Başbakan Yıldırım: Türkiye’yi Şikayet Etmek İçin Yollara Düşenler Yaşanan Gerçeği Görsünler

Başbakan Binali Yıldırım, 3. Havalimanı hakkında Türkiye’nin bu kadar büyük bir projeye ihtiyacı olmadığı yönünde getirilen eleştirilere, “Bizim elden aşağı neyimiz var kardeşim?  Biz, imparatorluk geleneğinden geliyoruz. Çok değil daha 100 sene önce dünyanın bir numaralı ülkesiydik, bir numaralı milletiydik. Onun için ülkemize, milletimize güvenimizi asla kaybetmeyeceğiz” diye cevap verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Bizden daha fazla büyümesi olan 2 ülke var, Çin ve Hindistan. Dünyada üçüncü sırada geliyoruz.  Türkiye’yi sağa sola başka ülkelere şikayet etmek için yollara düşenler Türkiye’de yaşanan gerçeği de görsünler” dedi.
Başbakan Yıldırım, 3. Havalimanı Merkez Şantiyesi’nde işçilerle iftarını açtı. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Yıldırım, Türkiye’de iki şeyin aynı anda meydana geldiğine dikkat çekerek, “Bir yandan ülkemizin bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne kardeşliğimize kast edenlere karşı amansız mücadele ederken diğer yandan da Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak dünyanın en büyüğünden daha büyük havalimanını da Türkiye’de yapıyoruz, İstanbul’da yapıyoruz. Türkiye’ye yakışan bu, milletimize de yakışan bu. Bu hava meydanını biz yapıyoruz ya, kıskananlar var. Kıskanma kardeşim, biraz daha fazla çalış senin de olsun. İster kıskansınlar ister kıskanmasınlar. Arkamızda dünyanın en büyük eseri yükseliyor. Bu eser, Türk milletinin azmini, gücünü, kararlılığını ve geniş vizyonunu gösteriyor” diye konuştu.

“GEZİ OLAYLARINDA BURANIN YAPILMAMASI İÇİN İSTANBUL’U BİRBİRİNE KATMADILAR MI?”
Avrupa/Edirne güzergahından gelen demiryolunun Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Anadolu’ya bağlanarak Kars-Tiflis-Bakü hattına uzandığını bildiren Başbakan Yıldırım, “Çin’den Londra’ya kadar kesintisiz, tarihi ipek yolunu hayata geçirmiş oluyoruz” dedi. Türkiye ile uğraşıldığını öne süren Yıldırım, “Bunun arkasındaki sebebi düşünmenizi istiyorum. İstiyorlar ki Türkiye başa güreşmesin, Türkiye kendi geleceğini büyük projeleri gerçekleştirmesin. Hatırlayın Gezi olaylarında buranın yapılmaması için İstanbul’u birbirine katmadılar mı? Ne dediler o zaman? Havalimanını, köprüyü, yolları, tünelleri yapmayın. Bu ne demektir vatandaşımıza iş, aş olmasın. Türkiye buna layık mı? Elbette değil. Kim ne derse desin 80 milyon vatandaşımızın hedefini, vizyonunu gelecek umutlarını hayallerini gerçeğe döndürmek bizim için en önemli görevdir. Bugün bu görevi yapmak için buradayız” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZE DAHA GÜZEL BİR ÜLKE EMANET EDECEĞİZ”
3. Havalimanı projesi konuşulurken, “Türkiye niye dünyanın en büyük hava limanını yapıyor? Başka işimiz yok mu? Bu kadar büyük projelere ne gerek var?” gibi eleştirilere maruz kaldıklarını anlatan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:
“Bizim elden aşağı neyimiz var kardeşim?  Biz, imparatorluk geleneğinden geliyoruz. Çok değil daha 100 sene önce dünyanın bir numaralı ülkesiydik, bir numaralı milletiydik. Onun için ülkemize, milletimize güvenimizi asla kaybetmeyeceğiz. Geçmişimiz bizim şanımızdır, şerefimizdir. Geçmişten aldığımız tecrübeyi geleceğe taşıyacağız. Gençlerimize daha güzel bir ülke emanet edeceğiz. Onların dağa çıkıp terörden genç yaşta yok olmaları değil bu ülkenin kalkınması için dünyanın parmakla sayılı ülkeleri arasına girmesi için bu eserleri yapıyoruz. Türkiye’nin itibarına 15 yıl içinde itibar kattık. Bugün bölgede ve dünyada sözü dinlenen, kararları dikkate alınan bir Türkiye var. bu hepimizin gururu. Bu gurura birlikte sahip çıkmamız lazım.”

“TÜRKİYE’Yİ BAŞKALARINA ŞİKAYET EDEN SİYASETÇİLER VAR”
Dünyanın 2017’de ekonomik kriz ile karşı karşıya olduğuna değinen Yıldırım, “Türkiye 2017’nin ilk 4 ayında yüzde 5 büyümeyi getirdi. Bizden daha fazla büyümesi olan 2 ülke var, Çin ve Hindistan. Dünyada üçüncü sırada geliyoruz.  Türkiye’yi sağa sola başka ülkelere şikayet etmek için yollara düşenler Türkiye’de yaşanan gerçeği de görsünler. Dünya alkışlıyor, ‘Türkiye yüzde beş büyüyor’ diyor. ‘Türkiye’nin ihracatı artıyor’ diyor. Türkiye dünyanın en büyük havalimanını yapıyor, en uzun tünellerini yapıyor, en geniş köprülerini yapıyor’ diye kıskananlar bir yanda, bir yanda da Türkiye’yi başkalarına şikayet eden siyasetçiler var. Ben takdiri milletime bırakıyorum. Aziz milletimiz her şeyi görüyor” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.