Öne Çıkanlar Hakkari doğalgaz malatya Hadise HAİNCE Russia Hadis halep DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu gündem akdeniz üniversitesi terör

Başbakan Yıldırım: Terör Örgütüne Sempatiyle Bakanları Hoş Karşılamıyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiyesiz Avrupa’nın güvenliğinin düşünülemeyeceği gibi Ortadoğu’daki sorunların çözümünün de Türkiyesiz mümkün olmayacağına dikkat çekerek, “Sadece insani yardımlarla değil, terörle mücadelede de bütün dostlarımızla iş birliği esasında bir politika sürdürüyoruz. Hiçbir terör örgütüne asla sempatiyle bakmıyoruz, bakanları da hoş karşılamıyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nın açılışına katıldı. Soğuk savaş ve 11 Eylül saldırısının ardından Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde güvenliği ilgilendiren büyük değişimlerin yaşandığına dikkat çeken Yıldırım, Asya ile Avrupa arasında stratejik konumu dolayısıyla dünyadaki bütün gelişmelerin Türkiye’ye yakından ilgilendirdiğini ifade etti. Demokrasi, hukuk ve insan hakları konusunda uluslararası toplumun birbirine destek vermekten hızla uzaklaştığını kaydeden Yıldırım, adaletin, merhametin azaldığı bir dünyada hukukun, can ve mal güvenliğinin savunulması ve korunmasının bütün zamanlardan daha önemli hale geldiğini kaydetti.
Yıldırım, “Demokrasi için, barış için, huzur için, adalet için daha fazla yürekli insana, yürekli devlet adamlarına ve bilim adamlarına ihtiyaç vardır. Türkiye olarak hem kendi güvenliğimizi hem de başkalarının güvenliğini savunmanın, korumanın mümkün olduğunu hep söylüyoruz. İnsan hayatını korumayı esas alan politikalarımızın özü de bundan ibarettir. Kendi güvenliğimiz için istediğimizi aslında herkes için istiyoruz. Kendi inancımız için hürriyet istediğimiz gibi başkalarının inancı için de hürriyet istiyoruz” dedi.

HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜNE ASLA SEMPATİYLE BAKMIYORUZ
Türkiye’nin, Tüm ülkelerin güvenliğine önem verdiğini belirten Başbakan Yıldırım,  “Sınırlarımızın güvenliğini, toprak bütünlüğümüzü, can ve mal emniyetimizi nasıl önemsiyorsak, bütün ülkelerin de emniyet ve güven içerisinde olmasını önemsiyoruz, istiyoruz. Güvenlik politikalarımızı; insanı ve hayatı savunmak üzere belirliyoruz. Ülkemizin güvenliğini sağlarken aynı zamanda milyonlarca savaş mağduruna kucak açmamız, bütün insanlığın görmesi gereken bir gerçektir, bir fedakarlıktır” diye konuştu.
Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre, en fazla mülteci barındıran ülkenin Türkiye olduğunu anımsatan Yıldırım, “Sadece insani yardımlarla değil, terörle mücadelede de bütün dostlarımızla iş birliği esasında bir politika sürdürüyoruz. Hiçbir terör örgütüne asla sempatiyle bakmıyoruz, bakanları da hoş karşılamıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

YERLİ HABERLEŞME UYDUSUNU DA YERLİ KAYNAKLARLA YAPACAĞIZ
Terörle mücadeleye değinen Yıldırım, terör örgütleriyle mücadelenin sınır içinde ve dışında  devam edeceğini vurguladı. “Herhangi bir tehdit ülkemize ister içerden ister dışarıdan gelsin, kimden, nereden, nasıl geldiğine bakmaksızın gereğini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” diyen Yıldırım, özellikle düzensiz güçle ve kaçakçılıkla mücadeleye değindi. Son 7 ayda silah ve mühimmat dolu bin 84 sığınağın etkisiz hale getirildiğine dikkat çeken Yıldırım, güvenlik güçlerinin başarılarında teknolojik araçların kullanılmasının önemine değinerek, bu durumun bir fark ortaya koyduğunu belirtti.
Türkiye’nin dostluğu tercih edilen, husumetinden çekinilen itibarlı bir ülke konumunda olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, savunma alanında gelinen noktaya değinerek, savunma sanayi alanında dışa bağımlılığın yüzde 40’ların altına düştüğünü kaydetti. 2017 yılında 460 adet proje üzerinde çalışıldığını, bunların bütçe değinin 123 milyar TL olduğunu anlatan Yıldırım, yapılan yatırımlara dikkat çekti.
Milli Uzay Ajansının kurulma aşamasında olduğunu anımsatan Yıldırım, yerli haberleşme uydusunun da yine yerli kaynaklarla yapmak için çalışmalara başlanıldığını kaydetti.

EKONOMİK ATILIMLARI KESİNTİSİZ OLARAK YAPACAĞIZ
Yapılacak çok iş olduğunu belirten Yıldırım, kara, deniz ve hava kuvvetleri için geleceğin komutanlarının Milli Savunma Üniversitesinde yetişeceğini ifade ederek, öğrencilere başvuru çağrısında bulundu.
Türkiye’nin, dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip olduğunu belirten Yıldırım, “Herkes şundan emin olmalıdır ki bugünün Türkiye’si dünden daha güçlüdür, yarının Türkiye’si bugünden daha güçlü halde olacaktır. Bugün dünyanın 17., Avrupa'nın 6. büyük ekonomisiyiz. Daha da önemlisi hem küresel hem de bölgesel barışın teminat ülkesiyiz. Türkiyesiz Avrupa'nın güvenliği düşünülemeyeceği gibi Ortadoğu’daki sorunların çözümü de Türkiyesiz mümkün olmayacaktır” dedi.
Ekonomik atılımların kesintisiz sürdürüleceğini anlatan Yıldırım, “Kayıp yılları telafi etmek zorundayız. Bir yandan ülkemizi iç ve dış tehditlere karşı koruyacak tedbirleri alırken, gerekli altyapıyı hazırlarken diğer yandan da milletimizin özlemi olan, beklentisi olan, refahı, huzuru, barışı ve kardeşliği sağlayacak ekonomik atılımları kesintisiz olarak yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yeni bir döneme girildiğini kaydeden Yıldırım, artık işin daha fazla üretim, daha fazla istihdam, daha fazla ihracat ve daha fazla refah olduğunu ifade ederek, “Bu, sadece Türkiye için değil, bölge için olan bir ihtiyaçtır. Türkiye, yapacağı her şeyi bir yandan kendi halkının barışı, huzuru, kardeşliği için yapıyor ama aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin geleceğini, güvenliğini teminat altına alacak her türlü desteği şartsız, kayıtsız, zor zamanda da iyi zamanda da vermeye devam edecek. İyi zamanda herkes sizler dostunuzdur. Ama işler zora girdiğinde o zaman gerçek dostları görürsünüz. Türkiye böyle bir ülkenin adıdır zor günlerin dostudur her zaman dostlarının yanında olmayı tercih etmiştir” dedi. Hiçbir şarta bağlanmadan tüm terör örgütlerinin karsında durulması gerektiğini kaydeden Yıldırım, yakın bir gelecekte Türkiye’nin terörü büyük ölçüde kontrol altına almış olacağını, kaynaklarını üretim ve istihdam için kullanan bir duruma geleceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.