfbank ihracat gündem özel vodafone

Başbakan Yıldırım: Siyaset Yapmaları Engellenmek İstenen Kadrolar, Şimdi İktidarda

Başbakan Binali Yıldırım, 28 Şubat sürecine ilişkin, “Bin yıl süreceği söylenen darbeleri, milletten güç alarak tarihin çöplüğüne attık. Siyaset yapmaları engellenmek istenen kadrolar, şimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor” dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “28 Şubat Darbesi: İnsan Haklarına Balans Ayarı” etkinliğinde konuştu. Yıldırım, konuşmasına 7. ölüm yıl dönümü nedeniyle eski başbakan Necmettin Erbakan’ı anarak başladı.

“ONUN HAYALİNİ AK PARTİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

Yıldırım, Erbakan’ın siyasette müstesna bir yeri olduğunu belirterek, “O inançların, hayat tarzının ağır bir baskı altında olduğu dönemlerde siyaset yaptı. Erbakan Hoca, milletin değerlerini esas alan farklı bir siyasi anlayışla yola çıktığında çok ağır eleştirilere maruz kaldı. O, sabırla metanetle yürüyüşünü ve duruşunu bozmadan derdini, davasını ömür boyunca anlattı. Derdi, davası; maddi, manevi kalkınmış büyük Türkiye’ydi. Hamdolsun ki onun hayalini bugün Türkiye gerçekleştirdi, AK Parti gerçekleştirdi. Erbakan Hoca vakur ve kararlı duruşuyla her zaman özgürlüklerin kapısını araladı, çatışmayı, gerilimi değil emeği alın terini, sevgiyi esas aldı” diye konuştu.

“ERBAKAN HOCA ‘28 ŞUBAT GÜNLERDEN BİR GÜNDÜR’ DEDİ”

Erbakan’ın daima milletten yana olduğunu ve milletin hukukunu savunduğunu belirten Yıldırım, “Bunu yaparken devleti de itibarsızlaştırmadı. İncindi ancak kimseyi incitmedi, daima büyük düşündü. Darbeciler yaptıkları darbenin bin yıl devam edeceğini söylediklerinde, büyük bir bilgelikle ‘28 Şubat günlerden bir gündür’ dedi. Kimsenin canı yanmasın, burnu kanamasın diye kendine haksızlık yapanların dahi hukukuna sahip çıktı” dedi.

“SEÇİLMİŞ SİYASETÇİLERİ TOPLUMUN NAZARINDA DEĞERSİZLEŞTİRDİLER”

Başbakan Yıldırım, 28 Şubat sürecinde Türkiye’nin başında seçimle gelmiş meşru bir iktidarın olduğunu ifade ederek, sürece ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Darbeciler, sivil ve meşru iktidara karşı 27 Mayıs’ta, 12 Eylül’de olduğu gibi gayrimeşru bir müdahaleye kalkıştılar. İnançlarını yaşayan insanlar, kamusal alandan silinmek istendi. Üniversitelerin, devlet kurumlarını Anadolu insanına çok gördüler, dar ettiler. Toplumsal düzen, özgürlükler ve demokrasi üzerine değil, korku, baskı ve tehdit üzerine inşa edildi. Millet iradesi ile seçilmiş siyasetçileri toplumun nazarında değersizleştirdiler, açık ayrımcılık yaptılar. Medya kontrol altına alındı o günün başlıkları hep birbiriyle anlaşmış, talimatla atılan başlıklar, sanki arkası yarın filmleri gibi hep adım adım darbeye zemin hazırlayan başlıklarla o günün gazeteleri çıktı.”

“28 ŞUBAT’IN TÜRKİYE’YE MALİYETİ 390 MİLYAR DOLAR”

Yıldırım, bu süreçte ekonominin çöktüğünü de belirterek, enflasyonun tavan yaptığını, bankaların iflas ettiğini ve yapılan hesaplamaya göre 28 Şubat sürecinin Türkiye’ye maliyetinin 390 milyar dolar olduğunu belirtti.

“EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR”

Başarılı yahut başarısız her türlü darbe girişiminin Türkiye’ye ihanet olduğunu kaydeden Yıldırım, “Bugün 28 Şubat'ın yaralarını sardık ama acılarını unutmadık, 28 Şubat'ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Bin yıl süreceği söylenen darbeleri, milletten güç alarak tarihin çöplüğüne attık. Siyaset yapmaları engellenmek istenen kadrolar, şimdi iktidarda ve darbecilerden hesap soruyor” dedi.

Yıldırım, 28 Şubat davasında sona gelindiğini, yargılamaların devam ettiğini belirterek, “İntikamla değil, adaletli davranarak, hukuk içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.